reklama
Mama Helenki
i Aniki :D
Oliwka w żelu 

Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
oliwka w żelu

mamakubusia85
Fanka BB :)
Ja caly okres niemowlectwa Kuby uzywalam oliwki, na poczatku wodnistej, potem tej w zelu z Johnsona i ja polecam najbardziej. Moj Kuba bardzo dobrze oliwki z tej firmy tolerowal, niestety zawiodlam sie na lawendowej, ktorej zapach byl zbyt drazniacy a Kuba dostal wysypki, uzylam jej tylko raz
Polecam rumiankowa.

kama925
Zaangażowana w BB
zależy od skóry dziecka- mój synek ma super skórę i nie ma potrzeby natłuszczania jej oliwką- stosujemy balsam pharmacerisa- dość drogi ale super. jesli dzieciątko ma skórę suchą- wtedy oliwka jak najbardziej. a- i zależy czym chcesz myć- jak mydełkiem to natłuszczaj skórę oliwką a jak czymś z oliwką czy olejkami to zwykle na natłuszczanie nie mam potrzeby...:-)
mama_Adrianka
sierpniowa mama '08
Ja używam oliwki Bambino. Mój synek dobrze ją toleruje. Natomiast po oliwce Hippa dostał uczulenia
.

To fakt obecnie odchodzi się od oliwek ponieważ udowodniono podczas badań, iż oliwki zatykają pory, co powoduje że skóra nie oddycha- koleżanka jest dyplomowaną położną dość świeżą i potwierdza, że jak słyszała na wykładach oliwki są be. My używaliśmy na początku kremów specjalnych Oilatum bądź Emolium, później balsamu Johnson & Johnson, a teraz wróciliśmy do Emolium ale emulsja do ciała. Dominik wszystko tolerował bardzo dobrze. Polecamy:-)
Na samym początku używałam oliwki, najpierw w płynie (była niewygodna, ale skóra była dobrze nawet nawilżona) z Johnsona, później tej samej marki, tyle że w żelu.
Kiedy Bartek skończył mniej więcej 3-4 miesiące przerzuciłam się na balsam lawendowy i był super nawilżony, nic się nie lepiło, po prostu cud miód! :-):-)
Polecam ten balsamik, dodatkowo dziecku lepiej po nim usnąc, do tej pory go używamy, tyle, że rzadziej niż kiedyś.
Polecam gorąco!
A najlepiej jak się jeszcze użyje do kąpieli żelu lawendowego (wszystko z Johnsona).
Jeszcze wracając do oliwki, to przez jakiś czas używaliśmy tej z Bambino i też się sprawdziła

Kiedy Bartek skończył mniej więcej 3-4 miesiące przerzuciłam się na balsam lawendowy i był super nawilżony, nic się nie lepiło, po prostu cud miód! :-):-)
Polecam ten balsamik, dodatkowo dziecku lepiej po nim usnąc, do tej pory go używamy, tyle, że rzadziej niż kiedyś.
Polecam gorąco!
A najlepiej jak się jeszcze użyje do kąpieli żelu lawendowego (wszystko z Johnsona).
Jeszcze wracając do oliwki, to przez jakiś czas używaliśmy tej z Bambino i też się sprawdziła

reklama