reklama

Październik 2008

MADZIU tak jestem z niej zadowolona Oliwia tez radosna i rozgadana :-)
Aga witaj :-) Pozdrowienia dla Nicole :-)
JUSTYNA no ciezko bedzie nam sie spiknac na likera :-( za daleko
:-(
ANNA zdrowka dla Malej
JA mam nadzieje ze Oliwia tez sie nir rozchoruje
WESOLUTKA oj biedna z tym zabkiem jestes :-( Gratki zdanego egzaminu :-)
MAGDAS dobry jest twoj M z tymi zakupami :-)
MAJECZKA gratki dla Rubenka za 2 zabki :-)
KAKA no to super z tym spacerem :-)

reklama
Dziewczyny zobaczcie gdzie warto pracować:

Tu warto pracować - poznajcie firmy przyjazne mamie

Bank Zachodni WBK S.A.

Bank obsługuje klientów indywidualnych i instytucje (prowadzenie kont, udzielanie kredytów). Zatrudnia 9600 osób, w tym 72 % to kobiety.

Każda mama otrzymuje dodatkowe trzy tygodnie płatnego urlopu macierzyńskiego (na urlopie macierzyńskim lub urlopie dodatkowym udzielanym przez bank jest teraz 77 pań). Firma wydaje też miesięcznik dla młodych mam. 2-3 tygodnie przed planowanym powrotem do pracy firma oferuje mamie spotkanie z przełożonym, aby ustalić najdogodniejszą formę powrotu do pracy. Po powrocie do pracy młodej mamie przysługuje okres adaptacji na zapoznanie się ze zmianami w procedurach i produktach. O ile tylko umożliwia to rodzaj stanowiska, może skorzystać z różnych form elastycznego czasu pracy. Osobom zatrudnionym jako sprzedawcy przysługuje miesiąc bez zadań sprzedażowych.

Colliers International Poland Sp z o.o.

Firma zajmuje się obsługą nieruchomości. Zatrudnia 121 osób, w tym 68 kobiet.

Każda mama otrzymuje dodatkowy miesiąc płatnego urlopu macierzyńskiego. Panowie dostają tydzień wolnego (przy pierwszym dziecku - dwa tygodnie). Po macierzyńskim możliwa jest praca w niepełnym wymiarze godzin lub praca w domu, jeżeli stanowisko na to pozwala. Firma oferuje dodatkowe 6 dni opieki nad dzieckiem w ciągu roku, do wykorzystania w nieprzewidzianych sytuacjach. Każdy dział decyduje, czy ma wprowadzony elastyczny czas pracy, czy wyznaczone konkretne godziny.

IKEA Retail Sp. z o.o.

Szwedzka firma specjalizująca się w produkcji mebli oraz artykułów dekoracyjnych i ich sprzedaży detalicznej. Zatrudnia około 2 tys. osób, z czego 55% to kobiety. W minionym roku 75 kobiet zostało mamami.

IKEA oferuje i matkom, i ojcom dodatkowy urlop po urodzeniu dziecka trwający 30 dni (dla pracowników zatrudnionych minimum 18 miesięcy). Sa też wyprawki dla dzieci i okazjonalnie - bony. Na wniosek pracownika można ustalić indywidualny czas pracy. Osoby pracujące w sklepie mają grafik, który bierze pod uwagę ich potrzeby rodzicielskie.

Wyróżnienia otrzymują:

Delfarma sp. z o.o.

Firma zajmuje się dystrybucją leków, wyrobów medycznych i kosmetyków. Zatrudnia 58 osób, w tym 35 kobiet.

Delfarma została wyróżniona za zatrudnienie młodej mamy z dwumiesięcznym dzieckiem. Firma oferuje możliwość pracy w domu w dowolnie wybranych godzinach oraz rozliczanie zadaniowe. Można z niemowlęciem uczestniczyć w zebraniach, nikt nie uskarża się na obecność dziecka.

Motorola Polska Electronics Sp. z o.o.

Znana z produkcji komórek, sprzętu nadawczo-odbiorczego oraz infrastruktury dla telefonii komórkowej. Zatrudnia 934 osób, w tym 128 kobiet. Firma zapewnia opiekę medyczną kobietom w ciąży i połogu oraz opłaca wymagane w ciąży badania lekarskie. Ojcowie z okazji narodzin dziecka mają trzy dodatkowe dni wolne od pracy. Na czas urlopu macierzyńskiego można zatrzymać laptopa i komórkę. Firma oferuje elastyczny czas pracy oraz możliwość pracy w domu. Organizuje się Dzień Dziecka, mikołajki, wyjścia do teatru.

UPC Polska Sp. z o. o.

Polska filia firmy Liberty Global, dostawca telewizji kablowej, Internetu i usług telefonicznych. Zatrudnia około 1100 osób, w tym 49 % to kobiety. 1/3 kobiet w trakcie zatrudnienia w UPC urodziła jedno dziecko, a 8% - więcej niż jedno.

Firma oferuje pracownicom w ciąży bezpłatną opiekę medyczną, które obejmuje wizyty lekarskie i badania. Każdy pracownik, który zostaje rodzicem, otrzymuje 1000 zł. Dzieci pracowników dostają upominki z okazji Dnia Dziecka, a w lecie organizowane są rodzinne pikniki.

Dziękuje Kochane za słowa otuchy.
Jak na razie bez zmian.
Gorączka utrzymuje się między 38-38,5'C :-(
Żadnych innych objawów, ewentualnej choroby nie widzę..
Póki co podaje nurofen. Jeśli nic się nie zmieni, sięgnę po czopka..

Jestem dzisiaj totalnie rozbita i rozdarta.. :-(
Nie dość, że Mała gorączkuję, to jeszcze pokłóciłam się z M..
I to dość poważnie..:crazy:. Zawiódł mnie dzisiaj i jako mąż i jako tata.. :-(:-(:-(, ale co ja będę się Wam tu żalić, pewnie i tak macie dość swoich własnych problemów..

Przepraszam, że tak smętnie.., ale strasznie mi źle..

Majeczka - Ogromne gratulacje dla Rubenka

Ostatnia edycja:
Cześć,
ja dopiero teraz bo byliśmy u moich rodziców prawie cały dzień. Dzien bez neta i prawie bez Szymcia, bo dziadkowie tylko siedzieli nad nim i gugali do niego. Od czasu do czasy tylko ich odgoniłam, żeby dali Szymkowi złapać świeżego powietrza ;-);-).
Nadrobię Was dopiero wieczorkiem, bo niebawem kąpiel.

Dorotka super ze ejstes zadowolona. I oby leki szybko zadziałały!!!!!!!!1
Anna aby nic sie nie rozwinęło

A ja sie zdrzemnęłam z dziećmi prawie 1,5 h teraz chciałam zabrać sie za robotę ale mój smerf nie umie sam się bawić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
helol
ja wlasnie sobie obejrzalam Biala masajke z niunkiem na kolanach bo tez sie sam bawic nie umie:wściekła/y:a maty nie cierpi....no chyba ze ma dobry dzien to pare minut wytrzyma bez darcia...film swietny;-)ale po nim jeszcze bardziej nie lubie tych ludzi...:baffled:a maly zasnal mi na kolanach z tego wszystkiego:tak:ja zdarzylam poprasowac.a teraz chodze glodna po domu bo na nic sie zdecydowac nie moge:zawstydzona/y:
Anna zdrowka dla Majeczki!a moze u Ciebie tez zabki?bo moze byc wyzsza temperatura wtedy.a M moze tez ma nerwa przez ta sytuacje z temperatura.....
Dorotka super ze niania sie spodobala;-)
Majeczka gratki dla kolejnego gryzonia!!!;-)
Dziewczyny to ja do tego likieru dolacze:-)
Magda ten Twoj M jest niezastapiony:-Djemu to chyba wszystko musisz na kartce napisac jak dla dziecka;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry