reklama

Opieka nad maleństwami

Maja wali kupska 4-5 razy dziennie, szczególnie "dorodne" rano (jest obsrana prawie zawsze od pępka do końca pleców, parę razy nawet po pachy była;-)). Daję jej ostatnio do picia wodę przegotowaną (mineralną), bo słyszałam, że w sezonie grzewczym powinno się poic dodatkowo nawet jak się piersią karmi.

Muszę pochwalic moją Pszczółkę, bo ostatnio bardzo się "uregulowała". W dzień śpi 3 razy po 1-1,5h, a jak jest aktywna, to potrafi się sama sobą zając nawet przez 15 minut, po wieczornej kąpieli o 19.30 i karmieniu śpi do 1 w nocy, budzi się, dostaje cyca, przewijam ją i śpi do 8 rano. Sama z siebie się tak przestawiła, aż się przestraszyłam, że coś jest nie halo, chora albo coś:confused: No i w końcu śpi we własnym łóżeczku bez najmniejszych protestów. Grzeczna dziewczynka;-)

reklama
Ja swojej małej codziennie o 11 daję 50 ml herbatki z kopru włoskiego, bardzo ładnie po niej puszcza bąki, aż w domu chuczy no i codziennie albo 2 razy dziennie jest kupa.

Moja Hanka puszcza takie bąki jak stary chłop..za to cos jej sie poprzestawiało i kupki jak narazie nie widac od 2 dni..ostatnio zrobiła po 4..za to sporo urosła w tym czasie widocznie dobrze wchłania moje mleczko..ale moze tez jej zaczne podawac herbatke z kopru??

fajnie mój młody chyba zaczyna troszke rzadziej jeść dziś jak zjadł o 18 to pózniej był głodny dopiero o 22.30:szok: nie musiałam go podkarmiać przed kąpielą i zaraz po też nie . Zrobił się bardzo aktywmy i zachciał mu się zabawy ale po zaniesieniu do łóżeczka po chwili zasnoł pewnie ok 2 się przebudzi na jedzonko więc spadam spać

jaaga, ja podaje mojej małej codziennie 50 ml herbatki z koperku - dzieki temu nie ma wzdęć, kolek i łądnie bączki sobie puszcza;-)

moja mała po kąpieli i karmieniu zamiast iść spać- chce się bawić... i tak codziennie do ok 12-1 jest baaaardzo aktywna... a mamusia niewyspana, hehehe.
Może macie jakies skuteczne sposoby na usypianie:confused: chętnie poczytam!

a ja zauważyłam, że jeżeli Oliwier nie śpi w godzinach 17-20, to bez problemu zasypia po kąpieli ok. 21, a jeżeli w tych godzinach utnie sobie chociaż półgodzinną drzemkę, to o spaniu nie ma mowy do 22

co do kupy, to zjadłam wczoraj wieczorkiem gyrosa i Oliwier po nocnym karmieniu zrobił mega kupę :-) także może to i nowy sposób na zatwardzenia ;-)

ewa - mam w wersji elektronicznej książkę pt. "Uśnij wreszcie" od dziewczyn z BB, jak chcesz mogę podesłać, może znajdziesz jakąś skuteczną metodę usypiania swojego bąbla. Ja co prawda jeszcze nie czytałam, ale już wydrukowałam i zamierzam ją "przestudiować" :-D

ewa - mam w wersji elektronicznej książkę pt. "Uśnij wreszcie" od dziewczyn z BB, jak chcesz mogę podesłać, może znajdziesz jakąś skuteczną metodę usypiania swojego bąbla. Ja co prawda jeszcze nie czytałam, ale już wydrukowałam i zamierzam ją "przestudiować" :-D

ola- bardzo chętnie poczytam...

a moja Julkusia w końcu kupkę zrobiła:tak: ale jaką... a właściwie to nawet dwie;-) ufff a juz sie martwiłam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry