Dorko
Miszkam w Anglii ale miszkalam we wroclawiu do ktorego przyjechalam tydzien temu wlasnie na badania..O dzidzie starramy sie od stycznia i nic ...Lekarze w angli sa okropni i maja pacjenta gdzies... Ja przerazona tym pzryjechalam do Polski wlasnie po to zeby sie przebadac... Zrobilam standardowe badania z listy dla kobiet ktore powinny sie przebadac przed ciaza...Do badan tych zalicza sie, morfologie, mocz, cytologie, hormony, Tsh, gospodarka tluszczowa, cukier, mocznik kreatyna, chlamydia, toksolplazmoza, rozyczka --IgG IgM. wymaz z gardla i posiaw moczu zrobilam dodatkowo na wszelki wypadek...Zrobilam te badania przed wizyta u gina zeby 2 razy nie placic za wizyty - bo wiadomo ze dobry lekarz i tak by mi te badania zlecil a wiekszosc z nich i tak jest platna...Noi okazalo sie ze mam te paskudy... Sama chlamydia jest najgrozniejsza..podowduje ogromne spustoszenie w organixmie jesli nie jest szyk=bko wykryta... Niestety nie latwo ja rozpoznac poniewaz przez dlugi czas zyje sobie w organizmie nie dajac zadnych objawow...podobnie jak toksoplazmoza uniemozliwia jednak zajscie w ciaze-nie leczona uszkadza szyje macicy i powoduje niedroznosc jajowodow raz inne choroby.. moze sie umiejscowic wszedzie...w gardle oku w pochwie..Najlepiej zrobic sobie 2 badania z krwii i z wymazu z szyjki macicy..- bardziej wiarygodny.. Leczy sie celowanymi antybiotykami- oboje partnerow...Nabyta w ciazy doprowadza do poronien przedwczesnego porodu i wady wzroku malenstwa...Okropne padkudztwo.. Skad sie mozna zarazic??? Ja prawdobodobnie przywlekalaz z basenu chociaz to moze byc wszedzie - najczesciej z wody (kapieliska baseny) ale takze kusrz woda.. Najlepiej sie przebadac zanim to swinstwo doprowadzi do bezplodnosci...