reklama

Opieka nad maluszkami

wczoraj bylismy na 15minut na dworze z folia na wozeczku dzis znowu pada od rana nie wiem czy wyjdziemy chyba nicci ze spaceru :(

reklama
anian pisze:
Co do przebierania to Na nockę ma inny strój i na dzień również. Jak idziemy na spacer to ubieram jej dodatkową warstwę (jak zimno), albo zostawiam jej to w czym jest, albo przebieram ją jak chcę żeby miała sukienkę albo jeansy ;D

ja też staram się, żeby Karola miała inne ciuszki na noc i inne na dzień - wtedy zacznie rozróżniać dzień od nocy, chociaż nie ma z tym problemu :)

dziewczyny, podajecie swoim pociechom witaminy? moja lekarka przepisała Agacie vigantol 1x2 krople i cebion multi 2x3 krople.
Odkąd podaję jej te witaminy - Agata stała sie niespokojna, nie śpi całe popołudnia, pada ze zmęczenia dopiero po 20, 21, potem budzi się ok. 3,4 i do rana płacze.
Wyczytałam w internecie, że niekiedy witaminy nie sa tolerowane przez dzieci, również, że niekiedy lekarze na wyrost przepisują witaminy...
Jak to jest u Was?? Ja chyba skonsultuję to z innym lekarzem...

vigantol to witamonka d3 - to pewnie będziecie brac do końca 2 roczku...

ale po co multiwitaminka to ja nie wiem....

u nas jakiś problem z brzuchem nadal :( małą spina i wydaje się że nie może zrobić kupki. w efekcie robi ich ze 4 dziennie ale są chyba ze śluzem, spać nie chce i jest bardzo nerwowa :( lekarz nam przepisał espumisan i debridat ale to chyba wogóle nie działa. martwię się bardzo. poza tym ja też mam kłopoty okropne z wypróżnianiem, właściwie od porodu....

osinka pisze:
dziewczyny, podajecie swoim pociechom witaminy? moja lekarka przepisała Agacie vigantol 1x2 krople i cebion multi 2x3 krople.

my tez mamy wit. d3 i cebion- to witaminka c.
qurcze moze to po tym maly nie chce mi spac w dzien?? ale bierzemy jej juz ze 3 tyg...a ja juz nie pamietam od kiedy maluszek tak w dzien mi wariuje

osinka pisze:
Odkąd podaję jej te witaminy - Agata stała sie niespokojna, nie śpi całe popołudnia, pada ze zmęczenia dopiero po 20, 21, potem budzi się ok. 3,4 i do rana płacze.
Wyczytałam w internecie, że niekiedy witaminy nie sa tolerowane przez dzieci, również, że niekiedy lekarze na wyrost przepisują witaminy...
Jak to jest u Was?? Ja chyba skonsultuję to z innym lekarzem...
Osinka,odstaw witaminy i zobacz wtedy jak sie Agatka bedzie zachowywac.No chyba zadna tragedia jakbys jej nie podawala wit.Nasza pani doktor nie przepisala,a sie pytalam-mowila ze nie trzeba.A wit D3 tez podaje tylko po 1 krpli dziennie,a nie po 2 tak jak u Was.

reklama
my też podajemy Karoli witaminę D3. Ja kropię na silikonową łyżeczkę i podaję. Karola ma wtedy okrutną minę :(

Sylwia! Możesz kropić sobie na sutek przed karmieniem, wtedy bedziesz miała pewność, że mały wciągnie wszystko :)

My też podajemy 2 krople rano, chociaż na ulotce napisane jest, żeby podawać jedną kroplę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry