reklama

Opieka nad maleństwami

w hipermarketach jest bardzo duzy wybor kaszek. ja dostalam kaszki reklamowe i od tych zaczne. zastanawiam sie tylko czy to ma znaczenie sama ryzowa czy z dodatkiem? co sadzicie?

Ewa...co do smoczkow, to sa specjalne do kaszek i kleikow. podobno te dziurki maja nie okragle jak smoczki do mleka tylko krzyzowe takie jak "x"-tak slyszalam, ale zawsze na opakowaniach jest napisane do czego smoczek jest przeznaczony i do jakiego wieku

reklama
My uzywamy smoczkow NUK-a i te do papek maja naciecie w ksztalcie "T". Kupilismy taki, jak podawalismy Piotrusiowi kleik marchwiowo-ryzowy. Dziura jak w studni!

zupki gotuję jej sama, z przepisów które dostałam od Słowiczka z forum, jak chcesz to ci poślę, tylko adres emailowy podaj, no i zjada tej zupki mniej więcej tyle co w słoiczku, poza tym jabłko trę sama i dodaję pół słoiczka jakiegoś mieszanego deserku, ostatnio dodaje jej łyżeczkę kleiku do tych deserków, bo zauważyłam, że woli gęste potrawy:-D
Bedyta...chcialabym zebys przeslala mi te przepisy.

Tak was czytam i sobie myślę, że moja to strasznie malo je, jeśli chodzi o desery i warzywa słoiczkowe. Zjada najwyżej dwie czubate łyżeczki na raz, a kaszki wieczorem to może ze cztery. Więcej nie chce, nie ma szans. Sloiczek starcza mi na trzy dni, bo tyle może być otwarty a resztę dojadam ja:confused:

asmodis wysłałam już:-D
a do kaszek to używam smoczka "trójprzepływowego" tzn. ma 3 różne prędkości wypływu, dziurka jest w kształcie kreseczki, był przy butelce avent, poj.330ml :-D

Frutisku mojej ALce też się poprzestawiało już, ale na korzyść dla mnie:-D
rano jak się obudzi cycek, potem kaszka (210ml), zupa (pojemność słoiczka), cycek, deser (pół jabłka+pół słoiczka), cycek, butla (180ml) ok. 23 i ok. 6 się budzi na cyca, ale potem znowu śpi:-D no i w między czasie np. po zupce pije soczek albo herbatkę,
zupki gotuję jej sama, z przepisów które dostałam od Słowiczka z forum, jak chcesz to ci poślę, tylko adres emailowy podaj, no i zjada tej zupki mniej więcej tyle co w słoiczku, poza tym jabłko trę sama i dodaję pół słoiczka jakiegoś mieszanego deserku, ostatnio dodaje jej łyżeczkę kleiku do tych deserków, bo zauważyłam, że woli gęste potrawy:-D

i czytam właśnie karmienie sztuczne w piątym miesiącu: 4 razy na dobę mleko lub mieszanki mleczne 180ml (chyba chodzi o kaszki??), tarte jabłko, soki owocowe, zupa jarzynowa (marchew, ziemniak, pietruszka) 150-180ml, a w szóstym miesiącu wszystko to samo tylko mięsko dochodzi

no i w zasadzie moje dziecko to je za dużo:-D

Bedytko czekam!!
frutisek@tlen.pl

My też używamy trójprzepływowego smoczka z Aventu do kaszki, Nuby też takie ma, ale słyszałam również o specjalnych smoczkach do kaszki firmy Canpol, widziałam w sklepie internetowym, że są niedrogie, ale jeszcze nie sprawdziłam.
A co do konsystencji kaszki, to robimy taką, żeby Oliwier mógł wyciągnąć ją z butelki tzn. o 1 łyżkę mniej niż podają na opakowaniu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry