reklama

Październik 2008

reklama
Czesc, ja o swoich kilogramach nie wspomne....:rofl2:Ale mam nadzieje ze bedzie jak za pierwszym razem, po porodzie szybciutko sie ich pozbede. Jak spotkalam sie ze znajomymi to byla tam dziewczyma w 25 tygodniu ale gdybym nie wiedziala ze jest w ciazy to w zyciu bym nie powiedziala ze jest w ciazy!!Doslownie plaski brzusio, tylko piersi duze!!Po mnie juz baaaardzo widac i nikt kto mnie widzi nie ma zastrzezen ze to ciaza;-)Ja od wczoraj troszke nerwowa bo moj Stasieniek wogole sie nie rusza, i juz poprostu szaleje i zastanawiam sie czy nie pojsc szybciej do lekarza, chociaz wizyte mam za 9 dni, wiec sie zastanawiam. M. mowi ze znowu panikuje, ale takie nerwy sa gorsze niz pojsc i miec pewnosc.
U mnie tez dzis na szczescie troszke chlodniej, bo to chwila wytchnienia, pare dni chlodniejsze apotem znowu sie zacznie...

u mnie dziś chłodno, w końcu koniowate posiedzą na dworze do wieczora, bez odpoczynku w stajni, ja wykorzystałam to ze chłodno i nadrobiłam prasowanie, kusi mnie zrobienie ciasta z truskawkami, kto mi poda przeois na biszkopt ale taki prosty bo ja zdolna w kuchni nie jestem

Ja znam tylko jeden przepis na biszkopt, najprostszy i jeszcze nigdy nie wyszedl zakalec. Tyle ile dajesz jajek, tyle lyzek maki i tyle lyzek cukru ( np 2 jajka, 2 lyz. maki, 2 lyzki cukru) plus proszek do pieczenia, ewentualnie pare kropel jakiegos aromatu i to wszystko, prosto szybko i smacznie:-D

Czesc dziewczyny witam sie z rana w srode :-)
Ja juz na nogach bo po 8 ide do tego nowego gina ciekawe czy cos zalatwie i czy bedzie chcial mnie prowdzic 3 majcie kciuki aby sie zgodzil i aby bylo oki :-)

Moja M wrocil wczoraj przed 22 i jestem zla na niego o to bo widzielismy sie doslownie 15 min i dzis bedzie tak samo i mam nerwy a pozatym wydaje mi sie ze jak zwykle cos wypil i mnie oklamuje i jestem zla na niego o to ale ja juz nie mam sil do niego i nie mam siel sie denerwowa i powoli mnie zaczyna walic co sie z nim dzieje bo mysle teraz tylko o OLIWI :-)

Kaka napewno zdasz ten pisemny i to dobrze zdasz :-)

U nas pogoda miala sie pogorszyc ale jak narazie jest fajnie co mnie cieszy bo gina mam daleko i gorzej byloby gdyby padalo.Gina nowego mam tak daleko ze musze isc na jakiegos busa i troche na pieszo :-)
Dorotka trzymam kciuki ale pewnie juz dawno jestes po wizycie:tak: a M wez za łeb i do poradni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Antuanet24lepiej powiedz ginowi
czarna79 by ci tą pralke szybko naprawili
dorotatrzymam kciuki
A ja czekam na deszcz z utęsknueniem, łaka nam schnie na wiór, Ja sobie leże jeszcze w łóżku.
U nas tez by sie przydał deszcz ale tylko w noc y bo szkoda dnia na siedzenie w domku:-p:laugh2:
Czesc, ja o swoich kilogramach nie wspomne....:rofl2:Ale mam nadzieje ze bedzie jak za pierwszym razem, po porodzie szybciutko sie ich pozbede. Jak spotkalam sie ze znajomymi to byla tam dziewczyma w 25 tygodniu ale gdybym nie wiedziala ze jest w ciazy to w zyciu bym nie powiedziala ze jest w ciazy!!Doslownie plaski brzusio, tylko piersi duze!!Po mnie juz baaaardzo widac i nikt kto mnie widzi nie ma zastrzezen ze to ciaza;-)Ja od wczoraj troszke nerwowa bo moj Stasieniek wogole sie nie rusza, i juz poprostu szaleje i zastanawiam sie czy nie pojsc szybciej do lekarza, chociaz wizyte mam za 9 dni, wiec sie zastanawiam. M. mowi ze znowu panikuje, ale takie nerwy sa gorsze niz pojsc i miec pewnosc.
U mnie tez dzis na szczescie troszke chlodniej, bo to chwila wytchnienia, pare dni chlodniejsze apotem znowu sie zacznie...
Hehe ja po pierwszej tez szybciutko zleciałam po drugiej walczyłam i kg zgugiłam ale boczki i tyłek został:baffled: Mam nadzieje ze teraz przy trójce lepiej pójdzie.
Co do maluszka moze ma gorsze dni. Zjedz cos słodkiego moze to na nie go podziała;-) Daj znać:-p
u mnie dziś chłodno, w końcu koniowate posiedzą na dworze do wieczora, bez odpoczynku w stajni, ja wykorzystałam to ze chłodno i nadrobiłam prasowanie, kusi mnie zrobienie ciasta z truskawkami, kto mi poda przeois na biszkopt ale taki prosty bo ja zdolna w kuchni nie jestem

Ja robie tez szybki:
4 jaja
niepełna szklanka mąki (tak 1,5 cm od góry)
niepełna szklanka cukru (tak samo)
cukier waniliowy cały
2 łyżeczki p. do pieczenia

Ubijam piane z białek, nastepnie dodaje cukier i c. waniliowy i razem ubijam. Dodaje żółtka i delikatnie mieszam (masa robi się zółta) na koniec mąka i p. do pieczenia i tu delikatnie mieszamy.(tak koło 3 min) aby ładnie wsio wymieszać.
Piekarnik nagrzewamy do 180' elektryczny, 200' gazowy i pieczemy 15-20 min. Zostawiamy w lekko otwartym piekarniku do wystygniecia (tak koło 10 min)
Wsio

A ja mam dzis przymusowe siedzenie w domku bo czekam na naprawiaczy pralki:laugh2::laugh2: a maja byc miedzy 11 a 15:baffled::baffled::baffled: Ale za to nadrabiam porządki w chałupie i został mi jeszcze Niki pokój ale do nie go musze nabrac troche sił:laugh2:

Czarna mielego sprzatania ja tez musze ale ja to tak po lebkach :tak:

MAGDASF1 jak bardzo sie denerwujesz to idz wczesniej do gina .Choc podobno do 25 tygodnia nieregularne ruchy malenstwa to normalka :tak:
Tak jak mowila CZARNA zjedz cos slodkiego ,poloz sie i czekaj moze dzidzia da o sobie znac choc troszke :tak:
Moja dzidzia kopie na szczescie codziennie :-D

PPAQTA zycze powodzenia z ciastem;-)

Ja juz po wizycie i wsio fajnie zalatwilam i moge tam do niego chodzic i ciesze sie bardzo bo kasy nie musze zbierac na wizyty ;-) ale wieciej opisalam w watku LEKARZOWYM

reklama
Trudno jest mi powiedziec ile minut w piekarniku, napewno ok. 30 minut, potem wloz wykalaczke w srodek ciasta i jak zaraz wyciagnij, jak bedzie sucha to znaczy ze juz jest gotowe a jak jeszcze troce bedzie ciasta na tej wykalaczce to zostaw jeszcze na piec, dziesiec minut

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry