reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
kasiula matula pisze:
jestem co prawda mamą dziewczynki ale oglądałam na tvn style jak pediatra mowila ze na klopot z decyzja jest jedna rada odciągać raz na jakiś czas
radziła aby robić to raz na tydzień lub nawet dwa popdczas kąpieli kiedy ciałko sie rozgrzeje i rozlużni
tłumaczyła ze wcale to nie boli
a boleć może dopiero zabieg kiedy bedzie cos nie tak

Ja co prawda jestem mama chlopczyka:):) ..........ale tez tak mysle jak kasiula. Na poczatku nic nie robilam ale jak mi kolezanka powiedziala ile sie jej synek nacierpial potem przy zabiegu ....................to stwierdzilam ze lepiej odciagac od czasu do czasu podczas kapieli .

mojej koleżanki 3 letni synek tez musiał mieć zabieg okropnośc
opini jest wiele ale każda mama sama zadecyduje moze i sa takie przypadki kiedy bez odciągania nic sie nie dzieje ale po co ryzykować

Nasza lekarka poleciła nam od czasu do czasu przy myciu delikatnie odciągać. Ale absolutnie nie na siłę. Tylko tyle, ile samo odchodzi. Ufam jej, więc się do tego stosujemy.

pytia: i czym przemywasz?? sama woda czy z mydelkiem??? a myjesz myjka czy reka??

my bylismy dzis u chirurga z tymi wodniaczkami, bartek to dzielny chlop, za to ja bylam cala w nerwach ::)
jak to kazda mama ;)
za miesiac kontrola, ale jak narazie nic zlego sie nie dzieje, plyn nie cofa sie do otrzewnej (jak bedzie czerwone w pachwinie lub na mosznie, nie bedzie mogl robic kupek i bedzie marudny) to od razu do szpitala ::)
oby nie bylo to konieczne...

dziewczyny napiszcie mi proszę w jakiej temperaturze pierzecie dziecięce ciuszki?
a czy płukacie dodatkowo czy tylko raz?

reklama
mamooli i maksia :) Ja w 40 stopniach, chociaż ostatnio przłam w 60 (plamy po linomagu) i nic sie nie stalo z ciuszkami, płucze tylko raz. Ostatnio nawet używałam zwykłego plynu do płukania (sensitive)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry