reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

A ja chciałam byc fajna i pokazałam dziecku zabawe w "a kuku"...no i super bo ubaw ma po pachy tyle, ze niestety jak juz sie zaczniemy bawic to moze to trwac az do wyczerpania materiału w postaci mojego synka bo ja sie nie licze przeciez;-) ...No wiec on poprostu zaczyna od razu udezac w ryk jak tylko chce przerwc zabawe i tryska łzami ja na japonskich kreskowkach:baffled: :-D :eek:

reklama
Angie :-) :-) :-)

U nas Amelka zaczyna stać na czworakach i buja się do przodu i do tyłu :-) ale długo nie wytrzymuje. Tak wogóle to od wczoraj jest okropna, zmierzła, maruda poprostu nie do wytrzymania :wściekła/y: Ciągle chce sie wspinać i wspinać żeby tego bylo mało to jeszcze nie chce jeść :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Na łeb idzie dostać .......:wściekła/y:

Heksa nie martw się !!!!!!!!!!! moja Amelka też dosyć późno zaczeła się obracać i przekopalam cały internet. Niektóre dzieci obracają się około 9 miesiąca !!! Wiem że Cię to nie uspokoi ale zawsze może podniesie na duchu. Zresztą u Was niedługo rehabilitacja, zobaczysz ze Natalka wtedy wszystko podgoni, oprócz tego czytałam w " Dziecko" ze dzieci u których nagle robi się skomplikowana sytuacja rodzinna np rozwód, śmierć w rodzinie często się zdarza taki "zastój" . Dotyczy to również niemowląt. A u was troszkę ostatnio było niewesoło i myślę że powinnaś to powiedzieć rehabilitantce, bo może to być przyczyna. Mam nadzieję ze się nie gniewasz, że mieszam się w twoje sprawy osobiste

A z tym stawaniem to ja mam dość, ona chce wstawać po wszystkich meblach ale jeszcze sobie nie daje sama rady i się okropnie z tego powodu wkurza a co za tym idzie płacze i buczy, ostatnio nawet ściany próbowała się złapać :baffled:

ewe nie nie gniewam sie i ieki za nowe spojzenie na to wszystko bo nawet mi nie przyszło do głowy ze to moze byc przyczyna a zaden lekaz nie pyta o sytuacje rodzinną czy cokolwiek podobnego.

Jakub dziś stoczył pierwszą bitwę o grzechotkę. Walczył dzielnie ze swoim o 7 miesięcy starszym kuzynem. Przegrał niestety, ale jeszcze trochę i się nauczy ;-);-);-)
Ewe, też się tak śmiesznie buja na czworakach. Jak moja siostra chodziła na rehabilitację, to było jedno z ćwiczeń przygotowujące do raczkowania :-)

No niestety to również jest stresująca sytuacja dla niemowląt :-( ona czuje że coś jest nie tak, odczuwa twój stres a teraz przeprowadzka, nie wiem jak jest u was z rutyną codzienną, bo dzieci tego potrzebują. Jutro jak będę miała czas poszukam tego artykułu i powiem CI z jakiego to jest miesiąca, może uda Ci się go zdobyć a jak nie to ci przyslę na e-maila. Mam nadzieję że jeszcze mam tą gazetę.

reklama
ewe poprosze jak uda Ci sie znalesc to na e-maila a rutyna to systematycznosc jest zachowana bo tylko ja sie nią zajmuje i przez 90% czasu nie ma mnie w domu aby nie narazac małej bo jak wczesniej pisałam odczówa to mocno jest rozdrazniona i płacząca ale tu u pradziadków póki co jest spokojnie, i mała pogodniejsza ale nigdy nie śadziłam ze to ma wpływ na rozwój ruchowy.

Do góry