reklama

Październik 2011

reklama
Witam w Nowym Roku.
PO pierwsze WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPRZEGO W NOWYM ROKU,PRZEDE WSZYSTKIM SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ I ZDROWIA.

U mnie podobnie,wieczór przed telewizorem,z szampanem bezalkoholwym,Gabryś zasnął zaraz po kapoieli ok 8 wieczoem,a że u nas nie wolno strzelać było w miarę cicho i nic go nie budziło.Pobutki standardowo 3 na mleczko,odbicie i lulu spowrotem...
U nas dzisiaj strasznie wieje wiatr,że chce chate porwać,więc spacerek odpada,bo jeszcze nas porwie:eek:.
A propo miesiączki ja też nie mam,ale żadnych tabletek anty nie biorę.Zdarzaja mi się pojedyncze plamienia jednodniowe i tyle.Już się zastanawiałam czy to nie menopauza:confused:,.Do tego podły humor mnie nie opuszcza,chyba jakiegoś psychiatry poszukam.

Lena mam nadzieje ze humor sie niedlugo poprawi :) a u was psychatrzy ofereuja terapie czy bardziej leki przpisuja? Bo tu tylko leki... a same leki to troche malo.

kasiadz jak sie ta butelka sprawdzi to daj znac, bo jak my ostatnio probowalismy butelki to ania po 3 minutach tak sie zaczela zanosic placzem ze przestala oddychac, wiec prob zaprzestalismy...
Tylko czy zniej mozna dawac mleko? czy tylko gestsze pokarmy jak kaszki i zupki?

Ja okresu jeszcze nie mialam i mam nadzieje ze szybko nie przyjdzie :)

Ostatnia edycja:
a moja córa poszła spać o 3:szok: i wstała o 8.30. A teraz poszla na spacer z dziadkami a rodzice odpoczywają;-)

to niezle poimprezowala :)

ja kawe pije normlaną,nieraz dwa razy dziennie i czasem mocna z kawiarki...u nas młoda jak spi to spi,jak spac nie chce to klikanie na klawiaturze ją budzi...

a ja taka grzeczna i mam wyrzuty sumienia po 2 bezkofeinowych :szok: skoro malucha nic nie jest to i ja sobie walne czasami normalna kawke ! :)))

:-D

Dziewczyny macie juz okres??? Bo ja ani widu ani slychu.. Karmie piersia i biore anty cerazette... Powinnam udac sie do lekarza czy to normalne???:szok:

normalne :) moze tak byc i wsumie taka opcja najlepsza wiec nic tylko sie cieszyc :)

Witam i ja w Nowym Roku!

Ja już pierwszą @ mam za sobą, mały wtedy strasznie ulewał i w ogóle był jakiś taki nerwowy i pobudzony, a miałam długo, bo ,aż 9 dni, to rekord i strasznie ze mnie leciało... Teraz czekam na drugą @ albo i nie :-D

U nas wczoraj dzień do bani, ledwo do północy wytrzymaliśmy :dry: Filip nam dał wczoraj popalić, cały dzień nie spał i marudził, było z ręki do ręki bonanza :-D Zasnął dopiero jak kamień przed północą, a obudził się dopiero o 7:30:shocked2: Dziś odsypia chyba wczorajszy dzień bo jest o wiele lepiej... Wczoraj może by trochę i pospał tylko jakieś barany do północy wytrwać nie mogli i fajerwerkami nawalali i co huk to mały oczy jak pięć złoty.. także my zamiast sylwka to mieliśmy piżama party :-D:dry:

nastepna dzidzia w planach ?? :)))
tez mialam pizama party hehe
dobrze , ze u nas nie strzelaja wiec maly spal , nawet darcia mord go nie obudzily o nawalaniu w klaksony nie wspomne :wściekła/y:

zastanawiałam się nad kupnem butelki z łyżeczką: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy bo mała nie chce pić z butelki, co o tym sądzicie?

mysle , ze mozesz sprobowac :)
znam dziewczyne co ma 4 dzieci i zadne z nich nie pilo z butelki !! dla kazdego szok , dla mnie tez , a ona dawala od razu z lyzeczki mleko i to normalnej malej :) dzieci bez problemu sobie radzily
ja jak daje malemu syrop s takiej wielkiej strzykawy to on pije jak stary :) a jak sie cieszy przy tym :) z lyzeczki tez mu dawalam i bez problemu bylo

Lenka no co ty jaka menopauza ?? :)) a co sie dzieje , ze humor i samopoczucie do du ... ???

Asionku no właśnie nie ma konkretnej przyczyny,tak po prostu,do tego widzę wszystko w czarnych kolorach-głupieje już chyba.
Mały coś przestałchętnie ssać pierś,jak kiedyś mógł ssać godzinami,teraz 2-3 min i już koniec.I stąd pytanie jak u was ?
Cytryko nie wiem jak u nas u nas wygląda porada psychiatryczna tudzież psychologiczna,ale na pewno jest strasznie droga,że można w większą depresję wpaść.

Heej Babeczki! Najlepszego w Nowym Roku!
U nas podobnie jak u wiekszosci, Sylwek w pizamce, ale nie powiem, ze zaluje;)
A po poludniu wczoraj z poltorej godziny bylismy u tesciowej przed blokiem, bo sobie spore lodowisko zrobili i mloda poszalala na lodzie, a junior pospal na powietrzu; wyjatkowo piekna pogoda byla.:tak:

Maxio tez mi ostatnio pozniej spac chodzi, ale to dlatego ze wczesniej na wieczornym cycu juz odlatywal, a teraz trzezwy i wypoczety... No i zaczynam go w takim stanie odkladac do lozeczka. Coprawda zazwyczaj panika w oczach i bunt, ale raczej krotkotrwaly i po jakis 20 min sam sie usypia. Za to w dzien, cycoholik robi sobie drzemki wylacznie na piersi albo na spacerze (z racji zimy wiec glownie na piersi)
I ogolnie u nas cycowania caly dzien full, ale najada sie maly szybko, tylko po prosu lubi sobie dlugo pociumkac, czasem nawet mnie szarpie i "gryzie" dziaslami i tak skore na piersi mietosi jak chuseczke;/- ale kurcze tak sie usmiecha zza tego cyca, ze musze mu wybaczac...
No i spanie nocne zawsze super mamy jak dla mnie. Pierwsze jakies 6 h ciagiem (od ok 10) , potem cyc i do 7:30 -8 spimy, a jak jest czas, to z cycem w buzi przespi jeszcze i do 9:)
Wiem ze moj Misio najstarszy i od poczatku malo problemowy, ale teraz sie taki superasny i kumaty robi...No zjadloby sie robaczka:) (mam nadzieje ze nie zapesze;))

Wiecie co, ja mam nadzieje ze dotrwam z cycoleniem do 6 miecha, a potem kubek niekapek wprowadze, bo jak juz porzucilismy ta butle to wole do niej nie wracac.

Lena zakopuj te doly! Zaangazuj troche cory do pomocy przy malym i sie postaraj zrelaksowac jakos:) Ja coprawda nie wiem dlaczego jeszcze nie zwariowalam bo moja 4latka z nudow chyba wieczny PMS ma, do tego full na glowie i pewne problemy u rodzinki w Pl, ale jakos trzeba ciagnac... Warto dla siebie samej wzisc sie w garsc. Zreszta tyle zlych rzeczy sie dzieje na swiecie ze trzeba docenic co sie ma...

Asionek ja tez sie kawoszka ostatnio zrobilam i jakos nie widze negatywnego wplymu na Maxia. Ale dla samej siebie to moglabym jednak sie wiecej na inke przerzucic, tylko po ciazowej abstynencji znow mnie tassimo wciagnelo;/ No i w sumie ja tylko w kawie mleko pije, wiec przyjemne z pozytecznym poniekad lacze, bo tego mleczka sporo dolewam:D

Dziewczyny macie jakis sposob, na wypadanie wlosow po ciazy? Mam wrazenie ze jakos wiecej mi leci, a ze czarne, to wszedzie w chalupie mam:( Kurde jeszcze lysa zostane... Ale nigdy mi az tak nie wylazily... R w polskiej hurtowni pracuje to myslalam zeby mi moze cos ze skrzypem przyniosl, tylko nie wiem co przy karmieniu moge zazywac;/

Malutka, no nie mow, ze bys sie znow cieszyla jakby Ci sie @ nie pojawila przez nastepne kilka(nascie) miesiecy:D
Ja sie smieje z R ze musimy narazie wyjatkowo uwazac zeby powtorki z ubieglego roku nie zaliczyc i zeby nowej tradycji nie rozpoczac:) Chociaz teraz to juz by mi raczej nie bylo wcale do smiechu;)

Witam się i ja w nowym roku :)
U Nas fajnie imprezka trwała do 3:szok: A mały ładnie spał jak w zwykły dzień, tylko o 7mej już pobudka i jazda do 9tej czyli to pierwszej drzemki 45 minutowej, więcej nie pośpi;-) No trudno...dziś za to obudził się o 3.30 w nocy i gada do siebie musiałam go wziąć do łóżka i pospaliśmy do 9tej :szok: Wiem wiem miałam go nie brać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja już miałam drugi @ i trwał aż 7 dni:szok: Lało się jak z kranu więc myślałam że ducha wyzione:wściekła/y:

Lenka- no coś Ty , głowa do góry:angry: Proszę się doprowadzić do porządku, co to za doły?????????????
Zaraz tu inaczej pogadamy:tak: Na pewno jest jakiś powód?? Pisz szybko!!!!!!!!!!

pryzybela
I ogolnie u nas cycowania caly dzien full, ale najada sie maly szybko, tylko po prosu lubi sobie dlugo pociumkac, czasem nawet mnie szarpie i "gryzie" dziaslami i tak skore na piersi mietosi jak chuseczke;/- ale kurcze tak sie usmiecha zza tego cyca, ze musze mu wybaczac...

jakbym siebie widziala, szczegolnie z tym tarmoszeniem, jeszcze rozglada sie na wszystkie strony i naciaga sutka na kilka cm, oby sie tylko nie urwal, hihii - no ale przeciez mozna robic dwie rzeczy naraz ciumkac i obserwowac swiat :) a jak probuje wyjac cycka to tak zaczyna ssac szybko jakby od kilku godz nie jadl albo bal sie ,ze ten cycek to juz ostatni i trzeba sie naciumkac na full:-)

u mnie troche zmartwien, wczoraj rano jak sie Lari obudzil to az sie przestraszylam, cala glowa , czolo , nos nawet powieki mial tak przesuszone czy cos,ze wygladal jakby mial wielki lupiez! normlanie w bialych luskach..do tego wiecej plam/chrost an twarzy a przy kolankach/lokciach taka skora jakby kasza manna posypal, takie maluskie chrosteczki ale nie czerwone..umylam, nasmarowalam -wygladalo lepiej..a dzis to samo:szok: i dodatkowo chrostek wiecej tych niewidocznych , na calych nozkach i rekach i pojawily sie na brzuszku i miejscami te chorostki sa czerwone... bedziemy wiec lekarza zaliczac mma nadzieje ,ze juz dzis..myslalam oczywiscie o skazie bialkowej ale u nas z zoladkiem nie ma problemow.. ehhh poranek wiec do d--

a ty lena nos do gory, powiem Ci ,ze ja mam podobne nastroje, przychodza i odchodza i tez mi przyszlo na mysl ,ze cos mi sie pewnie pozmienialo i menopauza wczesniejsza

ja pije kawe, bo jak probowalm nie pic to spanie ma maly takie same, wiec nie dziala na niego, zreszta cala ciaze pilam, bez tej poranne moje niskie cisnienie chyba by mnie dobilo

Witam sie i ja Noworocznie :)

Ja powiem Wam że też jakoś doła mam a że to brzuch mi wisi a że to do ludzi bym poszła a że to .... i tak w koło:-( malutka jest super pogodna uśmiechnieta naprawdę fajna do schrupania ale ja jakos nie wiem doła mam, chciałabym sie jakoś doprowadzić do porządku z tym brzuchem z cyckami zeby jakos lepiej wygladały a ciągle czuje sie bleeeeee.........

ehhhhhhhh może jakies postanowienia noworoczne sobie wymyślę napewno obiecałam sobie że mała przeniosę z naszego lóżka do łóżeczka ale póki co 1 noc w nowym roku bez zmian ;-)

U mnie mała tez krótko ssie cyca ma system łapie posssie puszcza znów łapie potem juz nie chce jesc i ja ciagle sie zastanawiam czy sie najadła no a Olka to na dobre porzuciła jednego cycka i ssie tylko z jednego a z drugiego ja mam robote z laktatorem:confused2: tez nie wiem ile tak pociagnę :confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
marti - dobre postanowienie :-) postaw sobie np maj jako cel zeby brzucha zlikwidowac, bardziej realne niz miesiac:-)

ja jak co roku nie mam zadnych, bo sibei i tak musze doprowadzic do porzadku, tyle ze poprawy wygladu ciala nie zmienie szybko.. i pomyslec ,ze nigdy nie nosilam tunik a teraz ..:no: niemniej narazie inne problemy przebijaja wyglad brzucha

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry