reklama

Październik 2008

Jezuu dziewczyny kiedy ja sie wyśpię kiedy odpocznę masakra Jagusia ciągle marudzi masakra.

Dziewczyny z tymi mlekami to jest tak:(stosowałam już (nan,nan sensitiv ,nan ha1,bebilon pepti nutramigen isomil)
Nutramigen nie jest mlekiem sojowym tylko normalnym mlekiem który nie posiada laktozy i sacharozy które najczęściej uczulają i troszke mniej składników odżywczych.To mleko powinno sie podawać jak jest poważna alergia pokarmowa czy skaza.Powinno sie zrobić badanie kału czy jest tam krew jeśli wyjdzie ujemny wtedy można podawać normalne mleko ha(znacznie droższe bo nie na receptę)ale zdrowsze dla dziecka niż nutramigen,podobnie jest z bebilon pepti.
Isomil sojowe mleko podaje sie jak jest alergia na mleko krowie i nutramigen nie pomaga ale soja też uczula mojej smakowało bardzo to mleko ale ordynator w szpitalu powiedział że soja na dłuższą mete jest bardzo szkodliwa dla organizmu i jeżeli już to powinno sie podawać starszemu dziecku a nie takiemu małemu(moja brała to mleko przez 3 tyg)
Po żadnym mleku nie ma odrazu rezultatów trzeba co najmniej 3 tyg brać.
Nan sensitiv też jest hipoalergiczne ale takie słabsze ma tam laktozę w składzie tylko troszkę mniej.
Moja na początku dostawała krostki na policzkach i takie szorstkie były noi doszło po kolei aż do soi po czym wylądowaliśmy u ordynatora zrobiliśmy badanie kału wyszło ujemne i dostała z nan ha1 i nic jej nie jest i już tak 1,5 mies(tylko drogie to mleko)

Aniu dobrze że Szymuś taki dzielny.Moja to by chyba do góry nogami rozniosła ten szpital.Zdrówka dla was.
Acha moja w nosidełku nie chce w ogóle siedzieć jest straszne darcie.
Dałam jej ostatnio pół łyżeczki kleiku i nie wiem czy to od tego ale strasznie sie pruła przez cały dzien gożej niż zawsze i nie mogłam jej nicztym uspokoić i teraz już nic jej nie daje.Niby ma prawie 4 mies ale trzeba liczyć wiel skorygowany u niej że niby rozwuj na prawie trzy.Sorki że na tym wątku

Dziewczyny takie pytanie bo moja mama i szwagierka mówią że to już czas najwyższy odzwyczajać dziecko od nocnego jedzenia że powinnam picie podawać w nocy już a mi sie wydaje to jakoś za wcześnie co wy na ten temat sądzicie kiedy odzwyczajać?
Miłego weekendu

reklama
My z maluchem po wizycie u kardiologa wieści na odpowiednim wątku.

Dziś maleństwo jak zasnęło to spało do 8 i już 20 minut dżemie :) Tylko małe jedzonko na śpiocha o 1 i 6 :) Kupiłam mu te smoczki trój przepływowe i kleik i kaszkę, jabłuszko i marchewkę. Zacznę powoli mu wprowadzać nowe produkty. Zacznę chyba od łyżeczki kleiku do mleczka na noc. Może w tedy prześpi mi całą :)

Przez wczorajszą wizytę ominęła mnie kolęda ale znając życie załapie się na nią u rodziców. :) Idę was poczytać :)

My dziś wstalismy rano, Marika nie dała pospać jak zawsze do 11. M. pojechał z autem na przegląd, a ja chciałam sprzątać, ale marika już krzyczy. Lecę i miłego dnia!!!!!!!!!!!!

Cześć cześć !! U nas nocka dobra... Szymcio ładnie spał, ja się tylko trochę budziłam, jak to w szpitalu ... od ok 8:30 nie śpi, leży ze mną na łóżku pod nkroplówką, ale jst bardzo pogodny... śmiać mi się chce, bo juz chyba od ponad godziny bawi się kroplówką !! rusza rączką, a wtedy ta rurka i pojemnik się ruszają, a jemu się to strasznie podoba !! jeszcze nigdy żadna zabawka na tak długo go nie zainteresowała jak ta kroplówka !!

O tyle się cieszę, że on nie rozumie że jesteśmy w szpitalu.... z n ieprzyjemnych badań to miał przedwczoraj badanie krwi, a wczoraj cewnikowanie, a tak to jesteśmy razem w pokoju, Szymcio się bawi i nie wygląda na jakiegoś smutnego czy wystraszonego... co przyjdzie pielęgniarka czy lkarz, żeby go zbadać to uśmiecha się do nich.

Czarna - no mam nadzieje, że jak do tej pory nie dostałam krwotoku i praaaaawie wcale nie plamię, to juz mi się z tym nic nie stanie.... dziś na szczęście nie nosze Szymka, bo leży grzecznie.

Cześć cześć !! U nas nocka dobra... Szymcio ładnie spał, ja się tylko trochę budziłam, jak to w szpitalu ... od ok 8:30 nie śpi, leży ze mną na łóżku pod nkroplówką, ale jst bardzo pogodny... śmiać mi się chce, bo juz chyba od ponad godziny bawi się kroplówką !! rusza rączką, a wtedy ta rurka i pojemnik się ruszają, a jemu się to strasznie podoba !! jeszcze nigdy żadna zabawka na tak długo go nie zainteresowała jak ta kroplówka !!

dobrze, że jest wesoły i nie marudzi :-) całuski dla Szymcia!

KATE to mielgo dnia zycze z goscmi :tak:
A co Marika znow dzis jest marudna jak wczoraj ??????
ANIU fajna ma zabawe z ta kroplowka Szymek hihiU smialam sie Dobrze ze i ty sie dzielnie trzymasz Wiem co przechodzisz :sorry2:Ja jak cie czytam to juz mysle o moim szpitalu w lutym :eek:

Ja wrocilam ze spaceru Bylysmy nawet niecala godzine bo u mnie -4 Kupilam tylko miecho na jutro i tyle Teraz mala drzemie ale przedchwila miala oczy otwarte wiec nie wiem jak dlugo pospi Ja w domu mam syf bo Oliwia nie da mi posprzatac Teraz jakby spala to ja posprzatam ale zobaczymy hihi U mnie jutro szykuja sie goscie ale to jeszcze nic pewnego Ma przyjecham brat od M z dziewczyna i 2 dzieci.Jedno dziecko ma pol roczku Kiedys jak bylam w ciazy pokazywalam wam zdjecia na fotkowym z wizyty w szpitalu po jego narodzinach :tak:

A ja wysprzątałam całe mieszkanko. Marika chyba odsypia wczorajszy dzień... pewnie niedługo wstanie na cyca. M. dzwonił, że szybko nie wróci, a ja powinnam po zakupy wyjść, Goście dopiero na 19.00

My tez po spacerku.jak zwykle 2 godziny ale tylek mi tym razem niezle zmarzl.u nas tez -4 brrrr....maly dzisiaj calkiem znosny mimo ze nie spi od spaceru-od razu sie obudzil i wrzask byl:eek:u mnie mama ma grype, taka paskudna naprawde....Cezary w szpitalu z cisnieniem cos nie tak, mama Cezarego tez w szpitalu na zapalenie pluc...masakra co sie dzieje:-(
Ania caluski dla Szymka!ale on slodki, i jeszcze ta kroplowka....przynajmniej on sie bawi;-)

reklama
My zaliczyliśmy spacerek i wizytę u dziadków. Teraz czekamy aż tatuś wróci z zajęć. Kacperek zalicza drzemkę a ja zabieram się za jakąś robotę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry