Frutisek
Sierpniowa mama'06 Entuzjast(k)a
Sara tez uwielbia lezaczek, a ja sobie nie wyobrazam zycia bez niego. Wieksza czesc dnia w nim lezy (o ile nie wychodzimy na spacer). w przerwach bawi sie troszke na macie, ale rozklada sie na lozku.
I tez ma juz swoj rytm dobowy:
Mniej wiecej tak wyglada jej dzien, chyba, ze jestesmy na spacerze to potrafi spac i 3 godziny, wiec wtedy plan dnia ciut sie zmienia.
- 19:00 - kapiel i butla
- ok. 2:00 - butla
- ok. 5:00-6:00 - butla
- 8:00 - pobudka i butla
- 10:00 - drzemka
- 12:00 - butla
- 15:00 - deserek (jabluszko, marchewka albo kaszka - teraz mamy mala przerwe przez te liszajki, ale jutro jade z nia do pediatry dermatologa, wiec sie moze w koncu dowiem co jest tego przyczyna)
- 17:00 - butla
pięknie dziewczynki..ale napiszcie mi jeszcze ile taki maluch powinnien jeść,bo moja je tak dziwacznie że sama już nie wiem..a wygląda to mniej wiecej tak..
19,00 kapiel i butla: 200ml mleka Nutramigen z kaszką ryżową np;jabłkową
i tutaj różnie..1,30,2,30 lub czasami 3,00 budzi się podaję 120 mleka samego Nutramigen (chociaż jak wstanie o 1,00 to podaje jej 120ml ale z kaszką coby spała dłużej)...a więc tak czy inaczej:
między 1,00 a 3,00 mleko samo Nutramigen 120ml
około 5,00 daje jej sama Herbatkę..(bo wydaje mi sie że znowu podawac mleko to lekka przesada!) : 60ml..wiecej nie wypije..chyba nie lubi..
6,00 wstaje..czasami 6,30... no i daje jej tez samo mleko,je wtedy bardzo mało..nie wiedziec czemu ;-( ..no i juz nie spi w zasadzie..!!!!
a pózniej drzemy w trakcie dnia różnie czasami 2 czasami 3,czasami jedna...
9,00 mleko z kaszką ryzową (180ml-200ml)
11,00 soczek ..deserek..ze słoika(połowe słoiczka)
12,00 mleko zazwyczaj z kaszką...czy ja z tą kaszką nie preszadzam.. ????(znowu około 180ml)
I TU ZADARZA JEJ SIĘ POSPAC OKOŁO 2h
14-15,00 OBIADEK ZE SŁOICZKA( połowe) ...ale zaraz póżniej około
16-17,00 mleko 120ml samego Nutramigenu..(zauważyłam jak jest samo to ona nie je prawie wcale..ja jej przygotuje 120ml to i tak zje 60ml)
no i 19,00 kąpiel i butla (200ml gęstego)
PYTANIE ILE DZIECKO POWINNO JEŚĆ W MILILITRACH??? NI I CZY ZUPKI JUZ MOGĘ SAMA ROBIĆ BEZ MIĘSKA???? w końcu słoiczki już można to może i zupki??
poradźcie ...kochane