reklama

Opieka nad maluszkami

no to faktycznie.. może lekarz Ci coś doradzi
może faktycznie to po mleku..
u nas ewidentnie po nutramigenie..
jeden dzień cały się Maks męczył biedny i robił co jakiś czas twarde kulki w bólach i płaczu
koper pomógł ale nutramigen odstawiłam
no i dawałam jeszcze rozcieńczony sok jabłkowy
na drugi dzien było już OK

reklama
karolkaz - a gdzie kupujesz te plasterki? Czytałam o nich ostatnio w jakiejś gazetce, niestety u mnie nigdzie tego nie ma :( Zaraz zobaczę na allegro. A może powinnam popytać w aptece?

fionka pisze:
teraz wakacje i zajęcia zawiesili ::), basen nie jest specjalny tylko zwykły, jedynie zajęcia są specjalne dla niemowląt, musisz zaopatrzyć się w specjalne nieprzepuszczalne pielucho majtki, jeszcze nie widziałam niezadowolonego dziecka ;D ;D ;D
są pewne przeciwskazania do zajęć na basenie ale to trzeba ustalić indywidualnie z pediatrom

a swoją droga , to niedawno usłyszałam od pewnej życzliwej osoby, że basen to FANABERIA i że nie mam na co pieniędzy wydawać ::) .............ależ ja okropnie rozrzutna jestem
Wiem, że ten post jest już stary, ale czytampo kolei wątki i muszę to skomentować!

Fanaberia?? ::) Ja też mam zamiar zacząć chodzić, to świetna zabawa i dla dzieci i dla rodziców, poza tym od małego, kiedy jeszcze nie jest świadome można nacuzyć je "sympatii" do wody. Ja tylko czekam jeszcze z miesiąc, kiedy już będzie ładnie główkę trzymał no i kiedy już wpadnę w wir codzienności, tj. gonitwy : praca-dom, wtedy będę już wiedziała jak i kiedy mogę sobie ten bbasenik wcisnać. Tymbardziej, że chcemy chodzić w trójkę :)

A co napletka - nie odciągamy, ale od czasu do czasu sprawdzamy czy z brzegu pod nim jest czyściutko - tzn. Marcin sprawdza :)

o kurde o tej basenowej fanaberii nie doczytałam........ boże przecież to super zabawa dla naszych maluszków. ja też pójdę z moim, ale muszę poczekać, bo mam wreszcie porządną koleżankę ( nie taką siksę, która wozi 4miesięczne dziecko w parpasolce) z dzidziusiem ze stycznia, ale Bartoszek ma wadę słuchu i musi poczekać na zgodę od otolaryngologa.

Pytia- plasterki kupuję w aptece, naprwdę fajna sprawa naklejasz , ja sama nawet dla siebie to przylepiam :)

Jeśli chodzi o basen ja jestem za tym aby jak najwcześniej dzieci zapoznawać z wodą. Ja też będę chodzić z Antosiem na basen pod opieką mojego brata pływaka ,bo sama nie umiem pływać i nie chcę aby moje dziecko wyrosło na taką za przeproszeniem "kalekę" jak ja. :)

ja umiem pływać ale boję się wody i chcę bardzo żeby Maciuś dobrze pływał i nie wpadal w histerię przy zetknięciu z wodą, poza tym macie rację, że dla maluszka to świetna zabawa , zresztą dla rodziców też, dlatego mam gdzieś komentarze na ten temat , zresztą już się przyzwyczaiłam, że w niektórych kręgach jestem traktowana jak dziwadło, bo mam pomysły niezrozumiałe dla niektórych, ostatnio np. uczę Maćka pić z niekapka ::) (kto to słyszał??? 4-ro miesęczne dziecko ikubek mu dawać???? już nie wie baba co wymyśleć ::) ::) ::))

fionka pisze:
ja umiem pływać ale boję się wody i chcę bardzo żeby  Maciuś dobrze pływał i nie wpadal w histerię przy zetknięciu z wodą, poza tym macie rację, że dla maluszka to świetna zabawa , zresztą dla rodziców też, dlatego mam gdzieś komentarze na ten temat , zresztą już się przyzwyczaiłam, że w niektórych kręgach jestem traktowana jak dziwadło, bo mam pomysły niezrozumiałe dla niektórych, ostatnio np. uczę Maćka pić z niekapka ::) (kto to słyszał??? 4-ro miesęczne dziecko ikubek mu dawać???? już nie wie baba co wymyśleć ::) ::) ::))

siedzi w domu i wymyśla ::)

;D ;D ;D

no kurcze, cvzytam od końca i widze że tu same fanaberie...

no kobity, do pracu się weżcie - to wam głupue pomysły (basen, niekapka) po głowie chodzić nie będą !!!!

:P

reklama
azik pisze:
fionka pisze:
ja umiem pływać ale boję się wody i chcę bardzo żeby  Maciuś dobrze pływał i nie wpadal w histerię przy zetknięciu z wodą, poza tym macie rację, że dla maluszka to świetna zabawa , zresztą dla rodziców też, dlatego mam gdzieś komentarze na ten temat , zresztą już się przyzwyczaiłam, że w niektórych kręgach jestem traktowana jak dziwadło, bo mam pomysły niezrozumiałe dla niektórych, ostatnio np. uczę Maćka pić z niekapka ::) (kto to słyszał??? 4-ro miesęczne dziecko ikubek mu dawać???? już nie wie baba co wymyśleć ::) ::) ::))

siedzi w domu i wymyśla  ::)

;D  ;D   ;D

;D ;D ;D ;D ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry