reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Biale rzeczy staram sie prac w 60, 50 stopniach-uzywam vizir sensitive i wszystko ladnie spiera.
co do siusiakow-mysmy nie odciagali napletka-i zarosl-i Jas musial miec zabieg-teraz odciagamy codziennie i jest ok.Chirurg dzieciecy powiedzial nam ze zazwyczaj lekarki kobiety mowia zeby nie odciagac bo sie po prostu na tym nie znaja

magdalena - przemywam ręką, przegotowaną wodą bez dodatku mydła ani płynu. Dzisiaj właśnie zauważyłam, że napletek ładnie już w całości schodzi, także chyba żadnych problemów nie powinno być. 8)

A ciuszki piorę w 50 stopniach. Jak mam plamy z marchewki, to najpierw moczę w Vanishu - pomaga. Nie płuczę dodatkowo.

Mojego Jaśka chyba coś w nocy dzisiaj pogryzło, zastanawiam się nad kupnem moskitiery, bo z zamkniętymi oknami spać nie sposób. Czy któraś z was ma moskitierę, jeśli tak to jaką i jak mocowaną? Bo ja nie mam przy łóżeczku baldachimu ani żadnego stelaża, więc nie wiem, jak taką moskitierę zamonotować.

my mamy moskitierę- ma gumkę - zakłada się ją po prostu na łóżeczko (tak jak prześcieradło z gumką na materac ;D ); czasem zostawiamy jeszcze pałąk od karuzeli i mały ma więcej "przestrzeni" - kupiliśmy niechcący w Chicco, ale pioruńsko droga (85zl) - może w innym sklepie jest taniej

iwosz pisze:
my mamy moskitierę- ma gumkę - zakłada się ją po prostu na łóżeczko (tak jak prześcieradło z gumką na materac  ;D ); czasem zostawiamy jeszcze pałąk od karuzeli i mały ma więcej "przestrzeni" - kupiliśmy niechcący w Chicco, ale pioruńsko droga (85zl) - może w innym sklepie jest taniej
widziałam na allegro po dwadzieścia parę złotych, chyba zamówię.

Jeśli chodzi o temat owadów komarów i innych to odkryłam niedawno takie plasterki (do stosowania w pomieszczeniach i poza domem) przykleja się je np do czapki wózka łóżeczka i skutecznie odstrasza ma przyjemny zapach i nie jest szkodliwy dla dzieci ; nazwa BEZZ by cer8 - producent Larus Pharma Milano koszt ok. 20 zł :laugh:

U mas moskitiera na guke nic by nie dała bo pół nocy młody śpi ze mną - musiałabm całe łózko omotać hehe więc mamy do okna taką na taśmie samoprzylepnej. i papugi nie uciekną :) A jutro ide z młodym do lekarza około miesiąca temnu zaczęło ropieć mu oko więc poszłam dostałam krople tobrex i n- nie przeszło jak ropiało tak ropieje no może troche mniej i kupy Kamila kit że raz na 3 dni ale dziś to był jeden wielki problem - mają zwarta konsystencje że tak powiem i nie może kamil kupy zrobic- męczy sie biedactwo. Musiałam dać mu czopek i poszło ale nie chce czopków więc juro lekarz co będzie o napisze

reklama
koper pije ja cały czas młody soczki z koprem i nic musze chyba jakieś krople zaa[likować albo... zmienić mleko . Karmie cycem i sztucznym :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry