• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Październik 2008

Łatwo powiedzieć trudniej zrobić...Owszem spokój ale są też granice spokoju. U nas niema opcji zainteresowania czymś innym. Jeżeli on coś chce a ja mu nie pozwalam to jest atak histerii. Jeżeli coś mu się nie podoba to jest atak histerii nieważne czy w domu czy na dworze. U mnie niema czegoś takiego że daje mu lub pozwalam dla świętego spokoju. Jest nie i koniec jakiejkolwiek dyskusji. Albo próbuję go czymś innym zająć co w jego przypadku się nie sprawdza albo po prostu wsadzam go do łóżeczka aż sam się uspokoi. No tak ale to w domu a na dworze kiedy przez całą drogę drze mi się w wózku bo chce żebym go nosiła albo chce iść w innym kierunku albo na przykład usiąść na chodniku i siedzieć i gapić się na samochody, albo pod schodami kładzie się na brzuchy krzyczy i wali rękoma i nogami w podłogę bo albo nie chce iść na górę, albo nie chce wejść do łóżka albo nie pozwalam mu samem wchodzić po schodach. Dziś np położył się mi na chodniku pod blokiem bo nie chciał wejść do wózka i tak leżał 15 minut bo nawet nie dał się podnieść. Więc czekałam aż mu przejdzie i się ruszy. Później w sklepie tak się darł że klienci powychodzili a ja zapomniałam ze tego wszystkiego zabrać ze sobą zakupów. Chodzę z nim na zajęcia z psychologiem, w prawdzie nie żadne sesje tylko takie zabawy dla dzieci ale zarazem doradztwo i takie tam i owszem ona twierdzi że jest on bardziej żywym dzieckiem ale ponoć to normalne w pewnym etapie rozwoju i trzeba to przeżyć i dostałam mnóstwo rad, tylko co z tego że on się tak zachowuje tylko przy mnie. Ja już po prostu nie wiem ani co ja źle robię i dlaczego przy moim M nie odwala takich numerów. Z tym rozwalaniem rzeczy to owszem często jest to na moje własne życzenie, byle by mieć chwilę spokoju ale reszta.... Wiem że marudzę i wam tyłki truję ale naprawdę już mi się skończyły pomysły co z tym robić. Może macie jakieś podobne doświadczenia, jakieś sposoby jak się zachowywać przy takiej reakcji no i dlaczego on się tak zachowuje tylko przy mnie. Przecież nie będę na całe dnie wsadzać swojego dziecka do łóżeczka żeby tam wyło albo go bić.Ciągle tylko słyszę że trzeba to przetrwać tylko niech mi jeszcze ktoś powie JAK.
to ja poprosze o te same rady.tyle ze moj na poczatku sie zachowywal tak tylko przy mnie, po cyzm niedawno zaczal przy mojej mamie, Wiesiu, i kolezankach.w zlobku podobno jest super. u lekarza ostatnio pielegniarka nawet powiedziala ze jeszcze tak glosnego dziecka nie widziala, zlecialo sie pol przychodni lekarzy do nas co dziecxku robia.Wiesiu nawet ostatnio powiedzial ze czasami rozumie skad sie biora takie wiadomosci ze np konkubent kogostam wyrzucil dziecko konkubiny przez okno:rofl2: a z lezeniem na brzuchu i waleniu rekami i nogami to xchyba nie tylko u nas i dziewczyny uwierzcie w ze w takiej histerii zedna pokrywka z garnkiem ani inny samochodzik czy branie na rece nie daja najmniejszego rezultatu.i tu sie znowu ja zgodze z Dagmara.

reklama
Moj padl, jak jest chory to wiecej spi a ja piore i sprzatam no i ....bb:)
na zakupowym wrzucilam linka do lidla bo teraz sa fajne rzeczy dla dzieci - zabawki i ciuchy.mlody ma wiekszosc cuchow stamtad ( mama namietnie kupuje mu ) i sa naprawde fajne
Malgorzatka wstaw sobie suwaczek :)kliknij na ktorys z naszych.

marma jakby moje dziecko tylko przy mnie wpadało w atak nerwów zastanowiłabym sie dlaczego??byc moze nie zajmujesz sie nim dostatecznie:sorry:nie twierdze ze jestes zla mama ale moze sprzataj, gotuj jak spi a jak nie baw sie znim wyglupiaj wtedy polubi czas z toba i nie bedzie mial w glowie histerii?nie wiem co ci poradzic bo nie chce rozpetac wojny

Marma, blond same wiecie najlepiej czy jako matki mozecie sobie cos zarzucic, nie nam tu na forum ale same przed soba sie przyznajcie czy wasze dzieci nie sa czasem pozostawione same sobie i wtedy placza ,....

Ostatnia edycja:
MARMA I ASIU ja tez nie wiem co powiedziec ,co poradzic

U mnie jest tak ze Oliwka jak chce histeryzowac to robi to niezaleznie czy przy mnie ,czy przy babci,dziadku czy tacie

MINISIA Ja ostatnio zaczelam tez wiecej uwagi poswiecac Oliwce Np biore ja na kolana Ona przodem do mnie i sie wyglupiamy Glaskamy sie po buzi No ona mnie czasem bije Prubujemy mowic slowa Jakies gesty buzia ITP :-)
i Oliwka jakby spokojniejsza Nie wiem czy to przez to ale cos w tym jest :-)

Oli dzis w dzien nic nie spala Ani minuty :-(
Troche to meczace jak dziecko drzemki nie ma bo ani chwili spokoju :-(
Ale nie bylo zle :-)
Oli ma dzis dobry nastroj
Zasnela o 19 ale juz sie obudzila 2 razy z placzem
Ze tez ona nie umie spac spokojnie

Ja dzis sobie odpuscilam i wykonalam tylko 2 telefony Nie mam dzis weny ani czasu dzwonic

No to ja sie w koncu witam...Niby na bierzaco jestem, bo podczytuje ale jakos zeby cos napisac to weny brak. Nie wiem juz nawet co mialam ktorej odpisac, troche zakrecona jestem.Moje dni wygladaja ostatnio identycznie co mnie strasznie meczy i chyba troche doluje. Malemu wychodza zebiska i placzacy i marudny od rana do wieczora...Chyba potrzebuje pojsc choc na pol etatu do pracy;-)
Jutro troche sie rozerwe bo jedziemy po prezenty,tzn. dla nas od tesciow i dlazochy, bo mlodemu to mam tyle pomyslw i nie wiem ktory wybrac:tak:

Uciekam juz, nie obiecuje juz ze odpisze dzis jutro bo ostatnio tak napisalam:rofl2:i zniknelam:rofl2: Ale postaram sie wziasc za siebie i znowu zaczac do was klikac:-)

reklama
hej u mnie w awaryjnych sytuacjach działa mycie rączek lub zaglądanie do lodówki, bo to uwielbia, albo wypad do sypialni dziadków- pokój zakazany:-), nawet przy guzach się sprawdza. My byliśmy dzisiaj po poludniu na gościach, mlody super się zachowywał, był tam chłopak 7 lat i wszystko młody mu dawał- jejku moje dziecko było by przeszczęśliwe jak by miał starszego braciszka. A tak pozatym spacerek, i kopiuj wklej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry