reklama

Październik 2008

reklama
Minisia gratki gratki gratki!!!
Ja też jeszcze Martynie nie przekłuwałam uszu. Też poczekam aż będzie większa. Ja mam kolczyki od 7 r.ż Może u niej zrobimy tak samo. Nie myślałam nad tym.
Kate28 gratulacje.

Cześć dziewczyny !!
Mam internet !! Był M u mnie całe popołudnie i właśnie wyszedł, ale razem z kolegą informatykiem załatwili mi internet!! Przez komórkę i straaaaaasznie wolny....ale przynejmniej się nie zanudzę....
Jeszcze Was nie czytałam, ale zaraz nadrobię przynajmniej część zaległości....
U nas jako tako ... Szymcio biedny ma infekcję dróg moczowych :-( i okazało się, że jeszcze słabą żółtaczkę !! !! !! prawdopodobnie za mało był naświetlany po porodzie (przepraszam, że nie na lekarzowym wątku, ale straaaaaaasznie wolno otwierają mi się te strony...). No i jak ordynator powiedziała, przedłużająca się żółtaczka i infekcje dróg moczowych są ściśle z sobą powiązane...:-(:-(:-(

Ale warunki mamy tu fajne... sami jesteśmy w pokoju...czysto tu i kolorowo... zrobię jakieś fotki to po powrocie do domu wrzucę... Szymcio grzeczny...uśmiecha się do lekarzy, nawet podczas USG uśmioechał się do pani doktor.... Pielęgniarki super, poza 2-ma jędzami !! !! !! Jedna jędza powiedziała mi wprost, że to moja wina, a do Szymka powiedziała "co Ci to mama narobiła", a dlatrego, że sama ściągneła mu bardzo, bardzo mocno napletek, aż mu krew poleciała i powiedziała, że tak mocno powinnam była mu ściągać od początku...a tak naprawdę 3-ka lekarzy pokazywała mi na ile ściągać i tak właśnie robiłam....przecież sama nie ściągnełabym mu aż tak że krew leci...:-(:-(:-(:-(
Ta sama głupia baba przyszła rano jak tylko zaczełam go karmić, i kazala przyjść do zabiegowego gabinetu... zapytałam, czy mogę gp tylko nakarmić i przyjść, usłyszałam "nie, teraz proszę do zabiegowego", tam babsko zrobiło mu cewnikowanie (okropne to jest!! !! !!), niestety prawie nie było moczu... za mało na badanie.... wtedy już nie wytrzymałam i powiedziałam jej dość ostro, że nic jak może być mocz, skoro Szymek pół nocy nie jadł bo spał, chciałam go nakarmić to mi nie dała, a przed chwilą zmieniłam pełną pieluchę.... no i przez to wredne babsko miał drugi raz robione cewnikowanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na szczęście reszta pielęgniarek jest lepsza!!
Biedny ma antybiotyk :-( ja też mam antybiotyk po tym zabiegu, ale mogę przy nim karmić....mam go brać jeszcze 7 dni, za 2 tyg do kontroli, a przez ten czas oszczędzać się, a dziecko nosić w ostateczności... oszczędzać to się oszczędzam, aczkolwiek Szymka mam non stop na rękach... ehhhh,...ale moze nic mi się nie stanie...oby, bo mam serdexznie dość szpitali!!!!
Dobra, kończę mój monolog i idę Was czytać !!!!
Ale muszę przyznać, że dzielny jest....myślałam, że gorzej to wszystko zniesie.....

KATE tak ja mam urlopu 20 tyg Jak skladalam papiery to mialam 18 tygodni do 4 marca Ale dowiedzialam sie ze przedluzyli wiec zadzwonilam tam i babka sprawdzila pod moim nazwiskiem ze mam 20 tygodni do 18 marca :tak:
AGA ja tez mysle ze skaza wychodzi glownie na buzi Moja nie ma chrostek na buzi tylko ma ja taka czerwona i szorstka i takie plamki ma I ma to tylko na buzi .
A NUTRAMIGEN mozna tez stosowac jak jest podejzenie alergi u dziecka Mnie i Oliwi to mleko pasuje Wiec nawet jak jej to zupenie po tym mleku nie zejdzie to moge jej kupowac to mleko Choc ciut ciut jakby byla poprawa :tak:
ANIU jak milo cie tu widziec Kurcze fajnie ze mozesz miec tam neta Wolny bo wolny ale jest :-DJa tez bym chciala miec neta w szpitalu Teraz jak pojde w lutym do szpitala to sie chyba zanudze :-(
KURDE co za baba szkoda slow na takie baby wwwwwrrrrrrr

Oliwia lezy w lozeczku Pojedzona i wykapana Narazie nie placze ciekawe jak dlugo Kurcze moglaby sobie dzis fajnie pospac bo ja jeszcze nieprzytomna po koncercie bym sie z przyjemnoscia wyspala :-D

AGNIESIA Laurunia jak była maleńka to też właśnie miała na brzuszku, pojawiało się i znikało........ Teraz stosujemy maści: AQUEUS tj bezpieczna w sensie do smarowania non stop, CLOBAZA codziennie po kąpieli na aqueus'a na najgorsze miejsca lub BALNEUM (tak samo jak clobaza), oprócz tego do wanny PŁYN BALNEUM 1x w tygodniu, a gdy jest duży świąd to tak: krem CUTIVATE lub ELOSONE i tabletki CLARITINE.
Cutivate to maść na sterydach i jak stosować to bardzo krótko, bo może powodować przebarwienia na skórze. Ja nie widziałam o tym niestety i stosowałam kilka dni, a potem powtarzałam, a jednak krostki i tak wracały.:zawstydzona/y:
(PS. sory, że się wymądrzam, ale piszę o tym co już "przerobiłam" i chciałabym tylko pomóc)
Aniu, szkoda mi Twojego maleństwa, życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Ostatnia edycja:
wiem WANILIA ale to właśnie stosujemy jednorazowo gdy są stany krytyczne u niej, żeby natychmiast zadziałać kiedy w np nocy wydrapała się do krwi. Prawidłowa dieta czy pielęgnacja to nie wszystko, by nie dochodziło do takiego stanu, ponieważ np w czasie ząbkowania, podwyższonej temperatury czy choroby AZS się nasila i wtedy bywają baaardzo ciężkie noce zwłaszcza. Nigdy nie stosowałam u niej sterydu więcej niż jednorazowo bo niestety wiem czym to pachnie ale czasem nam tzn jej dużo pomaga i w szybkim czasie przynosi ulgę.

Agniesia ja ci nie pomoge z Pepti:no::no::no: Moj pije Bebilon Comfort dla mnie tez ohyda w smaku a on sie zajada:szok::-D:-D:-D:-D

Kaka pytałam wczesniej jak z mała na szczepieniu?????? Ale ty chyba nie czytasz moich postów:sorry2:(zarcik)
nawet zyczenia Ci pisałam
I jak po wizycie kierownictwa:-p

Czasem tak czytam w locie;-) i nie dopatrze.
A wiec dziekuję kochana za życzonka;-)
A na szczepieniu nie bylismy bo pani doktor ma urlop i mamy przyjść za miesiac - nie pisałam o tym??? Widać zapomniałam;-)
A pozatym ciagle ktoś do mnie ostatnio wpada i już nie pamietam co komu mówiłam;-)
A kierownicy nie było i nawet nie zadzwoniła, ze nie przyjdzie:dry:

Karolina ja nie mówiłam o małej tylko o Tobie:tak: że strach Cie obleciał bo nie masz przebitych;-)

Ja mam przebite ale nie nosze bo mnie drażnią ostatnio...

A ja dzisiaj dostałam śłiczne kwiatki a Hania słodką żyrafkę;-)

Aniu - trzymam za Was kciuki. Co za babsztyl ta piguła:eek:

Ania niestety zawsze sie znajdzie jakas czarna owca:dry: tylko dlaczego taskie osoby maja opiekowac sie dziecmi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zdrowka dla ciebie i Szymonka. A z tym dzwiganiem to chodzi o to abys nie dostała krwotoku:tak:

Kaka za miesiac????? dobre:cool:

Kate rzeczywiscie szczęsciara z Ciebie, moze zacznij grac w totka:tak:

gram! i nic...:-D nawet "3" nie ma i w zdrapki się bawię :-D

Ania - ściskamy z Mariką Ciebie i Szymka!!!!!!!!!!!! Zdrówka dużo!

Marika śpi, a ja mam dość. Dziś dała mi popalić, nie spała od 12 do 22.30 :szok: Nerwy mi puściły kilka razy. Cieszę się po wizycie u lekarza, że ok, ale coś jej chyba jest, bo marudzi strasznie. Usnąć teraz też nie mogła, a ja się poryczałam aż... :-( :-( :-( Czasem tak ciężko być idealną, wyrozumiałą i cierpliwą MAMĄ...:zawstydzona/y:

Cieszę się, że weekend już i M. zostanie z nami i troche mi pomoże. Jutro gości mamy, więc trzeba ogarnąć chatę i coś do jedzonka zrobić.

reklama
KAKA mily upominek :tak:
KATE mnie tez nerwy czesto puszczaja Ale jestem tylko czlowiekiem :sorry2:

Moja niunia nie spi od 6 choc teraz stara sie zasnac :tak:
Teraz zrobila wielka kupe i musialam jej nawet ubranka zmienic.Narazie lezy i gada do siebie LUUUU, UUUUUU,
AAUUUUUU :tak:
Wczoraj moja niunia byla bardzo grzeczna caly dzien sie smiala I nawet wieczorem nie byla bardzo marudna Ale ci bo przechwale ja jeszcze hihih.
Oliwia spala wczoraj po spacerze prawie 4 godziny i pozniej przed 23 miala oczy jak 5 zl i nie myslala o spaniu Ja juz padalam na twarz wiec wzielam ja do sypialni Wlozylam do lozeczka pogasilam swiatla ,siadlam obok lozeczka i udawalam ze spimy heheh Ona nie plakala tylko szukala smoczka i po pol godzinie tak lezac sama sobie zasnela Jejku jakby chciala aby kazde usypianie tak wygladalo :tak:

Dzis planow nie mam tylko posprzatac jak to w sobote sie robi hihih
Milego dnia Ja sie ide moze jeszcze zdrzemne jak mi corka pozwoli A noc z pobutka przed 2 i o 6 wiec nie ma zle :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry