reklama

Październik 2008

reklama
beza na wyczucie to bardziej aktywny ostatnio jest na górze brzuszka, mam małą nadzieję że to nóżki, ale dopiero 9-go mam wizytę i usg
Martynka super że nie musiałaś zostać w szpitalu i że jesteś zadowolona z opieki w Pucku :tak:
Marma trzymam kciuki za zdrowie M
czarna ja też z tych niewielu kobitek którym się nie spieszy na porodówkę, tak między 15 a 20 chciałabym urodzić ale wcześniej niekoniecznie :tak:

kurcze idę walczyć z kurzem, u nas wystarczy uchylić okno i pełno pełno piachu i kurzu wlatuje a dziś jeszcze strasznie wieje

MINISIA to juz rozumiem ;-)
Jestem ciekawa czy jakbym mie cos niepokoilo albo poprstu chcialabym zobaczyc jak wychodzi moj zapis na KTG to czy w moim szpitalu by mi tak to zrobili i wypuscili do domu Czy musialabym miec jakies skierowanie na takie ktg ?

MAGDASF napewno Jackowi bedzie smakowalo Mnie juz slinka cieknie po samym opisie :-)
PPATQA no M sie wciaga wlasnie dugi raz dzwonil przed chwila i jest oki :-) Jeszcze robi i ciekawe jak dzis dlugo ? ;-)

A mnie zas zlapal bol chwilowy jak na @ brzuch sie wtedy twardy zrobil i puscilo za chwile Kurcze moze cos sie u mnie tam przeciera hehe Choc ja szukam kazdego sygnalku i sie ciesze jak cos sie dzieje i moze to glupie ale ciesze sie jak cos boli heheh tylko aby jeszcze ten bol cos oznaczal ze cos sie dzieje do porodu hehe, to ja i tak wiem ze to sa chyba malo znaczace bole bo ja tez czuje ze bede mozolna do porodu :-(

Czarna ja mysle o tym Olejku rycynowym mozecie mi powiedziec cos wiecej???wie ktoras?? gdzie go kupic:zawstydzona/y:? i jakie ma dzialanie-wywola biegunke?? slyszalyscie moze cos o nim czy faktycznie taki skuteczny??
Bo bym siue skusila:sorry2:
Domi ja słyszałam, że jedna położna poleciła dziewczynie zrobić kawę, dolać łyżkę oleju rycynowego i to wypić gorące. Ponoć b. skuteczne, ale ja bym się bała takich praktyk stosować.

i olej i kawa wzmagaja perystaltyke jelit więc cośik w tym jest,
Ja może namówie M popołudniu by mi meble poodsuwal i posprzatam pokój, jutro sypialnie. Zostana okna i uzykowanie łóżeczka. ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Magdasf wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:tak::tak:
Martynka dobrze ze Cie wypuscili i fajnie ze byli tacy mili to dobrze wrozy:tak::tak:
Ja dzis dobrze spałam po wczorajszym sprzataniu:tak::tak:pogoda jest okropna, chodze przybita i juz chce urodzic, a tu nawet skurczu jednego niemam i chyba nawet brzuch mi nieopadł bo niebiegam siusiu, jest tak jak wczesniej, w nocy wstaje tylko raz. miłego dnia.
Justynko, Minisia moze dzis cos w koncu was wezmie:-):-):-)

Czarna ja mysle o tym Olejku rycynowym mozecie mi powiedziec cos wiecej???wie ktoras?? gdzie go kupic:zawstydzona/y:? i jakie ma dzialanie-wywola biegunke?? slyszalyscie moze cos o nim czy faktycznie taki skuteczny??
Bo bym siue skusila:sorry2:

W aptece albo w zielarskim dostaniesz.
Trzeba to wypić - obrzydliwe.
A efekt przeczyszczający dosyć gwałtowny i nieprzyjemny.

Polecam olejek do kompresów na włosy - wzmacnia i przyciemnia.
Warto nim również smarować rzęsy - robią się grube, czarne i błyszczące :tak:

minisia jest dużo na forach o olejku rycynowym ale informacje skrajnie sprzeczne - raz że niektóre położne same zalecają lub podają a niektóre wręcz przeciwnie, ponoć na opakowaniu czy ulotce jest zakaz stosowania w ciąży. Ale wnioski dziewczyn które stosowały są najczęściej takie żeby użyć go dopiero jak akcja się zaczyna, są skurcze ale nieregularne, najpierw mocno przeczyści a potem w większości się rozkręca poród. Natomiast wyczytałam ostrzeżenia żeby nie używać przed terminem lub po jeśli nie mamy skurczy. Sama nie mam z rycyną doświadczeń ale chyba się jednak nie skuszę;-)

Hey Dziewczyny!!!!!!!!
U nas jednak pochmurno:dry:, ale co mi tam... M. wraca,a le sam nie wie o której, bo nie wiadomo, jak szybko skończą. Ważne, że dziś:-p:-p:-p
Posprzątalam, pozmywałam, pranie się "robi", teraz jeszcze wysuszyć włosy i ruszam w miasto na zakupy. Mam nadzieję jutro przywieźć z M. łóżeczko i w końcu zrobić przemeblowanie, bo i w komodach Maluchow muszę posprzątać, schować Juli letnie rzeczy i ogólnie "ogarnąć".

Minisia, z tym olejkiem, to ja czytałam, że dwie-trzy łyżki i czyści konkretnie. A przeczytalam to na wątku porodowym sierpniówek.
Magda, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!!!!!!!!!!!
Dorotka, myślę, że Twojemu M. się jednak podoba!!!!!!!!!!!!!!

Trzymam za wszystkie mamusie kciuki!!!!!!!!!! Miłego dnia!!!!!!!!!!!

reklama
Dzieki!!!
Wlasnie pomylam okna, pozamiatalam,odkurzylam chalupke, pomylam podlogi i wytarlam kurze teraz czekam;-)
Musze poszukac cos na forum o tym i jeszcze przemysle czy to kupic.Boje sie tego ze mnie przeczysci i nic wiecej:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry