• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Cześć Dziewczyny!!
Mam same dobre wieści:tak:
Szczęśliwie dotarliśmy do PL i już piszę do Was z Jeleniej:happy:
Wczoraj się okazało, że mojej gin. wypadł jakiś pogrzeb a ja się już tak nastawiłam na oglądanie Skarba, że szybko zagoniłam M. do poszukiwania innej gin.
Trafiliśmy na panią Małgorzatę Turowską-Margaretkę i o 20:00 byliśmy oglądać Maleństwo:happy:
Wszystko ok, Dzidziuś zdrowy i baaaaaaaaaaardzo ruchliwy, ale to podobno dobrze bo oznacza, że ma dużo siły - M. się śmiał, że po Tatusiu;-)
Mamy pierwsze 3 zdjęcia i napatrzeć się nie możemy:happy: Taka nasza Dzidzia śliczna:tak: Ma 1,96cm i urodzi się 28 kwietnia 2010r.:-)
M. dosłownie oszalał, całuje mnie ciągle i gada do Brzuszka i cieszy się jak dziecko:-D
Wczoraj chcieliśmy powiedzieć rodzicom, ale ze względu na to, że nasza planowana wizyta u gin. o 13:30 nie doszła do skutku to postanowiliśmy z tym jeszcze poczekać aż dowód w postaci zdjęć będzie;-)
Na weekend do rodziców jedziemy i informujemy:tak:
Buziole dla Was:-*

reklama
Cześć Elvie,
Bardzo się ciesze że dotarliście szczęśliwie do kraju:):):) No ale jeszcze bardziej że maluch rośnie zdrowo, że silny i ruchliwy. ja ze strasznym rozrzewnieniem wspominam nasze pierwsze oglądanie malucha- zarówno przy natalce jak i drugim dzidziusiu jak tylko gin uruchomił aparaturę to dziecko pomachało do nas:):):) Oczywiście nie obyło się bez łez wzruszenia:):):) Gratuluje jeszcze raz maleństwa:):):) Pisz jak się czu7jesz, jakie masz zachcianki, potem jakiej płci będzie maluch no i w ogóle o wszystkim- my juz weteranki w tej kwestii:):):):) Pośmiejemy się razem a może czasem podsuniemy jakąś radę??? Buziaki dla Waszej trójeczki od mojej czwóreczki:):)papa

Zapomniałam wcześniej napisać, że mam na imię Elwira.
Czuję się super, zupełnie jak nie w ciąży:tak: No, poza tym, że zdarza mi się przespać 2h po południu - tak jak dziś;-)
Skoro nie ma bliźniaków to obstawiamy Synka. Imienia dla chłopca jeszcze nie mamy, tzn. jest kilka faworytów (Dominik, Patryk, Piotruś, Miłosz.., a na drugie na 100% Aleksander), ale ostatecznie wymyślimy jak się Maluch urodzi:tak:
Dla dziewczynki Ewa albo Ola.
Chcemy tak normalnie, po polsku;-)
A jakie są przez Was preferowane imiona?
Pozdrawiam:-)

Hej Elwira,
Ciesze się bardzo że dobrze się czujesz:)
Co do imion- lekarz twierdzi że będe miec chłopca więc na imię dostanie Sebastian, jesli by się okazało że dziewuszka to będzie chyba Weronika albo Matylda:):)
Jesli chodzi o spanie to w pierwszej ciąży tez lubiłam sobie pospać po południu:):) Teraz pewnie też bym mogła ale przy 16 miesięcznym uwisie w domu to nie do wykonania:):)Zazdroszczę Ci:):):)

Matylda - cudnie!! Kiedyś czytałam jakiś wywiad z Matyldą Damięcką (siostrą słynnego Mateusza) i wtedy również zwróciłam uwagę na to imię:-)
A z Weroniką mam kiepskie skojarzenia. Po moim podwórku biega taka mała Weronika - urwis okropny, pilnuje ją babcia i woła "Werona! Werona!" jak wrona:-D
Imię się nam zwykle z kimś kojarzy. Nasza Olka Demolka to po mojej przyjaciółce będzie, która nas goniła do roboty i piszczała, że chce zostać ciocią;-) W dodatku obiecała, że będzie najlepszą ciotką na świecie i wciąż się upiera, że "laska ma być, nie chłop":-D
Zobaczymy..:-)

ale sie rozisalyscie ja tak szybciutko
Elwira ogromne gratuacje. i taka moje rada uciekaj od doktor Turowskiej i unikaj dr. Dobek. nie czce pisac na ogólnym co i jak ale jak znajde chwilke to na priva napisze dlaczego.

Czekam na info o drTurowskiej. Pierwszy raz u niej byłam i póki co zero zastrzeżeń!! No i cenowo ok, 130zł za badanie, USG i cytologię. Do tego 2 reklamówki gazetek, poradników, próbek kosmetyków itp. dostałam.
Na wiosnę, jeszcze przed porodem przeprowadzamy się do Złotoryi i tam będę rodzić, dlatego zostanę pacjentką dr Jeka - jest rewelacyjna, ale niestety w tym tygodniu na urlopie. Moja stara gin. miała pogrzeb to wynalazłam z netu Turowską. Opinie w necie były skrajne, ale zaryzykowałam i było super wszystko. Przemiła, uśmiechnięta, poświęciła nam sporo czasu, wszystko dokładnie wytłumaczyła, nawet ciekawostkę, że Dzidziuś z prawego jajnika powstał podała:tak:
Sprzęt w gabinecie najwyższej jakości, pierwszy raz byłam badana plastikowym jednorazowym sprzętem - moja gin. metalowym, wielokrotnego użytku bada..
Pisz na priv - ciekawa jestem okropnie!!
Buziaki:-*

reklama
hej:-) ja jestem, ale pierwszy raz mnie mdłości okropne dopadły, w dodatku wieczorem:-( nie wymiotuję i nawet odruchów wymiotnych nie mam, ale muli mnie od 2h już:-(
na kolację zjadłam tylko pół nadziewanego batonika, bułkę z samym masłem:szok: i popiłam to herbatką z miętą z naszego parapetu;-) niby trochę pomogło, ale i tak mi dziwnie..
jutro wielki dzień.. jedziemy na grilla do rodziców M. i powiemy im o Maleństwie:tak: następnie do mojej mamy i babci pojedziemy;-)
trzymajcie kciuki!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry