reklama

Październik 2011

reklama
a ja jutro ide do fryzjera podciąć włoski bo mi troche odrosły i zrobić jeszcze bardziejszego boba:P bo mi sie spodobało:P no i to ktg jutro też mam.

co do smoka ja biore, też wygotowałam już ze 3 minuty i tyle, bo jednak jak dzidziuś w nocu bedzie niedobry to trzeba będzie wspomagacze włączyc:P

Hej kobitki!
Cos mnie leb caly dzien boli i w koncu skapitulowalam i tabletke wzielam,mam nadzieje ze pomoze....
Lukam czy jakies wiesci od rodzacych sa i widze, ze chyba dziewczyny sie niezle umecza.... Kurcze, dobrze chociaz ze nagroda za te meki bezcenna, ale mogyby juz te maluszki wychodzic i nie meczyc mamusiek dluzej...

Wiecie co, a ja kupilam sobie drewniany prewijak z ikei z mysla glownie zeby do lazienki go wynosic i mlodego kapac, ale za duzo z tym ceregieli, poza tym musze R prosic, bo sama jeszcze nie moge dzwigac i w koncu olalam sprawe i wkladam wanienke do wanny i tak myje juniora... Fakt ze u nas wanny sa dosc nisko od ziemii wiec sie nie mecze za mocno. Probowalam tez dziecia w zlewie myc, ale niestety nasza umywalka sie do tego nie nadaje, wiec musze zostac przy swoim sposobie.
A z przewijaka do przewijania tez jakos nie korzystam wcale, latwiej i szybciej mi malego na naszym lozku przebrac, tak wiec przewijak glownie jako mebel z poleczkami na pieluchy i duperele nam sluzy;)
Tylko cholibka z chlopami to trzeba uwazac, bo strzelaja siuskami na odleglosc i trzeba chronic materac i posciel na znacznym obszarze:-D (juz te kapturki na siusiaka przestaly mi sie smieszne wydawac;-))

A co do zwierzat, to ja mam mieszanke yorka z chyba sznaucerem miniaturka i szczerze mowiac specjalnie zainteresowany Maxiem nie jest... Na poczatku obserwowal nowego domownika i chyba troche smutny byl, ze sie mniej nim zajmuje, ale teraz jakby calkowicie przestal zwracac na malego uwage... W kazdym razie psa nie chcialam izolowac w zaden sposob, musze tylko pilnowac zeby niechcaco nie skoczyl na malego jak go poloze gdzies na lozku...

BRAWO DLA RUDSON!!!

Ja dzisiaj byłam u doktorki i wszystko w porządku. mam odpoczywać. Oskrzela są czyste, katar przechodzi jeszcze tylko kaszel męczy. W związku z tymi dobrymi nowinami postanowiłam ugotować 3 zupy. Pomidorową, ogórkową i ziemniaczaną. Popakuję je w małe pudełka i zamrożę. Chcę mieć dla Zosi awaryjny obiad bo przy karmieniu piersią różnie może być z czasem. Ja to się zadowolę byle czym tzn. nie musi być to żarełko atrakcyjne wizualnie i przesadnie smaczne. Ważne, żeby było zdrowe. Z Zosią sprawy mają się inaczej więc wolę się zabezpieczyć.

Laski pytane za 100 pkt. :zawstydzona/y: czy smoczek też mam zabrać do szpitala czy nie pozwolą go używać ??
U mnie położne nie miały nic przeciwko smoczkom. raczej lekarze byli przeciwni. Wszystko zależy na kogo trafisz. Poza tym to decyzja chyba do nas należy czy dziecko ma smoka używać czy nie.

No nie rozumiem... Wszystko wszystkim.... Ja też przyznam sie że paliłam, ale gdy tylko dowiedziałam sie, ze jestem w ciąży to wszystko poszło w odstawkę.... A i tak mam wyrzuty sumienia... A gdzie tam dopiero świadomie kopcić z dzieckiem w brzuniu.
Z ciekawostek przytocze przypadek z czasów gdy miałam praktyki na porodówce. Przywieźli nam babke z meliny, widać of kors, że pijaczyna. Poród trwał ok 6 godzin. Jak sie okazało dziecko przyszło na świat w stanie delirki, bo przez 6 h alkoholu nie dostawało. Byłam w ciężkim szoku na prawdę...

Znajoma mojej mamy ma rodzinny dom dziecka. I czasem dostają pod opiekę na 6 tig. dzieci, których mamy zrzekają się po porodzie praw do dziecka. Taka matka ma 6tg na podjęcie ostatecznej decyzji. Raz dostali chłopczyka narkomanki. Biedne dziecko płakało cały czas jakby je ktoś ze skóry obdzierał. Nic nie pomagało. Cały czas był tulony, noszony i nic. Lekarz stwierdził, że pewnie dziecko przechodzi "odwyk poporodowy" bo kobieta ostro ćpała w ciąży.

Ja zupełnie w temacie nie jestem ostatnio. Czytam tylko info o tym która juz rozpakowana. Walcze od 2 tyg z chorobą. Najpierw Młody był chory i chyba sie od Niego zaraziłam. Teraz jestem na antybiotyku. Prawie głos straciłam. Musze sie wykurowac bo za 2 tyg szpital mnie czeka.
Cały czas trzymam za Was kciuki laski. Pozdrawiam.
Już się zaczęłam zastanawiać gdzie cię wcięło. Kuruj się szybko :)
trzymam kciuki żeby dziewczyny jak najkrócej się męczyły&&&&&&& i szybko swoje maleństwa przytuliły

tak sobie myślę........
mam zamiar przewijać małą na przewijaku nakładanym na łóżeczko. I pomyślałam że obok tego łóżeczka to przydała by się jakaś szafka, słupek, stolik czy coś takiego żeby położyć tam miseczkę z wodą, watę, pieluszki i inne rzeczy potrzebne do przewijania. Z tym że koło łóżeczka mam bardzo mało miejsca max.0,5 metra. Mogłabym to wszystko trzymać na parapecie bo łóżeczko stoi jednym z krótkich boków przy oknie ale z tej strony mamy baldachim założony więc dostęp jest utrudniony do parapetu. Widziałam jeszcze w ikei że mają coś takiego jak składany blat do przewijania przykręcany do ściany i pomyślałam że może coś takiego kupić i używać jako półka na akcesoria? A wy macie jakieś rozwiązania tej sytuacji?

Miałam podobny problem, gdzie ustawić miseczkę z wodą i waciki. Nie chciałam kupować kolejnego mebla więc ustawiłam sobie w kąciku krzesło. Jego powierzchnia wystarczyła mi w zupełności.

Ostatnia edycja:
Pryzybela hehe tez slyszalam , ze chlopaczki to niezle potrafia obsiusiac wszystko :) bylo kupowac te czapeczki :)))
ja nie wiem jesczze gdzie bede kapac ...narazie lazienka chyba i na pralce przewijak bede miec , obok stoi szafka wiec bede miala wszystko pod reka
a jak w praniu wyjdzie to sie okaze :)

no i mamy kolejnego maluszla :)))

No no! Czekamy na kolejne odważne :-) Mam nadzieje, że u Elifit wporząsiu bo sie już ładnie namęczyła ;/
Ja to sie troche boje opieki nad chłopcem bo nigdy z małym mężczyzną nie miałam do czynienia. Zawsze jakoś dziewczynki w naszej rodzinie sie rodziły. Taka specjalizacja :-D Więc pewno na poczatku bede cały czas chodzić obsiurana;-)

Neki a co do kotow jakies rady masz? czy ty bardziej od psow specjalistka?

Fakt, ja psiara raczej jestem :sorry:. Co do kotów wiem to co Wy - przynieść kotu zapach dziecka jeszcze ze szpitala; wcześniej dać obejrzeć pokoik czy kącik dziecka; a po przybyciu nowego domownika starać się poświęcić kotu trochę swojego czasu ( choć to najtrudniejsze); są też specjalne preparaty - Feliway- kocie feromony - ale to radziłabym zastosować jeszcze przed przybyciem dziecka - najlepiej z tydzień, choć z tym ciężko, bo nie wiadomo kiedy się dokładnie bobas na świat wypcha ( niestety nie na każdego kota działa, a tanie nie jest, więc trochę loteria). Są też karmy z substancjami, które kota łagodnie uspokoją - np. Calm ( ale podobnie jak z feromonami - zacząć stosować wcześniej i też nie na każdego zadziała)

No w końcu jedna rozpakowana!!! :-D
Monysia nic z tego bo mój luby jak wypije jedno piwo na miesiąc to już święto, on nie pije :sorry::-D Prędzej by pomogło wyjście z tatusiem na torta :-D
Dziewczyny odnośnie kotów- nie napiszę nic aby nie straszyć, ale radzę naprawdę uważać i obserwować gdyż sama miałam bardzo nie miłą niespodziankę, tyle ode mnie na temat kotów... Obserwujcie i uważajcie ,a będzie dobrze no i oczywiście nie każdy kot jest taki sam, dużo też zależy od tego jak kot był wcześniej traktowany :tak:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak urodziła się Tosia nasza kotka- Fiona miała 4 lata. Była raczej rozpieszczona, spała z nami. Jednak jak pojawiło się dziecko sama się trochę wycofała- my jej jakoś specjalnie nie izolowaliśmy, nie wolno jej było już z nami spać, bo jak karmiłam cycem spała z nami Tosia. Ale jak w ciągu dnia ja leżałam na łóżku i karmiłam małą, a Fiona przychodziła i się kładła w nogach to jej nie wyrzucałam. Później jak Tosia miała już kilka miesięcy kot lubił się kłaść w jej okolicy, ale nigdy nie za blisko np. mała leżała na macie, a kot zaraz obok maty:tak:. Dlatego tym razem też nie przewiduję kłopotów.
Teraz to jest już zupełnie inna historia, bo jak kot widzi, że Tosia zaczyna się nią za bardzo interesować to się ewakuuje na balkon, bo przeczuwa, że będzie ubierana w ubranka lalek, albo zostanie jej z poduszek wybudowany dom bez drzwi i okien :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry