reklama

Październik 2008

Wszystkiego najlepszego dla Karolinki i Martynki :)

Ja znów robię za wyrodną matkę. Teściowa ma tydzień urlopu, więc Maciek wyemigrował do Gdańska. Mój M też ma 2 tyg urlopu i spędzi je razem z ojcem i wujkami na naszym "ranczo" stawiając płot i kończąc (mam nadzieję...) remont. Fajnie by było jakby się udało, bo robi sie coraz cieplej i fajnie byłoby tam zacząć w końcu jeździć...
A ja korzystam z okazji i powolutku sprzątam to na co nie mam czasu jak jest moje nadpobudliwe dziecko. Rozmawiałam dziś z koleżanką, która też jest po psychologii i zna Maćka i która zgodziła się z moimi obawami, że młody może mieć za jakiś czas zdiagnozowane adhd :(
Mam cały czas obawy, że ten olbrzymi stres jaki przeżyłam w ciąży, związany z choroba mojej mamy, jednak wpłynie na młodego...

a tak z zupełnie innej beczki, z nadmiaru wolnego czasu (nagle zrobiło sie go baaaardzo dużo...) szukałam horoskopów dla Polski na 2010 rok, zeby zobaczyć czy przewidziały to co się stało i znalazłam coś takiego:

"Dla Polski będzie to czas przełomów, które rozegrają się wielopłaszczyznowo. W historycznym horoskopie naszego państwa (chrzest Mieszka I) półkrzyż planetarny tworzony w 2010 roku przez Saturna w Wadze, Plutona w Koziorożcu oraz Jowisza z Uranem w Baranie obejmie swym działaniem przede wszystkim Merkurego – patrona komunikacji, informacji, podróży, dokumentów. W horoskopie Polski Merkury przebywa w domu dziewiątym symbolizującym duchowieństwo, sądownictwo, dyplomację międzynarodową, szkolnictwo wyższe, eksport i import oraz przemysł stoczniowy. Dlatego to właśnie w tych obszarach zajdą największe i zarazem najbardziej zasadnicze zmiany.
Oprócz tego Merkury w horoskopie naszego państwa powiązany jest z parlamentem, polityką wewnątrzpaństwową, odpowiada także za budżet, skarb państwa, finanse i ogólnonarodowy kapitał"

prognoza astrologiczna dla Polski na 2010r – wg Piotra Piotrowskiego

Jakby się zgadza ten transport, stosunki międzynarodowe i polityka...

Ostatnia edycja:
reklama
I ja sie witam w koncu, od paru dni chce napisac i jakos zawsze cos wyskakuje;-)

Ulka STO latek dla Karolinki w zdrowiu,milosci i radosci:-) spoznione ale bardzo szczere:tak:

MARTYNA ty stara dupo:rofl2: naj naj naj...

Kasia to zdrowka tam u was i oby do lata;-):-Dmoze wtedy troche odetchniemy od chorob...

Trina a dlaczego maja u Macka zdiagnozowac adhd?? wiesz dla mnie to troche dziwne ze u poltorarocznego dziecka moga cos takiego podejrzewac...psychologiem nie jestem, ale troche czytalam na ten temat wiec naprawde :szok:

U mnie stara bida poki co...kaska juz na koncie lezy,w poniedzialek jedziemy na spotkanie z doradca bo chcemy polowe sumki na jakas lokate wrzucic na jakis czas, zeby troche pozarabialy na siebie;-)
Moze w lipcu zaczniemy budowe, teraz wsztko zalezy od "predkosci" pan w urzedach...
Maly szaleje na calego, w dzien nie daje mi nic porobic bo skacze po mnie, a jak sie nim nie zajmuje to na bezczela laduje sie na kolana i tylez mojej pracy:-D No chyba ze pozwole mu robic rozpizdziel w szafkach u zochy w pokoju ale potem to sprzatanie...
Uciekam dobrej nocki

Ps. ciekawe jak tam malena:tak:

MAgda ja wiem, że diagnoza u tak małego dziecka nie jest możliwa. ADHD wykrywa sie właściwie najczęściej dopiero w szkole.
Ale się boję i już.

Trina ty ie nie martw na zapas;-) tylko sie ciesz ze Macius to zdrowy zywiolowy i rezolutny chlopczyk:tak:
Chociaz ja tam tez schizuje na rozniste tematy ktore dotycza i zoche i Stasia:-D Coz w koncu mamami jestesmy:rofl2:

Melduję się w całości.
Nic więcej nie napiszę, bo mnie k.... bierze.
W środę termin, a ponieważ okazało się, że wodami ok, to mogą mnie jeszcze 2 tygodnie po terminie trzymać.
Jak tak dalej pójdzie to na zjazd przyjadę z brzuchem...

MIŁEJ niedzieli mamuśki!

Witam niedzielnie - pogoda cudna i dziś wybieramy się na wycieczkę rowerową.
Pierwsza w tym roku z Sebciem ... no a ja to ze dwa lata nie jeździłam na rowerze ... oj będą nogi i pupcia bolały :-p
Wczoraj małe sprzątanko i pranie a później byłam u rodziców.

Czarna wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek - dużo zdrowia, pomyślności, spełnienia marzeń oraz pociechy z dzieciaczków no i mężusia :-)

Malenko jejku to już lada moment i Niki będzie na świecie.
Wierzę, że się dłuży teraz ta końcóweczka ciąży.

Ula przyjmij spóźnione życzonka dla Karolinki.

Martynko dla Ciebie również sto lat :-)

Trina nie zadręczaj się słonko.

Lecę poleniuszkować jeszcze :-p

Wiesz Madziu, najbardzej się boję, że mnie położą do szpitala i będą tydzień czekać, aż się coś wydarzy, robiąc tylko badania.
Tak było przy Izuni i o ile wtedy jakoś było do zniesienia, tak teraz nie mogę sobie wyobrazić tak długiej rozłąki z córcią.
Nigdy nie rozstałyśmy się na dłużej niż dobę...
No ale najważniejsze, że młody zdrowy i bryka w brzuchu, choć czuję się jak słoń.

My po obiadku a wcześniej zaliczyliśmy długą przejażdżkę rowerową - młodemu bardzo się podobało a szczególnie jak było "hop" :-D zaśmiewał się w głos :-D
Ja też zachwycona .... i postanowiliśmy, że będziemy napewno weekendy na rowerkach spędzać a może i dodatkowo w środku tygodnia wykombinuje się kilka wolnych chwil :-D

Malenko rozumiem i na pewno ciężko będzie rozstać się z Izunią na czas porodu.
Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród.
Jej aż nie mogę doczekać się wieści z porodówki jak już będzie po.

Dobra zmykam pozmywać po obiadku, młody usnął bawiąc się w pokoju - zrobiłam jemu zdjęcie jak leżał wśród klocków, ale coś nie chce mi się wgrać na kompa - wrzucę przy okazji :-D
Pogoda nadal cudowna wiec chyba spacerek ale na nóżkach zaliczymy też i pod wieczór.

Czesc dziewczyny serdecznie witam i pozdrawiam\

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA SOLENIZANTÓW

U NAS CZAS LECI W WEEKEND BRDZO BARDZO BARDZO SZYBKO
JESTESMY W DOMU RANO I WIECZOREM

MALENA WIEM ZE CIEZKO SIE ROZSTAC Z DZIECKIEM JA LEZAŁAM PONAD 5 TYGODNI I ANTOS BYŁ MALENKI BYŁO CIEZKO ALE PO POWROCIE ZE SZPITALA ANTOS WTULIL SIE UKOCHAŁ BRACISZKA . TYDZIEN ZLECI SZYBKO. mOZE UMYJ PODLOGE ???? JUZ LADA DZIEN BEDZIESZ PODWOJNA MAMA I TO NAJWZNIEJSZE . TRZYMAM KCIUKI ZA WASZE ZDROWIE RESZTA JAKOS SIE UŁOZY.

reklama
Czarna, wiedźmo nad wiedźmami - STO LAT!!! W zdrowiu, szczęściu i najlepiej na egzotycznej wyspie w bezpośrednim położeniu basenu, hamaków zawieszonych na palmach i barmana z drinkami:)
Kasia zdróweczka!
Trina czytałam ten horoskop. Ten rok cały będzie bod znakiem Merkurego więc trzeba się gotować na wielkie zmiany...
I powtórzę - nie wkręcaj się!
Magdasf to teraz Ci tony cierpliwości życzę! I wysokich oprocentowań na lokatach ;)
Malena
a musisz się zgadzać na leżenie? Po prawdzie też w tym sensu nie widzę, że może się nie daj. Szybkiego porodu dla Ciebie!

Nam weekend minął błyskawicznie jak u Agamir.
Andy w pracy, znajomi wpadli na grupowe robienie leczo ( a potem grupowe zżeranie)
Sprzątnie jakieś po łebkach. A teraz leje i nie uwierzycie - hurra! mamy na aucie kurz z Islandii ! :D:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry