reklama

Październik 2011

mariolcia ja mam podobny problem mała się denerwuje bo piersi są puste i musi się napracować, żeby się najeść w efekcie jada co godzinę. Od wczoraj piję duuużo wody i jest lepiej. Może w tym tkwi Twój problem albo faktycznie zjadłaś coś gorzkiego albo ostrego. Powodzenia i nie stresuj się.

reklama
hello

udało mi się na moment wyrwac i zajrzeć...

my nadal mamy kolki i sab simplex je hamuje ale nie redukuje całkiem... ale już sa rzadsze niż kiedys i mniej intensywne.

na mleko laseczki z czystym sercem polecam piwko KARMI CLASSIC- codziennie pije jedną butle i po tyg cycki mi nabrzmiały mlekiem i produkują jak szalone- ale wazne by to było regularne popijanie. Pije tez hrbatke z prawdziwych ziół- pokrzywa, anyz, koper włoski, melisa i łyzka dziennie na 0,5 l wody, zaparzony 15 minut i popijam po łyczku cały dzień- ta kombinacja regularnie wypijana u mnie działa.

sms z dupami reniferowymi i do nas dotarł, ale Ufo niekoniecznie :P Malutka masz OPR że mnie nie uznałas za fajną osobę bo ja od Ciebie tego sms nie dostałam :P

ja z mężem w miare dogadana- gorzej z teściowa kłopotów ciąg dalszy ale tego to już raczej nic nei zmieni... nie moge przetrwaic jej i tego jak sie wchrzania i dziwie sie że dopiero niedawno to dostrzegłam jak ona manpuluje moim mężem...;/ więcej nie pisze bo to wątek publ, wiec nigdy nic nie wiadomo :P
jewcia - idź ją osłuchać, my w pierwszy dzień świąt byliśmy z Helą na pogotowiu bo taki katar miała, że aż furczało jej wszystko w nosie, gardle i lekarz powiedział, że przy takich małych dzieciakach katar może szybko zejść na oskrzela i w ciągu kilku godzin jest zapalanie oskrzeli.

Dostaliśmy Nasivin (ten najsłabszy od 3 mż) i Euphorbium wg własnego uznania bo lekarka powiedziała, że jest przeciwnikiem homeopatii i jak mamy ochotę to możemy psikać no i oczywiście woda morska :tak:
moja mama miała kiedyś synka, w wieku 3 m-cy zachorował właśnie deli8katny kaszel, a pod wieczór tego samego dnia zmarł- galopujące zapalenie płuc... naprawdę trzeba uważać i pilnować...

mam pewien problem z piersiami. Młoda zawsze jadła 2 cyce przed snem i było ok, ale teraz jeden jej wystarcza, w efekcie mam dużo pokarmu i przepełnione cycki które bolą, a młoda nie jest w stanie ich opróżnić jak już wstanie, co powinnam zrobić żeby w nocy tego mleka mniej się produkowało?
mniej wody pić na wieczór na pewno, a za pare dni to sie wyreguluje- masz poprostu kolejny nawał, po czym przyjdzie kryzys prawdopodobnie i nareguluje sie- aż do 6 m-ca, kiedy znowusie moze powtórzyć

Dziewczyny mnie to się wydaje ,że co u niektórych właśnie kryzys trzeciego miesiąca był, dzieci Wam wisiały na cyckach i teraz się produkcja zwiększyła, a zaś u niektórych z Was może właśnie się kryzys zaczął i dlatego maluchy się denerwują i tego cyca nie chcą... Ja już to przerabiałam 2 razy, myślę ,że za kilka dni to się uspokoi i znowu będzie dobrze :tak:
No chyba ,że co u niektórych idą zęby ,a nawet nie wiecie??:-D Bo u nas idą na 100%, Pani doktor wczoraj myślała ,że mnie tym zaskoczy :-D

Ewka :-D Nie uważam tak, tak po prostu jakoś wyszło :zawstydzona/y::-D

Dziewczyny wczoraj pisałam o Lactulosum ,dziś u nas poszła piękna kupka i to bez pomocy ,także polecam, jest dobre w smaku, bez recepty i kosztuje niecałe 8zł:tak: że też wcześniej mi się o tym nie przypomniało
lup.gif

Ostatnia edycja:
Elifit, też myślałam że coś zjadłam, ale w takim wypadku odrzucałby moje mleko całkiem.
Marti, wiem, że jest taka nagonka za matki nie karmiące piersią. no nic, tak jak piszesz będę ściągać mleko dopóki będzie.
Miłka, próbuję :) ale kolejna próba skończyła się niepowodzeniem. Musiałam podać butlę.
Malutka, to gratuluję idącego ząbka :-)

Elifit, też myślałam że coś zjadłam, ale w takim wypadku odrzucałby moje mleko całkiem.
Marti, wiem, że jest taka nagonka za matki nie karmiące piersią. no nic, tak jak piszesz będę ściągać mleko dopóki będzie.
Miłka, próbuję :) ale kolejna próba skończyła się niepowodzeniem. Musiałam podać butlę.
Malutka, to gratuluję idącego ząbka :-)

No nie wiem czy się cieszyć czy płakać :-D

agadaria, no na razie tak to wygląda, że ja mu ściągam to mleko to butli.
ale taką drogą długo nie pojedziemy, mleko zacznie zanikać...

Bez obawy, nie zaniknie jak sobie ustalisz konkretne godziny na ściąganie i będziesz dokładnie ściągała, ja tak robie od chyba ponad miesiąca bo moja się zawsze przy cycu wściekała, nie wiem czy że jej za mocno leciało, czy pozycja jej nie odpowiadała, aż miałam dość i zaczęłam ściągać do butelki i je normalnie, a ja mam tyle mleka że już około 60 woreczków mleka mam pomrożone. I wcale się gorszą matką nie czuje, dla mnie wżne że je moje mleko i że jest zadowolona.

Bez obawy, nie zaniknie jak sobie ustalisz konkretne godziny na ściąganie i będziesz dokładnie ściągała, ja tak robie od chyba ponad miesiąca bo moja się zawsze przy cycu wściekała, nie wiem czy że jej za mocno leciało, czy pozycja jej nie odpowiadała, aż miałam dość i zaczęłam ściągać do butelki i je normalnie, a ja mam tyle mleka że już około 60 woreczków mleka mam pomrożone. I wcale się gorszą matką nie czuje, dla mnie wżne że je moje mleko i że jest zadowolona.

Dzięki. ściągam co jakiś czas mleczko, ale niestety muszę robić to ręcznie bo laktator mam jakiś do d***.

Mariolcia,zciagaj do butli moja Julcia tez nie chciala ciagnac,ja doilam cyce I karmilam ja moim mlekiem 9miesiecy glowa do gory im wiecej sie nakrecasz bardziej sie stresujesz a to Ci nie sluzy. SMS-a z dupami tez dostalam,wiec on jest international hihihi.Sorki za brak polskich znakow pisze z telefonu. A no I o 10.30 wizyta u pediatry I szczepienie brrrrr

reklama
Dziewczyny mam nadzieje ze dzieciaczki zaczna znowu normalnie jesc i ze laktacja na nowo sie ureguluje. Ja przynajmniej tego problemu nie mam bo mloda to typowy cycoholik ;)

Maz pozbieral szlo z ogrodu, zajelo mu to 2 godziny, jak tylko wiatr sie uspokoil to zaczelo lac... no wiec siedzimy w domciu. I jeszcze mama do mnie zadzwonila - moja babcia bardzo zle sie czuje, od niedzieli nic nie jadla, nie chce isc do szpitala. Mama jutro do niej jedzie, a jak cos to ja nawet nie bede mogla poleciec do Pl bo mala jeszcze paszportu nie ma...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry