reklama

Opieka nad maleństwami

Asmodis, Sarka tez zaczyna trzymac butelke. Za kazdym razem jak ja karmie to obejmuje jedna albo obiema lapkami butle.

A co do tego zabkowania to tez mam jednak nadzieje, ze to nie to. Ja zaczelam zabkowac dopiero ok. 5 mies. zycia, wiec moze Sara pojdzie w moje slady :-)
Tylko martwi mnie to, ze przez to wkladanie raczek do buzi i gryzienie piastek ma coraz bardziej czerwona i "obszczypana" skorke na dloniach - szczegolnie kciuki :baffled:

Aga, Sara ma mate z Tiny Love i uwielbia na niej lezec (codziennie ok. pol godzinki wieczorem). Gada do wiszacych zabawek i widze, ze zaczyna odkrywac, ze raczkami mozna wprawic maskotki w ruch :-)

reklama
to raczej normalne zachowanie dzieci w tym wieku :laugh2: Oliwier ma takie same "objawy" jak piszecie. W dodatku czasami jest strasznie wściekły, chyba dlatego że dziąsła go swędzą, bo ze złością wciska piąstki do buzi, albo ociera ją o to co napotka, np. moje ramiona

Cześć dziewczyny!!
co do zabawek: to Ala dostała matę z baby mixa i bardzo jej się podoba:tak: a teraz dokupiłam jej na allegro, też z baby mixa, łuk z zabawkami co to można wszędzie przypinać, no i lubi się huśtać:-)

piąstki też pcha do buzi i się ślini, ale widzę że Wasze niunie tak samo mają...

a teraz pytanko: jakim kremem smarujecie buzię na spacer w taka pogodę jak właśnie mamy za oknem?? jakiś specjalny zimowy, czy np. taki bambino wystarczy? co myslicie?

a teraz pytanko: jakim kremem smarujecie buzię na spacer w taka pogodę jak właśnie mamy za oknem?? jakiś specjalny zimowy, czy np. taki bambino wystarczy? co myslicie?

wiesz co - ja smaruje tylko i wyłącznie bambino- jak narazie jest ok, a jeśli tak jest to wole nie wprowadzać żadnych nowości.
Moja maleńka ma po mnim gładziutką różowiutką skórkę ( i mam nadzieję,że tak zostanie), a tak w ogóle to współczuje Wam tych problemów skórnych jakie miewają Wasze maleństwa... my naszczęście nie mamy takich problemów- i stosujemy tylko olejek linomag do kąpieli, od czasu do czasu oliwke bambino i krem bambino do buziaczka...no a do pupy bepanten- i tak od urodzenia:-)

masz rację:-) nadmiar kosmetyków też nie dobry!!
my do mycia j&j "top to toe", oilatum emulsja raz w tygodniu, do pupki sudocrem, a narazie buzię smarowałam oilatum soft i właśnie chodziło mi o coś na chłodniejsze dni, a bambino smaruje się mój synuś więc wykorzystam kremik Wojtka, dzięki!!

bedyta bardzo ładny ten pałąk :-) sprawdzałaś może czy pasuje szerokością na łóżeczko? muszę młodemu zmienić karuzelkę, bo ciągle się wykrzywia w jedną strone i niedługo asymetrii dostanie a taki pałąk wydaje mi się sensowną rzeczą.

reklama
łuku bardzo nie widać :-) ale za to widać Alę
a huśtawka to 15 letni model GRACO na baterie !!, bardzo mocno rozkładane oparcie, bardziej płasko niż w foteliku samochodowym, full bajer bo nie trza stać i huśtać.... Ala uwielbia bo zawsze zaśnie, tylko ja muszę uważać przy przekładaniu do wózka żeby jej nie obudzić:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry