reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Jak bylam z Milena w maju w Polsce na pogotowiu, to dla pielegniarek najwazniejsze bylo ubezpieczenia, a nie to ze moje dziecko palakalo w nieboglosy, bo bolala je raczka. Cytuje '' bo kto nam zwroci pieniadze''? A mialam europejska karte ubezpieczenia, no a poza tym to podobno kazde dziecko ma prawo do opieki lekarskiej.
A tutaj w Irlandii, jak w lutym bylam z Milka na pogotowiu, to nic ode mnie nie wymagali. Wystarczylo, ze powiedzialam ze jestem ubezpieczona. A tak sie zawsze balam tutejszej sluzby zdrowia, a okazalo sie ze podejscie do pacjenta i rodzicow maja wspaniale.

Jak ja bylam teraz w polsce z Jenni to na pogotowiu i drugi raz u lekarza pediatry wymagali tylko karte europejska i adres gdzie sie zatrzymalam:tak: i wszystko poszlo gladko i szybko i bezproblemu:tak: , wymagania te same co u nas czyli karta :tak:

mioje dziecie ma jak nic ten syndrom 18mca...caly czas chce na rece mnie nie odstepuje na krok i placze placze placze i wola Mama ma ma.....
ktos wie ile ten syndrom trwa mniej wiecej?

mioje dziecie ma jak nic ten syndrom 18mca...caly czas chce na rece mnie nie odstepuje na krok i placze placze placze i wola Mama ma ma.....
ktos wie ile ten syndrom trwa mniej wiecej?
Nie mam Susu pojęcia,oby jak najkrócej:tak:
U nas też "mama,mama" i na ręce,już pisałam ,czasem nogi mi sie trzyma na podwórku,jak kogoś widzi,kto mu nie podpasuje.

Emilka znów ma czerwone oczy :baffled:do tego jakieś krosteczki na brodzie jakby od śliny :baffled: chodzi i marudzi bo spałą z 15 minut....schodziła z łózka walneła się w zęby pełno krwi ...znów pomalowała mi stolik krzesła i ściany ..... choc kredki ma schowane ale pewnie z chrześniakiem jak się bawili to porzucali gdzie popadnie i w skrzynce musiała znaleźć :baffled:

reklama
ojej biedna EMILKA!!!

a u nas cala noc (6 razy9 LAila wymiotowala....nie wiem czy cos jej stanelo na zoladku czy sie przejadla ( a jadla wczoraj sporo...) ....bidula..dzis raz tylko zwymiotowala wode, jest na chlebie i herbacie....nie wiem czy isc do lekarza czy czekac..boje sie nocy:-:)-(

Do góry