reklama

Październik 2008

A ja nie przeczytałam :-p

U nas nocka straszna jak nigdy.
Od 1 do 4 płacze i lamenty co chwilę.
Potem 4-5 zabawy i dopiero przed 6 zasnęła :zawstydzona/y:
Na szczęście M. stanął na wysokości zadania,
choć wyklinał na czym świat stoi.
Prezenty popakowane na jutro, a mi się świąteczny nastrój włączył,
więc humor całkiem, całkiem.

A co do Marmy i Aśki, to ja się niestety zgadzam z Minisią.
Sory dziewczyny:zawstydzona/y:
Ale jak się nie chce mieć porozwalanego jedzenia po domu, to trzeba je stawiać w miejscu niedostępnym, albo patrzeć urwisowi na ręce.
Tak było jest i będzie ;-)

reklama
Hej u mie kopiuj wklej

Oli spi juz od 18,35 ale co sie dziwic jak w dzien wogole nie spala :no:Juz drugi dzien bez drzemki Mieli wpasc znajomi ale ich odwolalam bo Oli dzis taka nieznosna i bez drzemki ze nie mialam sil ani ochoty na gosci A pozatym musialabym ich wyganiac aby isc uspac mala i ja wykapac itp
Zaraz ide ogladac final Mam Talent

Jutro kolo 11 przyjdzie chrzestnaOliwki W koncu jutro mikolaj Wiec pewnie Oliwka cos dostanie :tak:A o 14,30 jedziemy do tej kolezanki co u niej robimy Mikolaja :tak:

Magda ja pierwszy raz glupia nie bede i nie przeczytam :no:I co poplakalas sobiePomoglo?

Ja jeszcze nic na swieta nie sprzatam I nie wiem kiedy zaczne

Dobra lece bo mam talent sie zaczal

Dobranoc

Hej baby.

Ja nie będę wypowiadać się na tematy wychowawcze. Kazdy chyba wie co robi. Dzieci też są różne. Może faktycznie chcą wiecej kontaktu z mamą a moze szczelają fochy.

Dzisia przejrzałam szafe Hanki. Chcę wysałac tej dziewczynce 3 miesiecznej. Troche się tego wszystkiego nawet nazbierało. Mam nadzieje, ze choc troche to pomoze...

Hey, hey Mamusie!!!
U nas pachnie pierniczkami :-p Znowu, bo sami Smakosze w domu, ale zaraz, od początku... :cool2:
W dzień miałam LB. Siedziałam przy kominku, podkładałam co jakiś czas drewno, Raduś spał obok w wózeczku 3 godziny, a Jula była z Piotrkiem w garażu :laugh2:. Więc Kochane, pełna sił wróciłam do domu, po drodze zakupy jedzeniowe i mikołajkowe :tak: Dzień kończymy na wypiekach i filmie z M. Zmywanie zostawiam na jutro. :-p Nie czytalam artykułu, bo... nigdy nie czytam, jak widzę taki tytuł :rofl2: Nie pozostaje mi nic więcej, jak życzyć Wam i sobie spokojnej nocki :tak:
lucia_gingercakes.jpg

i ja głupia przeczytałam:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Niestety ja też przeczytałam:-(

Witajcie pazdzioszki,
My w domku dziś cały dzień bo pada deszcz,
Karolina była wczoraj na noc u koleżanki, a dziś już zaczęła pod wieczór smarkać a i mnie głowa zaczyna boleć tak więc chyba złapało nas przeziębienie, oby tylko reszta nie załapała:no:
Dobrej nocki wszystkim!!

Hej baby.

Ja nie będę wypowiadać się na tematy wychowawcze. Kazdy chyba wie co robi. Dzieci też są różne. Może faktycznie chcą wiecej kontaktu z mamą a moze szczelają fochy.

Dzisia przejrzałam szafe Hanki. Chcę wysałac tej dziewczynce 3 miesiecznej. Troche się tego wszystkiego nawet nazbierało. Mam nadzieje, ze choc troche to pomoze...
Fantastycznie ja u siebie tez poszperam może cos dorzucę bedzie jeden koszt;-);-);-)
Niestety ja też przeczytałam:-(

Witajcie pazdzioszki,
My w domku dziś cały dzień bo pada deszcz,
Karolina była wczoraj na noc u koleżanki, a dziś już zaczęła pod wieczór smarkać a i mnie głowa zaczyna boleć tak więc chyba złapało nas przeziębienie, oby tylko reszta nie załapała:no:
Dobrej nocki wszystkim!!
ehhhh oby nic sie nie wyklarowało:tak::tak::tak::tak::tak:

a u mnie hmmm nudy. Laura po południu namówiła mnie na rowerek wiec wytachałam z piwnicy 2 rowerki i heja na dwór ale po 20 min jeszcze szybciej je schowałam:-D:-D:-D:-D tragedia pchać dwa rowery jednocześnie. Więc została piłka i rozegraliśmy meczyk na trawce:-p:-p:-p Potem obiadek i jakos do wieczora zleciało;-)

Hej.
Moja Natalka jeszcze nie spi....
To juz troche przesada, wiec jutro budzę ja wczesnie by miala wszystko o normalnych porach. Dzis rano obudzila sie dopiero ok 11stej i miałam duzo czasu na gotowanie, sprzatanie, dodatkowo zjawił sie hydraulik.
Drzemke miala od 16:30 do 19:00 i dlatego teraz nie chce spać, chyba toche za pozno wstała po tej drzemce. Generalnie nie mam z nia jakis wielkich przebojów, raczej przesypia noce itd. a jak nawet sie zbudzi to po butli mleka zawsze zasnie, jakis powaznych preziebien i innych chorob na szczescie na razie nie mielismy. Byly 2 razy przeziebienia, ale tylko katar przeszkadzał jej w zasypianiu.
Dzis chciałam jej posmarować buzie kremem i jak go nakładalłam, jakoś tak ruszyła głową, ze krem wylądawał jej w buzi, jakąś godzine potem zwymiotowała, mam nadzeje, ze jakos jej to nie zaszkodzi.
Własnie chyba zasneła, ale masakra ! Jutro musze cos zrobic , jakos ja zmecze, żeby mi znowu o tej porze nie zasypiała!

Powiem tak nie wiem co napisałyście ale jedynie że macie coś do mnie i do Asi .

Za radą czarnej rozmawiałam wczoraj z psychologiem do spraw rozwoju dzieci na zajęciach na których chodzę a raczej po nich. I z mojego opisu zachowania mojego dziecka stwierdziła że jest to normalne stadium rozwoju niektórych dzieci określane mianem dużego napięcia mięśniowego, co niema nic wspólnego z neurologicznym pojęciem wzmożonego napięcia mięśniowego. Są to dzieci które bardzo szybko się rozwijają i potrzebują dużej ilości bodźców. Znacznie wcześniej osiągają poziom rozwinięcia emocjonalnego i intelektualnego. Znacznie wyprzedzają swoich rówieśników czego w przypadku Kacpra jest wcześniejszy okres buntu który pojawia się u dwu latków. Często są to dzieci bardzo inteligentne ale muszą być odpowiednio prowadzone rozwojowo tak aby mogły w odpowiedni sposób wyrzucić swoją energię. Tak więc nie jestem złom matką tylko mam wyjątkowe dziecko. Jak wrócę z zajęć poczytam sobie wasze posty i dowiem się co takiego o nie napisałyście ale gwarantuje wam że jak to wcześniej mimisia stwierdziła nie siedzę cały mi na BB a dziecko siedzi przed telewizorem czy zajmuje się samo sobą tylko z nim bawię się , czytam i pracuję.

I NIE MAM SOBIE NIC DO ZARZUCENIA.

Asiu może zrób to co ja po prostu jeżeli nie masz pewności i wsparcia idź do poradni psychologiczno-pedagogicznej są one bezpłatne i skonsultuj swoje dziecko z odpowiednią osobą i nie słuchaj głupot osób które jedynie co mogą powiedzieć o tobie to co starasz się im przekazać pisząc na forum. Każde dziecko jest inne i wyjątkowe. I nie każde dziecko rozwija się przeciętnie tak jak wykazują tabelki. Mam nadzieję że w przyszłości nasze nerwy i stresy zostaną w wspaniały sposób wynagrodzone nam przez dzieci.

lecę na zajęcia może dowiem się jeszcze czegoś ciekawego bo psychologia rozwoju dziecka jest fascynująca. :-)

A i jeszcze jedno ZAMYKAM TEN TEMAT i bardzo proszę o przestanie jeżdżenia po mnie i po blondi. I podkreślam prosiłyśmy tu raczej o rade a nie krytykę.

reklama
Hey Mamusie!
Daga, spokojnie. JAk widać na wszystko jest czas. Życzę Ci dużo siły Kochana!
Na dziś brak planów. Odezwę się później. W zasadzie to jeszcze śpię....
4112090985_cbd5cb0e1e.jpg

Miłego dnia!!!!!!!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry