reklama

Październik 2008

Pytanie do mamuś dziewczynek ;)) kiedy (jeśli wogóle) planujecie przebić uszka ???
ja cały czas wybieram sie z Laura i dojsc nie moge:-D:-D:-D ale w tym roku jej przebije:tak:
Dorotka u ciebie same wyprzedaze:-D:-D
Wesolutka znam przypadek ze dziewczynka wogóle nie miała wejscia do pochwy (skleiło sie) Okazało sie ze tak sie zdarza. To jest to samo jak u chłopcow z napletkiem:tak: tylko zadziej spotykane:tak: Mała sie darła przy tym niemiłosiernie (ciente na zywca!!!!!) i potem trzeba było przemywac to i roztwierac przy zmianie pieluszki aby znow sie nie zrosło.

reklama
Dzieki dziewczyny.Ja tam myslalam o tym mleku zeby z polski zamowic ale nie wiem czy po jednym byloby cos juz widac.Jak nie dostane tych recept to bede cos kombinowala.W polskim sklepie w Londynie za te mleka chca 17 £!!!Ale jak nie bedzie wyboru to trudno.Najwazniejsze zeby zniklo bo ja juz nie moge przez to spac.
Wanilia moja mala ma wysypke na brzuszku troche na nozkach i na raczkach.Porobilam specjalnie zdjecia zeby pokazac dokladnie lekarzowi, bo zawsze ja tak oglada byle jak...zamiescilabym zeby Wam pokazac, ale to wyglada naprawde tragicznie....
Minisia, bardzo gratuluje Twojemu mezowi, zycze powodzenia i trzymam kciuki zeby wszytstko sie jakos ulozylo..
Dziewczyny czy wszystkie te mleka typu Pepti sa sojowe???Moze glupie pytanie ale ja jestem zielona w tej kwestii/
I czy to mleko Nutri....jest rzeczywiscie takie super, bo ja slyszlam ze jest obrzydliwe w smaku i maluchy nie chca go jesc.U mnie tez jest dostepne i jeszcze odpowiednik bebiko pepti.

Agniesia ja ci nie pomoge z Pepti:no::no::no: Moj pije Bebilon Comfort dla mnie tez ohyda w smaku a on sie zajada:szok::-D:-D:-D:-D

Kaka pytałam wczesniej jak z mała na szczepieniu?????? Ale ty chyba nie czytasz moich postów:sorry2:(zarcik)
nawet zyczenia Ci pisałam
I jak po wizycie kierownictwa:-p

Wiola hmmm to mnie zaskoczyłaś bo moja sis własnie na skaze białkowa musiała podawac mleko sojowe:tak:
Czarna też o tym niewiedziałam i swego czasu Szymon dostawał isomil (sojowe), jest bardzo dobry w smaku, ale soja podobnie jak białko mleka krowiego może uczulać.

I ja dołączam. Wróciłam z poczty a tam niespodzianka - paczka a wniej nosidełko Infant. Szok! Pomyślałam, że albo pomyłka albo ktoś nam prezent zrobił... Ale w domu mnie olśniło, że brałam udział w ankiecie z "M ja mama" na wybór produktów 2008 i pierwsze 50 osób wygrywało nosidełka. sprawdziałam i byłam na liście. Haha - to moja druga po suszarce wygrana w życiu (nie licząc 10zł w zdrapkach)
Ale farciara! super!:-D

Wiecie co mój M od środy idzie do pracy!!!! dostał dobra, czystą i dobrze płatną prace!!! może wreszcie sie los odmieni ale jestem szczęśliwa!!! oby tylko tak jak obiecują było:tak::tak: chociąż to duża firma i z opinii wiem że trzeba tam robic, robic i jeszcze raz robic ale idzie niezle zarobic do 3000tys miesiecznie!!!!
a jak dla nas to duzo bo dotychczas mial max 1200zl:-(
Minisia SUPER!!!!! Gratualcje!!!

Dzieki dziewczyny.Ja tam myslalam o tym mleku zeby z polski zamowic ale nie wiem czy po jednym byloby cos juz widac.Jak nie dostane tych recept to bede cos kombinowala.W polskim sklepie w Londynie za te mleka chca 17 £!!!Ale jak nie bedzie wyboru to trudno.Najwazniejsze zeby zniklo bo ja juz nie moge przez to spac.
Wanilia moja mala ma wysypke na brzuszku troche na nozkach i na raczkach.Porobilam specjalnie zdjecia zeby pokazac dokladnie lekarzowi, bo zawsze ja tak oglada byle jak...zamiescilabym zeby Wam pokazac, ale to wyglada naprawde tragicznie....
Minisia, bardzo gratuluje Twojemu mezowi, zycze powodzenia i trzymam kciuki zeby wszytstko sie jakos ulozylo..
Dziewczyny czy wszystkie te mleka typu Pepti sa sojowe???Moze glupie pytanie ale ja jestem zielona w tej kwestii/
I czy to mleko Nutri....jest rzeczywiscie takie super, bo ja slyszlam ze jest obrzydliwe w smaku i maluchy nie chca go jesc.U mnie tez jest dostepne i jeszcze odpowiednik bebiko pepti.

Agniesia ja przerabiałam kilka różnych mieszanek i bebilon pepti mimo, że dla alergików też może uczulać, nutramigen jest najpewniejszy. Rezultaty zwykle widać po ok. 2 tygodniach. Bebilon pepti nie jest mlekiem sojowym, Isomil z kolei jest, innych nie znam.
Nutramigen w smaku jest okropny, ale jak wcześniej pisałam, ja przestawiam małego powoli i z czasem na pewno się przyzwyczai do nowego smaku.

A może to ŁZS??? Próbowałaś kąpieli w krochmalu i natłuszczać skórę np. maścią cholesterolową lub emolientami ??

Wanilia dzieki serdeczne.Zobacze co powie mi lekarz.Mam nadzieje ze nie powie ze to nie od mleka itd.bo w sumie przy skazie bialkowej mala powinna miec krostki na buzi a ona nie ma.czasami ma tylko na lini wlosow na czolku taka sucha skore no i cala reczta cialka tzn brzuszek, nozki i raczki.
Co do LZS to tez o tym myslalam, ale sama nie wiem....od czytania na necie juz mi sie mozg lasuje....

Moj maz poweidzial ze powinnysmy zalozyc nowy watek:KARMIENIE I PIELEGNACJA NASZYCH MEZUSIOW on chyba jest zazdrosny;-)

Wanilia dzieki serdeczne.Zobacze co powie mi lekarz.Mam nadzieje ze nie powie ze to nie od mleka itd.bo w sumie przy skazie bialkowej mala powinna miec krostki na buzi a ona nie ma.czasami ma tylko na lini wlosow na czolku taka sucha skore no i cala reczta cialka tzn brzuszek, nozki i raczki.
Co do LZS to tez o tym myslalam, ale sama nie wiem....od czytania na necie juz mi sie mozg lasuje....

Moj maz poweidzial ze powinnysmy zalozyc nowy watek:KARMIENIE I PIELEGNACJA NASZYCH MEZUSIOW on chyba jest zazdrosny;-)
Agniesia też mi się wydaje, że jak skaza to krostki są przeważnie na buzi (głównie na brwiach, na uszkach i za uszami), ale możesz spróbować z tym mlekiem. Może uda Ci się przekonać lekarza, żeby Ci napisał receptę.

reklama
AGNIESIA Laurunia jak była maleńka to też właśnie miała na brzuszku, pojawiało się i znikało........ Teraz stosujemy maści: AQUEUS tj bezpieczna w sensie do smarowania non stop, CLOBAZA codziennie po kąpieli na aqueus'a na najgorsze miejsca lub BALNEUM (tak samo jak clobaza), oprócz tego do wanny PŁYN BALNEUM 1x w tygodniu, a gdy jest duży świąd to tak: krem CUTIVATE lub ELOSONE i tabletki CLARITINE.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry