reklama

Październik 2011

to wiem ale chodzi mi o to co robic jak dostane już @
To sam co i ja teraz, czyli cały czas brać :tak::-D Ich się nie przerywa, cały czas bierzesz, kończysz jedno opakowanie ,zaczynasz drugie, jak masz @ to nie przerywasz... ;-)

Edit: Właśnie rozmawiałam ze znajomym na temat tych tabletek i mówi ,że:
@ może występować regularnie, może być też nieregularnie ,albo może nie być wcale ale wszystkie trzy objawy są jak najbardziej prawidłowe i nie przerywać brania tylko cały czas brać, brać, brać...:tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamuśki dawnooo nie zaglądałam ale ciągle jeszcze przyuczam się do mamo
wania :tak: Zaczełam dokarmiać małą butelką ciągle wisiała przy cycu juz nie dawałam rady :baffled: czuje sie troche okropnie z tego powodu..... Widze ze ostanie tematy o antykoncepcji ja jeszcze w połogu ale tez juz się zastanawiałam :-) czytałam o cerazette ale widze ,ze niektore z was proponują azalia , zobaczymy co gin. poleci ;-)

witam się :)

mileczka
jak mały może mieć nos poraniony jak frida ma końcówkę gumową?
po raz kolejny współczuje że jesteś sama... cięzko samej z dzieckiem i całym domem na głowie :( mi wystarcza kilka godzin samotności jak mąż w pracy jest...
A Tobie już córa po głowie chodzi:D??

a ja nadal czekam aż skoncze krwawić i może uda mi sie jakis profil ustalić do pomiarow tempki i prowadzenia kalendarzyka... może tym razem będę bardziej skrupulatna i nie zajdę w ciążę za szybko:P

kasiadz

prezenty super! sama musze coś druknąć czarno białego i na karuzelke zawiesić :D my na mikołaja kupimy smoczek;P bo drżymy na myśl co by było jakby zgubiła, a tak kupimy taki już większy i w razie w będzie miała- mój mały smokożerca:D
a pod choine może sie pokusze na tego konia morskiego jak sie wiecej mamuś wypowie po wypróbowaniu jak sie sprawdzają.

mężowi za to Mikołaj przyniesie rękawice zimowe i jeszcze jakiś szal musze doukpić tlyko w sklepach sam szajs nic fajnego nie widzę;/

moja frida nie ma gumowej końcówki?
mój mąż w tym roku dostanie trochę prezentów:) piżamę - dzisiaj jade do lidla zakupić, płytę queen i słuchawki:)

a ja jutro sama zostaje bo mąż na piwko z kumplami z pracy idzie :(

ciekawe kiedy ja na piwko pójdę?

a co do anty to jeszcze się nie zastanawiałam, dzisiaj dzwoniłam się umówić do gina to cały grudzień już zajęty, kazali mi dzwonić 2.o1, a że szkoda mi kasy prywatnie to chyba poczekam do stycznia:)

Hello!
Mlody jeszcze spi w foteliku to mam czas kliknac, a nie tylko czytac:)

Anek, tak jak Malutka pisze pigulki jednoskladnikowe bierze sie non stop i to z mala tolerancja czasu o tej samej porze dnia i bierze sie je na czas karmienia piersia bez wzgledu na to czy sie juz regularnie miesiaczkuje po porodzie czy nie....

Jesli chodzi o mnie, to mimo karmienia piersia zdarza mi sie pic herbatke z miodzikiem, jesc czosnek (chociaz glownie przetworzony w potrawach), kapuste kiszona z grzybkami, maslo orzechowe (nie mylic z nutella) czyli niby te rzeczy, ktore ponoc silnie uczulaja, albo sa ciezkostrawne i malemu jeszcze nigdy od tego nic nie bylo...

Kiwi, mysle ze sposob karmienia nie wplynie na to czy Twoja niunia bedzie bardziej szczesliwa czy mniej, a Ty sobie nie rob wyrzutow... Dokarmiania mm nie zaleca sie glownie dlatego zeby nie zaburzac laktacji i nie stracic pokarmu, ale mi sie udalo od karmienia butla przejsc do niemal calkowiego karmienia piersia i jakos pokarm nie zanikl, wrecz przeciwnie:)... A zostawilam sobie dokarmianie butla na wieczor celowo, bo chce zeby w wyjatkowych sytuacjach bez stresu siegac po flache dla mlodego...
Wiec mysle ze przede wszystkim dobrze ze sie chociaz starasz cycowac przynajmniej w tych pierwszych tygodniach, karmienie naturalne ma mnostwo zalet, ale na pewno nie warte jest popadania w depreche z tego powodu (z Kaya miewalam straszne zalamki wlasnie z powodu karmienia, a teraz jestem o niebo spokojniejsza i szczesliwsza majac do tego wiekszy dystans)
Kasiadz, fajne prezenty!:) Ja tez musze juz powoli cos zaczac szukac:)

Ooo mlody w koncu kupsztala wystekuje cicho, ide go w wygodniejszej pozycji umiescic;-)

a my dzis po szczepieniach
Wzielam 6w1 i zaplacilam 195 zl:baffled:
Za tydzien pneumokoki.

Maly byl niespokojny bardzo, dostal Viburcol i teraz drzemie, a ja caly czas siedzie kolo niego jak na szpilkach:-(
Zeby tylko obylo sie bez zadnych sensacji:szok:
A na prezenty niestety jakos nie mam weny, a i humor jakos nienajlepiej, nerwa mam strasznego:crazy:
Moze tez sie okres zbliza

Dobrze wiedziec ze sama nie jestem. Dzis mi mala zafundowala tak bezsenna i placzliwa noc, ze mialam ja ochote z nerwow przez okno cisnac.. Sama sie nienawidze za to ze brakuje mi sil, ale nie daje rady nerwowo.. naprawde mam dosc
asRH8CkpF0K3qq8EoAAAAASUVORK5CYII=
:zawstydzona/y:

Hejka
Ja już becikowe dostałam czeka na chrzciny.:-)
Jak byłam po zaś. na becikowe u gina to mi od razu chciał przepisać tablety gdy odmówiłam się zdziwił i opierniczył że nie mogę zajść w ciążę teraz co najmniej przez rok bo to cesarka że się goi i takie tam.
Tylko że my kiedy się nie staraliśmy o dziecko to gumki używaliśmy i nikomu z nas to nie przeszkadzało i teraz też tak zostanie i nie jest to tylko moją decyzją bo mąż zabronił mi faszerowania tabletami więc skoro mu to nie przeszkadza to mam gdzieś całe tablety:-)

Dobrze wiedziec ze sama nie jestem. Dzis mi mala zafundowala tak bezsenna i placzliwa noc, ze mialam ja ochote z nerwow przez okno cisnac.. Sama sie nienawidze za to ze brakuje mi sil, ale nie daje rady nerwowo.. naprawde mam dosc
asRH8CkpF0K3qq8EoAAAAASUVORK5CYII=
:zawstydzona/y:

Ivi rozumiem Cie doskonale
Tez miewam takie mysli i pozniej zastanawiam sie czy tylko mnie nachodza?
Wydaje mi sie, ze kiedy sluchasz placzu dzien w dzien po kilka godzin i nic nie mozesz poradzic, normalne, ze puszczaja nerwy. Pozniej oczywiscie sa wyrzuty sumienia:crazy:
Mam nadzieje, ze ten najciezszy okres szybko sie skonczy, bo tez juz mam dosc tego jak mna nerwy targaja. A moj zwiazek z tego powodu przechodzi kryzys, bo wszystko mnie wku****a na maksa i nie umiem sie czasem opanowac:crazy:
Okropnie sie przez to czuje

reklama
Hej mamuśki dawnooo nie zaglądałam ale ciągle jeszcze przyuczam się do mamo
wania :tak: Zaczełam dokarmiać małą butelką ciągle wisiała przy cycu juz nie dawałam rady :baffled: czuje sie troche okropnie z tego powodu..... Widze ze ostanie tematy o antykoncepcji ja jeszcze w połogu ale tez juz się zastanawiałam :-) czytałam o cerazette ale widze ,ze niektore z was proponują azalia , zobaczymy co gin. poleci ;-)
Jak pytałam o cerazette to gin mi powiedział ,że cerazette i azalia to jest to samo tylko nazwa i cena inna ;-):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry