reklama

Październik 2008

Hej EWELA ciesze sie ze juz jestescie razem!!!!!! nie denerwuj sie minie kilka dni i sie nacieszy mala a wtedy wszystko wroci do normy ;)))
Co do picia i puszczania piersi to moja tez tak ma ale ona smoka od butli wyplowa czasami bo zadko jej sie to zdarza a skad to sie bieze to nie wiem bo kolka to chyba nie jest.

reklama
Kasia wiem cos o utracie zdjęć:(,
kate wiem jak miło bo ja umawiam się z 2 koleżankami na spacerki
dorotko mam nadzieje ze z kasą się wyjaśni
blond miłej wizytki
minisia czarna gratulacje dla córek

My mamy chrzest 1 dnia świąt, dzis był M załatwić. ciekawe czy Kamilek zmieści się w ubranko króre dostaliśmy na chrzest bo jest na 62-68, najwyżej będzie na niebiesko:). Ja dzis byłam z koleżankami na spacerku 3,5 h, a mały dalej spał, ale juz go nie trzymałam na ganku. Dobra zmykam spać

Poradcie mi jakieś mleko do tej pory miałam nan, ale mineły 3 tyg mały wypił może 1/6 opakowania a nawet mniej i poszlo do kosza, teraz wieczorem cyca obie piersi i boje się ze niedługo będe musiała dokarmiac, ale nie wiem czym.

Ppatqa jak masz kasę, to mówią, że Bebilon jest bardzo dobre, ale ja z Martyną kupuję Bebiko. Tam też są te bakterie probiotyczne czy jak to się tam nazywa. Chociaż kiedyś jakaś lekarka pytała czy Martyna nie ma zaparć po bebiko, bo mamy narzekają. To chyba zależy od dziecka i co mu podpasuje.

Miłego weekendu Mamusie!
U nas dzisiaj sprzątanie, a jutro kolejny wypad do rodziny. Będę z teściową ustalać menu na Wigilię :-p.
Mam nadzieję, że uda się wieczorkiem zajrzeć.
A Bartek wczoraj jak się obudził o 19, to potem kąpiel, cyc i zasnął dopiero po 22. Dobre jest to że on sobie leży i nie płacze, czasem kwęknie. Potem obudził się o 2 i ok 6. Nocka przyjemna :tak:

MINISIA gratulacje dla coreczki za wyniki w nauce :tak:
EWELA dokladnie daj M czas i jak mala zacznie mu marudzic to nie martw sie postawisz w koncu na swoim Ja mam czasem wrazenie ze faceci lubia sie opiekowac takimi dziecmi jak nie marudza heh.A co do piersi i denerwowaniu sie to ja mam to zawsze bo mala sie prztzwyczila do butli a z cyca pomalu leci i musi sie nameczyc i to jest u mnie wlasnie przyczyna i jeszcze ze u mnie nie ma mega duzo pokarmu w piersiach :baffled:Ale zauwazylam tez ze jak ona sie denerwuje przy piersi to zaraz sobie pruknie Nie wiem chyba ma czasem z tym problemy :-(
KASIU to mnie troche z tym Bebiko i zaparciami zmartwilas :-(Milego ustalania menu :tak:Ja ci zazdroszcze bo ja nawet do rodziny bym pojechala ale nie mam jak :eek:
PPATQA ja ubranko na chrzest kupie przed samym chrztem:-DFajna data na chrzest zazdroszcze :tak: Moja je HUMANA ale kiedys chcialabym sie przezucic na BEBIKO:tak:

U mnie nocka OKI zanim przyszedl M z mala do sypialni to ja spalam 4 godziny:-DPozniej prawie 3 godziny usypiania usnela o 3 a pobutka na cyca o 5 i od 5 do 8 cyc w lozku u nas i co chwile jakies drzemanie :tak:Teraz M szykuje sie do [racy bo dzis na inna godzine idzie .Idzie na 10 do 24 Ale od niedzieli do srody M ma wolne wiec sie fajnie bede wysypiala a jedna noc palnuje cala przespac:tak:
U nas szaro na dworze wiec chyba dzis spacerku nie zalicze chyba ze jak mama wroci z pracy ale werandowanie malej zrobie a ja przez ten czas posprzatam :tak:

witam
a ja kolejny raz mialam udana noc:-):tak::tak::tak::tak::tak:zasnal o 23 i spal do 4 czyli bite 5 godzin na raz:-)a potem od 6 do8.
ja wczoraj sie z mama poklocilam....bo dzisiaj zamiast spacerku z malyn jedziemy robic zeby i to akurat w poludnie...jakbysmy nie mogli rano albo wieczorem no i rafalka bierzemy ze soba i to mi sie najbardziejniepodoba....bo przeciez moglby z wiesiem w domu zpstac a nie siedziec w gabinecie tez z Wiesiem...ja sie boje trochejezdzic samochodem dlattego jestem tez przeciwnikiem bezsensownego narazania dziecka jesli mze byc w domu.ale mama twierdzi ze moze Wiesiuy sobie nie poradzic.jak bedzie nakarmiony przez godzine czy dwie sobie nie poradzi?!smoka do buzi albo na raczki i tyle.
a u mnie pogoda tez beznadziejna ale mimo to czuje ze i tak na spacer pojde, duzi mi to pomaga i maly lepiej spi.tylko ze niestetysama bo z kolezanka umowilam sie na 12....a tu d....
Patrycja ja jakbym sie przerzucala to na Bebilon.aptekarka polecala choc wiadomo kazdem co innego pasuje.ale ze strony praktycznej jak dla mnie maja plusa za duze opakowanie bo 900 a nie 350 i co chwile sie konczy, no i puszka a nie te nieszczesne kartonyja mam puszke po tym NAN HA wiec przesypuje ale probowalam z kartonu najpierwi strasznie to niewygodne.nie wim kto to wymyslil.no ale to juz sa pierdoly takie, mniej wazne.
a mi wczoraj okropna opryszczka nad ustami wyszla:wściekła/y:i nie moge calowac Rafalka:-(ani C...:-(:-(:-(spotkalismy sie wczoraj, a tu nawet buzi nie mozna...:wściekła/y:.
Rafalek ma miesiac!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Blond gratuluje Rafalkowi pierwszego miesiaczka!!!A Bebiolon jak najbardziej Ci polecam i prawda ze te ich opakowanie jest bardzo wygodne i wydajne (na jakies 8 dni bedziesz miala z glowy hihi).
Minisia, trudne pytanie, my jestesmy tu juz 2,5 roku i kiedys bylo latwiej niz teraz.Poza tym sa okresy kiedy jest latwiej z praca a sa kiedy jest ciezko.My oboje pracujemy juz w stalych miejscach i jest nam duzo latwiej.Nie zamierzamy wracac do Polski bo wiem ze na wiele rzeczy bysmy nie mogli sobie pozwolic,a tu jest naprawde troszke latwiej.Ja np. mam tyle macierzynskiego na tydz.Co w Polsce zarabialam miesiecznie a i ceny sa podobne jak w Polsce.Dla mnie to chore, ale coz.Juz powiedzialam mojemu m ze jak bedziemy jechac do Polski to ja nawet pampersy stad wezme bo u nas tansze.(Za roz.3 64 szt place 5.99).Reasumujac my nie zalyjemy ze wyjechalismy chociaz sa minusy...jestesmy tu sami bez rodziny, a znajomi to nie to samo:-(

ASIU fajnie ze C przyszedl :-)Szkoda ze musicie Rafalak tachac ze soba do dentysty Ja tez bym sie wkurzala :-(
AGA ja mam brata w Angli i rzeczywiscie kiedys bylo tam latwiej niz teraz Ale jak wy macie stala juz prace to nie dziwie sie ze nie chcecie tu wracac Moj brat tez nie chce

Moja od godziny strasznie ryczala chyba kolki :-( Teraz ja uspakaja w wozku bo to jedyne co ja uspakaja :-)Pozniej zrobie jej werandowanie a ja olbo tv poogladam musze odpoczac albo posprzatam ale chyba wezme sie za pozadki :-(

Blond - moja też spała dziś bardzo długo do 04.30.
I podobnie jak też miałam wczoraj kłótliwy dzień - poprztykałam się wieczorem z M. On chce jechać na święta do swojej rodziny, a ja się boję. Bo Marika malutka jeszcze, może coś złapać, bo tam 4 małych dzieci, małe mieszkanie, to prawie 300 km, do tego zima, ślisko, korki, auto mamy od niedawna, a M. zrobił dopiero w sierpniu prawko i jeździ teraz autem od 2 tyg. Nie chcę nas narażać. :-(

Z drugiej strony go rozumiem, bo chciałbym pochwalić się córką i wreszcie mamy auto i on nie rozumie, dlaczego mamy nie jechać. I przykro mu, że nie wierzę w jego umiejętności. Wyszedł wieczorem i napisał mi smsa, że on jedzie. Poryczałam się i napisałam, że nie wyobrażam sobie, żebyśmy spędzali nasze pierwsze wspólne święta z Mariką oddzielnie i że jak to dla niego takie ważne to pojedziemy, ale żeby wiedział, że ja jestem przeciwko temu pomysłowi.

Rano już nie gadaliśmy na ten temat, bo on pojechał z samochodem na przegląd, ale dalej mi smutno jak cholera... :-( :-( :-(

Kupiłam zapobiegawczo ten Infacol, zeby mieć w domu - jest od 1 m-ca. I zaopatrzyłam się w wodę morską do noska, ale był tylko Disnemar (ciekawe, czy pomoże, bo mi się wydaaje, że jakoś Marika ma sucho w nosku).

I my dziś zaszalałyśmy i 2h na spacerku. W parku spotkałam dziewczynę z mojego bloku z wózkiem. Parę razy spotkałam ją w ciąży w sklepie z ciuchami, a urodziła miesiąc przede mną synka. Zaczepiłam ją i okazało się, że nawet rodziłyśmy w tym samym szpitalu.

I chyba będę mieć towarzystwo na spacerki. Ale miło!!!
ja stosuje ten Disne mar i jest OK
Cześć mamuśki!!

Ja już po obiadku dziś miałam kluseczki i łopatke mniam mniam;-) i jak tu schudnąc!!:-D
Malutka już lapiej z katarkiem ale nadal go ma:baffled:

Dzis mam kupe roboty bo zabilismy swinke i trzeba miesko pochowac do zamrazalki a wiadomo ile roboty z porcjowaniem itp.
Wczoraj bylam na wywiadowce i musze sie pochwalic ze moja córcia choć roztrzepana to dobrze sie uczy:tak:Pani ja chwali i mowi ze jest z niej niezla artystka:-):tak:
Wanilia z tego co wiem to budowlancy wracaja z wysp a moi znajomi pracuja po hotelach i restauracjach no i niezle zarabiaja:tak: wiec trzeba by sie tam wkrecic ale jak???
Justynka i Agniesia powiedzcie jak to jest naprawde idzie zrobic na wyspach czy juz nie warto???

Kaka ciesze sie ze malej lepiej
Czarna dzieki za cynk(choc nie na moje zyczenie:-p) ze na allegro idzie te kropelki dostac bo slyszalam o nich a nie wiedzialam ze sa dostepne na allegro a chyba sie zaopatrze bo nigdy nie wiadomo:no:
Wiecie co? ja calymi dniami mysle o robocie co tu zrobic by zylo sie lepiej CHYBA ZWARIUJE!!:szok:
Aha wczoraj bylam u kontroli bioderek i nadal szeroko pieluszkowac ale teraz dodatkowo jeszcze flanelowa bo cos nie sa idealne te bioderka lekarz stwierdzil:eek::baffled:
Moja terrorystka jest niemozliwa!!jak sie obudzi to ryk jak nie wiem nawet sekundy sama nie polezy ciagle ktos musi do niej mowic i sie smiac to wtedy jest ok:-D Dobrze ze mam mame i Wike ma kto bawic:-p
gratulacje dla Wiki za osiagniecia w nauce. A artystka ma prawo byc wiadomo po kim:-p
Kasia wiem cos o utracie zdjęć:(,
kate wiem jak miło bo ja umawiam się z 2 koleżankami na spacerki
dorotko mam nadzieje ze z kasą się wyjaśni
blond miłej wizytki
minisia czarna gratulacje dla córek

My mamy chrzest 1 dnia świąt, dzis był M załatwić. ciekawe czy Kamilek zmieści się w ubranko króre dostaliśmy na chrzest bo jest na 62-68, najwyżej będzie na niebiesko:). Ja dzis byłam z koleżankami na spacerku 3,5 h, a mały dalej spał, ale juz go nie trzymałam na ganku. Dobra zmykam spać

Poradcie mi jakieś mleko do tej pory miałam nan, ale mineły 3 tyg mały wypił może 1/6 opakowania a nawet mniej i poszlo do kosza, teraz wieczorem cyca obie piersi i boje się ze niedługo będe musiała dokarmiac, ale nie wiem czym.
ja tez musiałam wywalic Nana:crazy: a kupilismy teraz bebiko. Zobaczymy;-)

Kurde blade nie mam dzis weny co na obiad zrobic:baffled::baffled::baffled:
Mały chwile rano pospał wiec szybko sprzatnełam łazienke i czesciowo kuchnie. A jeszcze tyle przedemna:sorry:

reklama
KATE ja cie doskonale rozumiem Tez bym miala watpliwosci Ale chyba dobrze zrobilas ze sie w koncu zdecydowalas Zobaczysz bedzie wszystko oki

Moja spi od godziny ale wlasnie sie budzi ja zdarzylam cos usprzatnac Jak wstanie dam jej cyca i werandowanie jej zrobie a sama pozmywam i odpoczne i zjem :-) A po 15 idziemy z mama i oliwia na spacer czyli do sklepu na chwile bo lodowka pusta

ASIU gratki dla Rafalka za skonczony miesiac Moja ma jutro :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry