reklama

Październik 2008

wybłagałam trochę śniegu i coś tam leniwie popaduje
Gosia czekam a jakże :cool2: dobrze że mój ulubiony wątek miłosny, czyli Mariusz i Anka już się odgmatwał ;-)dziękujemy za komplement :-)
minisia to wymarzliście w nocy. Myślę ze jak na ten kurs bedziesz już mogła chodzić to gadanie samo przyjdzie :tak: a może z M. i dziećmi ustalcie w domu godziny np.że mówicie tylko po angielsku w tym czasie i jak brakuje jakiegoś słowa to od razu siup do slownika
ppatqa u Igi przy czwórkach to było akurat w urodziny, musiałma od piątku do niedzieli zbijać temperaturę

mała nie chce nic jeść, tylko cycka, przy lekarstwach wrzeszczy, strzykawka tez ni pomaga, masakra
Mirabelko jest to jakas metoda moze sprobuje:tak:

magdziunia niestety landlord rozlozyl rece i wola serwis ktorego cos nie widac :-(

czarna suuper plany twojego M ciekawe tylko na ile straczy mu zapalu :-D:-D
i foteczki prosimy choinki i domku :tak:

a ja nadal mam humor do dupy ale czemu..:szok::szok:nie wiem i to jest najgorsze:wściekła/y:

reklama
ja sie zalamie zaraz ucze syna alfabetu i cos tam kuma wiec pisze mi DOM, KOT, ALA, ELA a ten patrzy i tworzy nowe wyrazydajcie cierpliwosci mi bo zaraz krew mnie zaleje
macie jakies pomysly jak go nauczyc czytac??a moze na necie sa jakies fajne cwiczenia

MINISIA ja sie nie znam na uczeniu dziecka alfabetu Wiec nie pomoge Poprawy nastroju zycze CZARNA no tys tez robotna I ja tez na fotki czekam Fajnie ze M chce zaczac uczyc dzieci Ale tez jestem ciekawa na ile mu zapalu straczy Oby jak najdluzej PATI zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka Bylam z Oliwka na zakupach Tzn mama kupowala prezenty jA

A ja śmignełam łazienke i pokój przy kuchni ubrałam 3 okienko;-) Jeszcze pare szczegółów do dopracowania mi zostało;-)

I przyszedł juz mój prezent gwiazdkowy:cool2:

A co czytania , to teraz jest jakas metoda sylabowa...Moja 4 letnia siostrzenica nauczyła sie pisac przy starszej siostrze. Ma 4 lata i pisze mama, tata, dom;-)

I przyszedł juz mój prezent gwiazdkowy:cool2:
A jaki?
ja sie zalamie zaraz ucze syna alfabetu i cos tam kuma wiec pisze mi DOM, KOT, ALA, ELA a ten patrzy i tworzy nowe wyrazydajcie cierpliwosci mi bo zaraz krew mnie zaleje
macie jakies pomysly jak go nauczyc czytac??a moze na necie sa jakies fajne cwiczenia

cierpliwość i spokój to najlepszy sposób, przyjdzie czas to zakuma:tak:
magdziunia niestety landlord rozlozyl rece i wola serwis ktorego cos nie widac :-(
Ja to bym naciskała na Twoim miejscu bo serwis pewnie ma czas a w domu zimno a dzieci są:no:
Stukam się popołudniowa kawką:cool2:
Normalnie zakasałam rękawki i wziełam sie za robotę:-p Zestaw wypoczynkowy wyczyszczony:-p okno umyte i przystrojone, choinka w stanie surowym zamknietym stoi:tak::tak: czekam na lampki i można ubierać:rofl2: Jakby nie patrzeć duży pokój też wysprzątany:cool2: jeszcze tylko 4 pomieszczenia i finito:cool2:
teraz kawka i LB;-)

Zapomniałam wam napisać mój M wyczytał ze dziecko najszybciej uczy się do 5 lat i najlepiej właśnie między 3 a 5 roku nauczyć czytać ale nie tak jak w szkole uczą :sorry: A że zamówiliśmy Laurze tablice powiedział ze jak tylko przyjdzie zaczyna edukację laury a potem Samika:-D:-D:-D Normalnie szopka. Ja tam mu nie bronie i nawet będę go wspierać ale ciekawa jestem ile mu to zajmie zanim mała za kuma o co mu chodzi:rofl2::rofl2:
Pracuś:tak:;-)
Ja już uczę Lenkę:-p
mała nie chce nic jeść, tylko cycka, przy lekarstwach wrzeszczy, strzykawka tez ni pomaga, masakra
U nas na szczęście przy żadnej pannie nie ma problemu z lekarstwami, buzia szeroko otwarta czeka:tak:
My chyba nie bedziemy takimi kwokami jak przynajmniej moja tesciowa;-) Tzn mam taka nadzieje....:rofl2::-D
Też mam taką nadzieję, że nie będę mieć takich poglądów na stare lata jak moja:no::no:

Hej, my dziś miło dzień spędziłyśmy, do południa spacer, kawka u koleżanki potem obiadek, a po południu do szkoły i trochę zabawy, jakiś filmik w tv i już wieczór,
porządki czekają dalej, a niech sobie czekają.......
Lenka zasnęła na drzemkę niedawno, ciekawe o której się obudzi i kiedy pójdzie potem spać??

no a my marzniemy nadal :-(:-(
mam nadzieje ze jutro ktos to naprawi bo mnie cos zaraz trafi:wściekła/y:
za chwile po lekarzach bede latala

juz slysze jak kaszlaja i kichaja:wściekła/y::wściekła/y:

a co do mateusza chyba nie bede go juz uczyla wlasnie byla kolezanka mieszka tu juz 3 lata i jej dzieci nie umieja pisac po polsku ani czytac bo nie chca wracac do pl i nie ma sensu zeby mieszali sobie w glowach wiec chyba tez nie bede go uczyla w koncu tez nie zamierzam wracac wiec niech sie uczy angielskiego a mowy pl nie zapomni (raczej) bo wiem ze w pozniejszym okresie dzieci gubia pewne slowa i potem zaczynaja wtracac angielskie :sorry:ciekawe to ..

GOSIU I MAGDA usmialam sie hihih U mnie sypie sniegiem I ja sie z tego ciesze strasznie az nastroj lepszy Uwielbiam snieg jak lerzy Uwielbiam taka biala pogode Juz sie z mama umowilam ze jak wroci to ja lece do sklepu po upatrzone sanki I jak snieg dzis bedzie to po 15 ide z Oliwka na sanki I juz sie strasznie doczekac nie moge

Dootka ty po tych szpitalach lepiej stopniowo z małą po 15 min na dwór lepiej nie ryzykować a jak w wózku to lepiej kłaść koc podspód bo dziecko oddaje swoje ciepło w zimny wózek i szpiworek na nózki nie wystarcza.

Witam kobietki
Z moich wczorajszych planów było wielkie g..:no::no::no: Byłam na zebraniu wspólnoty, potem solarka i zakupy. Wróciłam po 20 wiec kolacja dzieciaczkom potem seriale:cool2: itp Jednym słowem juz mi sie nie chciało:no::no::no: Moze dziś:-p

Hehhe mnie sie nic ostatnio nie chce solarki nie widziałam 3 mce.Wogóle ja jak uśpie Jagne to już sie nie nadaje do niczego.

witam już miałam nadzieje ze u młodego koniec tempki, a tu znowu co prawda podgorączzkowy 37 z kreskami, ale znowu i luźna kupa poszła, ale to może wczorajsze jałko z gruszką. Teraz spi, a ja mam chwilę póki go nie obudzą. Jak wygladała u was temperaturka na ząbki ile się trzymała, bo u mnie to już od poniedziałkowej nocki

Zdróweczka dla was.U mnie temperaturki brak bo zębolki nie idą ale o tym póżniej.

hej :-) dajcie no tu trochę tego śniegu
u nas rano coś białego pokrywało ziemię, ale śniegu to nie przypominało, temp. odpowiednia na zimę -2 st.
z małym ancymonem chyba ogłupieję, nie chce mi żadnych lekarstw pić, pluje i macha rączkami, żaden syrop, wapno bananowe, herbata z miodkiem i cytryną nie przejdzie
nie wiem już co robić bo na razie ma kaszel i chrypi, jakby wypiła to może by się żadne choróbsko nie rozwinęło

Mirabelka códne zdjęcie Iguni.U nas też licho z śniegiem.

Zapomniałam wam napisać mój M wyczytał ze dziecko najszybciej uczy się do 5 lat i najlepiej właśnie między 3 a 5 roku nauczyć czytać ale nie tak jak w szkole uczą :sorry: A że zamówiliśmy Laurze tablice powiedział ze jak tylko przyjdzie zaczyna edukację laury a potem Samika:-D:-D:-D Normalnie szopka. Ja tam mu nie bronie i nawet będę go wspierać ale ciekawa jestem ile mu to zajmie zanim mała za kuma o co mu chodzi:rofl2::rofl2:

Magda ja się w 100 proc zgadzam z twoim M,Moja Jaguśka tak wsio łapie że ja wiem , że jestem w stanie ją dużo nauczyć tylko jakoś czasem czasu brać,ale zna jusz liteke A,U,O i umie ją odróżnić od innych.Poczytajcie: Metoda Domana

Mnisia ja to mam zawsze zjeb... chumorek jak mnie K wkur....Bo Jagna morze mnie z złościć zaledwie na 2 sek.Więc nie przejmuj się czytaniem potrzeba na to czasu i ćwiczenia.Im więcej będziecie na spokoju bez nerwów czytać tym będzie lepiej.Cierpliwości i głowa do góry.

Dziewczyny no muszę się wam pochwalić twu twu by nie zapeszać.Moja smoczkowa Jaguśka już 2 dzień żyje bez niego:)Nie widziała go dwa dni.Ja zawsze jak coś gryzła nie taiego to kazałam jej dać mamusi ona mi oddawała a ja robiłam bzziu bziu fru i nie ma i chowałam(rzeby nie chciała zabrać z powrotem) ona rozumie już co to znaczy nie ma i to samo zrobiłam z smoczkiem pyta sie o niego a ja jej wtedy tłumacze bzziut bziut a ona się śmieje i mówi ma:) Coprawda noce nadal kiepskie wstaje do niej i musze mówić że jestem ale morze z czasem nam się uda.
Poza tym u nas wielkie nudy nie ma kiedy nawet zdj zrzucić a miałam wam pokazać pokój.Acha zapomniałam wam powiedzieć że byłam u stomatologa i Jaguśce też zajrzała ma tylko 4 zęby które wyszły w 9 i 10mcu i reszte nic i wogóle dwójki nie podchodzą pod dziąsła trójki widać i 4 podchodzą a dwójek nie widać a oprócz tego ma szpare między górnymi ząbkami bi ma wadzidełko zrośniete i będzie musiała mieć rozcinane jak będzie miała 3 latka i musi być pod stałą kontrolą ortodentyczną później,bo konradowi dwie 1 stałe nie wyszły nie było zalążków a ja sie teraz boje o te dwójki.

Dobranoc

Czarna, kiedys z jackiem ogladalismy DDTVN i bylo malzenstwo ktore uczylo swoje dzieci w zasadzie od urodzenia, i powiem ci ze 2 letni chlopczyk znal sie tak na mapach, globusie ze ja robilam wielkie oczy, oni mowili ze nie zmuszaja ich do nauki, porozwieszali wszedzie mapy a chlopczyc pytal sie tylko co to za panstwo, ze teraz pokazuje juz wiekszosc panstw...Kiedys tez czytalam ze ucza dzieci 3 miesieczne "czytac" pokazujac proste wyrazy typu "mama" "tata" i to naprawde dziala!!!

Minisia nie stresuj sie moja zocha alfabetu niet, potrafi dodawac, pisac zoia, stas, mama,tata,babcia,dziadek i to na tyle....ale ma czas:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry