reklama

Październik 2008

w tym linku wszystko jest dokladnie napisane, i jasniej niz ja to napisalam ale coz sorki inaczej nie potrafie:sorry2:

Dorotka co to za szpital ze lekarzowi nie chce sie zbadac pacjentki przed przyjeciem??Normalnie az sie wierzyc nie chce

Kaka to jest tak ze jesli w czasie ciazy bylas np na zwolnieniu z powodu jakies przypadlosci zwiazanym z ciaza a potem wrocilas do pracy ale nie na dluzej niz 60 dni, to tamto zwolnienie tez sie wlicza do tych 182 dni, jesli bylas na zwolnieniu np na grype a dopiero pozniej z powodu ciazy to zwolnienie liczy sie od czasu "ciazowego" L4. Mnie to tak tlumaczono i tak to tez rozumiem.
To wszystko takie jest skomplikowane, ale ma wejsc ustawa ze kobiety w ciazy beda mogly byc 270 dni na zwolnieniu tak jak jest z chorym na gruzlice, szkoda ze na nas ta ustawa nie trafila....
Madzia dobrze tłumaczysz tylko może my jakieś niekumate jesteśmy ;-)i każda z nas miała trochę racji, bo faktycznie jest napisane "tą samą chorobą". I w momencie kiedy najpierw choruje na grypę, a potem nawet po 2 tygodniach ide na zwolnienie ciążowe, to tego się nie sumuje, ale jak jestem np. przez 3 miesiące na zwolnieniu ciązowym a potem raptem tydzień zwolnienia grypowego i znów ciazowe, to już mogą to sprawdzić i podważyć.
Ufff... zagmatwało się, ale teraz już chyba jasne :tak::-).

Dorka próbuj, próbuj, nie ma to jak czasem spalić głupa (bez obrazy), więcej się załatwi niż normalnie.:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
A ja teraz kilka kalkulatorow ciazy przejzalam i kazdy inaczej pokazuje
BB ze jestem juz 27 i 5 dni czyli o tydzien wiecej a inne ze 27 i jeszcze nawet pokazalo ze 25 hihi ale ja zostane przy swoim 26 z groszem bo tak licze od poczatku Kurcze nawet to musi byc zagmatwane
Dziewczyny najchetniej to nigdzie bym jutro nie poszla chyba ze zacznie mnie bolec co by mnie to zmobilizowalo aby isc sie zbadac i polozyc do szpitala ale M mowi ze lepiej dmuchac na zimne i jak widzi jak mnie boli czasem to kaze mi isc i ja juz jestem glupia.Ale raczej pojde choc jutro bede miala pewnie dylemat bardziej niz dzis :-(
Wiem ze moze truje wiec SORKI

Witam
przepraszam ze tak przelotem, ale nie wyrabiam sie

czarna witaj. Widze ze energii nabrałas i juz szalejesz to rozumiem ze urlopik się udał.

Dzis widziałam moja niunię i wszytko jest w najlepszym porządku, wazy ok 1500g ale nie wiem ile ma długości jest juz ułożona głową w dół i mam ją baaardzo nisko ale wszystko pozamykane na 3 spusty więc na razie nie wychodzi Gin sie pytal czy chce cc czy naturalnie rodzić. CC byłoby w 38 tc ale sam sugeruje ze naturalnie jest lepiej i warto spróbowac jak wszystko bedzie OK
Ja pochłonięta przetworami, porobiłam troszkę soczków na zimę no i musów z jablek i brzoskwiń dla córci, poza tym szwędamy się po placach zabaw i uczymy sie jeździć na rowerze

wybaczcie ze tak egoistycznie

zmykam do łóżka

Dorotko nic nie trujesz. Poza tym w szpitalu nie jest aż tak strasznie. 3 dni są do wytrzymania. Wiem coś na ten temat bo ostatnio sama przeleżałam 8. Tylko weź sobie jakiś zapas jedzenia bo na szpitalnej diecie długo nie pociągniesz :tak:Pomyśl sobie ,że teraz twoje maleństwo jest najważniejsze. Lepiej upewnić się że wszystko jest w porządku niż potem sobie pluć w brodę dlaczego tego nie zrobiłam.

Witam
przepraszam ze tak przelotem, ale nie wyrabiam sie

czarna witaj. Widze ze energii nabrałas i juz szalejesz to rozumiem ze urlopik się udał.

Dzis widziałam moja niunię i wszytko jest w najlepszym porządku, wazy ok 1500g ale nie wiem ile ma długości jest juz ułożona głową w dół i mam ją baaardzo nisko ale wszystko pozamykane na 3 spusty więc na razie nie wychodzi Gin sie pytal czy chce cc czy naturalnie rodzić. CC byłoby w 38 tc ale sam sugeruje ze naturalnie jest lepiej i warto spróbowac jak wszystko bedzie OK
Ja pochłonięta przetworami, porobiłam troszkę soczków na zimę no i musów z jablek i brzoskwiń dla córci, poza tym szwędamy się po placach zabaw i uczymy sie jeździć na rowerze

wybaczcie ze tak egoistycznie

zmykam do łóżka
No proszę kto znalazł dla nas czas. Zarcik:-p:-p

ppatqa to nie ADHD tylko owsiki:)))
majeczko ojjj nie wesoło macie. Moze poszukaj w necie cos na ten temat
Dorotka trzymam kciuki
Magdasf no wypaliła ta twoja tesciowa.
Gratuluje 7!!!!!!!!!
Blond kolejna mamusia na 7:)))))
Gosiak... ojjjjj pracowita mróweczka jestes. M bedzie dumny.

Ja jak zwykle na brak zajec nie narzekam:-p. Zawsze cos do zrobienia;-)
Ale uwaga właśnie leże w moim NOWYM ŁÓŻECZKU. Jak mi je przywiezli była u mnie kumpela wiec ja wykorzystałam i razem wtargałysmy do góry. Potem skręciłyśmy. Świnie nie dali śrub to desek i musiałam sama nawiercac i kombinowac. mam nadzieje ze nie zorp.... sie w nocy:-D:-D:-D Potem sprzatanko, obiadek, podwórko i takie tam pierdołki. Nastepnie była kumpela bo pisalismy wniosek o alimenty wiec dopiero teraz mam czas dla SIEBIE!!! I czuje ze mi oczka uciekaja do snu:zawstydzona/y:

Ja jak zwykle na brak zajec nie narzekam:-p. Zawsze cos do zrobienia;-)
Ale uwaga właśnie leże w moim NOWYM ŁÓŻECZKU. Jak mi je przywiezli była u mnie kumpela wiec ja wykorzystałam i razem wtargałysmy do góry. Potem skręciłyśmy. Świnie nie dali śrub to desek i musiałam sama nawiercac i kombinowac. mam nadzieje ze nie zorp.... sie w nocy:-D:-D:-D Potem sprzatanko, obiadek, podwórko i takie tam pierdołki. Nastepnie była kumpela bo pisalismy wniosek o alimenty wiec dopiero teraz mam czas dla SIEBIE!!! I czuje ze mi oczka uciekaja do snu:zawstydzona/y:
No proszę jaka aktywna!
A my tu tylko narzekamy ze tu boli, tam boli, uskuteczniamy niekonstruktywne tematy niczym emerytki na ławce przed blokiem ;-):-p:-p.
Idu w kimono bo mi sie limit dolegliwości wyczerpał :-D

Tyle nastukałyście, że wybaczcie, że nie dam rady wszystkiego nadrobić.
Przez tydzień się wylegiwaliśmy nad bugiem u mojego M babci. Było cudnie w tej ciszy, słychać było tylko pierdzące muchy :-)
Młody się wyszalał za wszystkie czasy, tylko trochę spać nie mógł bo mu zębole wychodziły bardzo boleśnie, ale i tak nie było tak źle jak u innych maluszków.
Właśnie dzisiaj założyli nam antenę sat, do dzisiaj było 5 kanałów z czego 3 śnieżyły :)
wybaczcie, idę popykać trochę pilotem :-)
Trzymajcie się ciepło.

WITAM sie z samego rana :tak:Ja juz od 5 spac nie moge ale jakos od 23 do 5 sie wyspalam :tak:
Ze jeszcze nie ma naszej Gosiu bo ona ostatnio juz po 4 byla na BB pewnie dzis smacznie sobie spi :-D:-D:-D

ZAWADKA ciesze sie ze napisalas nam co u twojego SKARBKA :tak:Super ze jest oki i fajnie ze juz ulozone glowka w dol :tak:Ja tez mysle ze lepiej urodzic silami natury A wogole dlaczego sie pytal czy wolisz CC czy naturalnie ?????

CZARNA tys jest niemozliwa jak mozna lozko tarkac w ciazy na 4 pietro:szok:
Odemnie dostajesz wlsanie po d.......
Ale ja Cie strasznie podziwiam za twoja energie :tak:

BEZA super ze wypoczeliscie na wakacja i milego satelitowania sie zycze:-D

Ja juz wlosy umylam.Po 6 budze M i idziemy do szpitala

reklama
Dziewczyny moja KSIEZNICZKA kopie mnie dzis wysoko na wysokosci pepka hihih i to mnie bardzo ale to bardzo pociesza :-)
Kurcze jak cos mnie zaboli to jestem pewna ze mam isc do szpitala sie zbadac a jak przez moment nic nie boli to juz mam watpliwoci kurcze sama sobie z glowy robie wate bo tylko mysle i mysle co ja mam zrobic zamiast isc i sie tej decyzji 3 mac
Najgorsze to jakos nie mam sumienia mamy zostawic na 2 lub 3 dni Nie wiem sama dlaczego mam jakis straszny sentyment aby ona sama nie zostala a przeciesz ja musze o sobie i OLIWCE pomyslec Wiem ze bedzie oki bo inaczej byc nie moze ale najchetniej siedzialabym w domu ale wiem ze jak mnie bedzie bolalo to bede sie gnebila ze moze cos sie dzieje a ja nie poszlam.
Moj M jak nie bedzie padac to pojedzie dzic popoludniu na cieszyn a ja wolalabym aby zostal z mama ale tez kase musi jakas przywiesc w sobote wiec dobrze jakby pojechal do pracy Wiem ze zagmatwalam ale ja chce isc tam polezec do soboty bo w sobote zamierzam wyjsc nawet sama ale z drugiej strony nigdzie bym nie poszla :-(
Mam od 3 dziewczyn nr telefonu wiec sie odezwe i napisze co i jak u mnie :-)

Dzis u mnie na suwaczku bedzie 7 miesiac :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry