reklama

Październik 2008

Witam Was!! Jestem zla po wczorajszym meczu!!!co za niesprawiedliwy sędzia!!! przez niego walneli nam bramke!!!powinni to anulować!!!
Tak wogóle to trzymam za mamusie dziś sie badajace kciuki aby wyszły z gabinetu z takim uśmieszkiem:-D:-D:-D!!!
Kaka jak biszkopt udał się?
Ewela napewno zdasz ale nerwy i tak są nie?spokojnie wieczorkiem napewno przekażesz nam dobre wiadomości!!!!

reklama
Kaka, czarna, ppatqa trzymam kciuki za dzisiejsze usg :-)
Ewela powodzenia na obronie :tak:
wczoraj przez cały dzień czułam co jakiś czas kłucie w dole brzucha i latałam bardzo często siusiu, myślicie że to możliwe że maluch się przekręcił i kopsał w pęcherz?

Witajcie - nie wchodziłam wczoraj, bo byłam taka rozbita ... przejęłam się tą sytuacją mojej koleżanki.
Nie jest to ta dziewczyna ze zdjęcia.
To inna koleżanka.
Więc tak - na usg wyszło u niej że dzidzi jest o 3 do 4 tyg za małe.
Była w szpitalu i badało ją kilku specjalistów.
Lekarze stwierdzili na 100% hipotrofię symetryczną, małowodzie,
wzmożony opór tętnicy pępowinowej, centralizację krążenia,
nieprawidłowy przepływ w tętnicach macicznych, płyn w osierdziu serca maluszka :-(:-(:-(:-(
Zasugerowano zabieg amniopunkcji (właściwie kordocyntezy- tj wbiciu igły w brzuch i pobraniu krwi pępowinowej.
Musiała podpisać formularz zgody - nie wyraziłą zgody, bo uznała, że za duże ryzyko uszkodzenia płodu i wywołania przedwczesnego porodu.
Gdyby teraz dostała skurczy – jej dzidzi nie miałoby żadnych szans.
Lekarz nie poparli jej decyzji, ale uszanowali.
Ponieważ nie chciała badania inwazyjnego z igłą, ma iść tylko na echo serca, no i kontrolować się, leżeć i czekać.
Lekarz powiedział że dzidzi raczej do porodu nie dożyje, może umrzeć zaraz, a może poddusić się później. Ma mieć cesarskie cięcie w 30 do 34 tc.
Boże jakie to jest niesprawiedliwe strasznie :-(:-(:-(:-(

Witam, ja dzis w kiepskim nastroju, bo wczoraj okazalo sie ze moj m. znowu musi jechac na delegacje w przyszlym tyg na 3 dni, i szlag mnie trafia, bo teraz jeszcze jakos to przezyje, ale jak wysla go w pazdzierniku albo listopadzie to napewno krew mnie zaleje. W jego pracy wiedza ze ma zone w ciazy i wogole sie z tym nie licza, nie jest jedynym pracownikiem na woj. lodzkie a tylko jego ciagle wysylaja...

Jak czytam o takich przypadkach chorych dzieciackow to od razu szaleje czy z moim Stasiem jest wszystko wporzadku, to wielka niesprawiedliwosc, ale tak naprawde nigdy nic nie wiadomo do konca. Ja cala ciaze z Zosia bylam na podtrzymaniu, jak urodzilam bylam wszystko dobrze, dostala 10 punktow apgar, dopiero pozniej okazalo sie ze ma wzmorzone napiecie miesniowe i wade wrodzona ukladu moczowego, takze czekala nas dluga rehabilitacja, i ciagle wizyty w poradniach i rozne badania, na ktorych plakalam bardziej niz Zosienka. Teraz na szczescie wszystko jest juz dobrze, ale jak przypomne sobie co przeszlismy to az ciarki mnie przechodza. Mam nadzieje ze z dzidzia twojej kolezanki bedzie wszystko dobrze, bede sie modlila i za nia i za jej malenstwo...

Magdziunia to straszne z tą Twoje koleżanką!!! jak ona to przeżywa?to jej pierwsze dziecko? kurcze może jednak lekarze sie mylą!!! wktórym tygodniu ciąży jest ta kumpela? NAPRAWDE BARDZO MI PRZYKRO!!!!! nie ma sprawiedliwości na tym świecie nie raz sie o tym przekonałam!!!
Informuj nas co znia ja mam nadzieje że okaże sie to pomyłka bo u nas to wszystko jest możliwe!!! Jak myślisz dobrze zrobiła nie poddając sie temu badaniu? ja sama nie wiem co bym zdecydowala???

Minisiu to jej pierwsza ciąża - bardzo z niej się cieszyła. Teraz cierpi - jest obecnie w 25tc.
Załamana :-(:-(:-(
Badało ją kilku lekarzy - 2 razy robione usg.
Boże ... sama nie wiem, jak postąpiłąbym na jej miejscu.
Ja jednak mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ... że Bóg wysłucha próśb tylu osób.
Ach ... wczoraj płakałam i teraz też mam łzy w oczach jak myślę o niej i dzidzi.

KAKA ,CZARNA I PPATQA powodzenia dzis na usg :tak:
Napiszcie na ktora macie wizyty ?
Ppatqa na 20 ,Kaka chyba przed 17 ???????? a Czarna ?

EWELA 3 mam kciuki za obrone :tak:

MINISIA gratuluje udanego zakupu fajnie ze ci sie podoba :-D

MADZIU to takie przykre z ta kolezanka i jej dzieckiem:wściekła/y:
Napisz jeszcze w ktorym tygodniu jest ta twoja kolezanka i przy ktorym usg wyszly u dzidzi takie choroby?????????????
Chodzi mi czy to wyszlo przy normalnym usg czy jakims szczegolowym????????
Lekarze czsem mowia swoje a czasem Bog pozwala przezyc takiemu dziecku wiec trzeba chyba miec nadzieje

Ja juz o 8 wstalam ale ogladam dzien dobry tvn bo lubie to ogladac hihihi.
Moja MALA kopie od sniadania ale teraz chyba poszla spac :-D

A co do meczu to jak ogladalyscie to nasza bramka najprawdopodobniej byla ze spalonego co sedzia podobno nie zauwazyl wiec troche to sie pozniej odwrocilo nasze szczescie .Ja tez jestem zla ale ja tego tak nie przezywam choc nie powiem wczoraj kibicowalam i bylo mi przykro.
A moja OLIWKA kopala na meczu i smialam sie ze GRA W PILKE :-D:-D:-D

Magdziunia to naprawde straszne!!!żal mi bardzo tej dziewczyny!!brak słów tyle myśli a niewiem co napisać bo wszystko to nic w porównaniu z tym co czuje ta dziewczyna!!!

No fakt była ze spalonego ale wydaje mi sie że sędzia nam wyrządził wiekszą niesprawiedliwosc tym rzutem karnym bo sie nie należał nam!!!ale może masz racje coś za coś-SZKODA

reklama
MADZIU moze bede brutalna ale ciekawi mnie czy lekarze zauwazyli to przy normalnym usg ktore czesto lekarze robia aby sprawdzic co sie u dzidzi dzieje ????????? czy jakies szczegolowe np polowkowe itp.Ciekawi mnie czy nie dalo sie tego wczesniej wykryc ????? :-(
I tez nie wiem co na jej miejscu bym postapila.To takie smutne i ja tez zaraz zastanawiam sie czy z moja OLIWIA oki ale chyba kazda z nas tak ma jak czyta takie zeczy ale wydaje mi sie dla pocieszenia ze jak do teraz nam nic zlego nie wykryli to juz nic strasznego sie nie moze stac.
Bede sie modlila za tego chlopczyka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry