reklama

Październik 2011

reklama
hej :)

u nas nocki dalej lipne sa czekam ciezrpliwie kiedy znowu Nat sie naprawi :-Dza to skubaniec coraz wiecej rzeczy robi :) na macie podciaga sie do gory i na boki wieszajac sie na papudze hehe
sam wypelza z maty , przekreca sie o 180stopni ,robi mostki i ogolnie niezle daje czadu :) skonczyly sie dobre czasy kiedy go mozna bylo samego zostawic :) teraz jak cos to tylko na podlodze hehe

atram -ja stwierdzilam ostatnio,ze bede go karmic w ciemnym dzwiekoszczelnym pomieszczeniu - niech tylko jakis dziwek, albo zaczne mowic zaraz wykreca glowe na wszystkie strony i tak samo rozglada sie wokolo oczywiscie trzymajac cyca w buzi - nie sadzilam ze sutem moze sie az tak naciagnac... i za czal szczypac mnie wolna reka przy karmieniu - tak sobie zgrania skore przy cycku tymi paluszkami i zaciska - co za bol!!! i zaczyna mi tez wkladac reke do buzi, do okularow chce dosiegnac... wogole z dnia na dzien ostanio zaczal lapac zabawki, lezac na brzuchu podciagnie sie do zabawki-chwyci ja-wlozy do buzi.. fajnie :)

.

heh widze u ciebie tez poszly w ruch paluszki ? Nat jak je to lapie wszystko co znajdzie w zasiegu reki ... ostatnio bardzo mu sie podoba lapanie mnie za usta :-D wlosy wyrywa mi ,co akurat mnie nie cieszy , bo i tak wypadaja ciagle i chyba lysa bede niedlugo :/

a ja szukam teraz krzesełka do karmienia bo chrzestny chce nam kupić takie do 400zł. chcę żeby zajmowało mało miejsca po złożeniu, tapicerka nie była z ceraty i można było ją prać i ten dzyndzel między nogami zabezpieczający przed wypadnięciem był albo w krzesełku z możliwością demontowania albo w tacy.
jakieś propozycje?
bardzo podobają mi się graco, ale je ze stanów przysyłają :( o takie GRACO COZY DINETTE 2012 Krzeselko do karmienia *** (2098917812) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja dzisiaj dostalam link od dobrej duszy :) i zakupilam to krzeselko
Chaise haute Isis (Babybus) - La chaise haute de bébé - chaise haute, chaise bébé, chaise haute bébé, chaise haute bebe chez Autour de Bébé
promocja rewelka prawie z 200e na niecale 50 e :) wyglada porzadnie i mam nadzieje , ze bede zadowolona jak przyjdzie :)

Hej dziewczynki, przepraszam ze malo sie odzywam, ale ostatnio mala mi w nocy spac nie daje.. Od godziny 4 sie rozbudza, usmiecha i chce bawic, nabujam sie jak glupia czasem nawet i godzine, dwie zeby znow usnela, a i tak mi sie budzi co godzine max 2..
unhappy.gif
jestem wykonczona. Macie jakies sposoby zeby dziecko znow spalo w nocy jak trzeba?
baffled5wh.gif

nie mam zadnego ... moj jak sie popsul tak sie naprawic nie moze i wsumie chyba coraz gorzej jest , albo ja to tak odbieram , bo juz zmeczona jestem ?
narazie zwalam to na skok :) no , bo i wsumie maly uczy sie kilka rzeczy dziennie i az go nie poznaje rano hehe
moze przez to te problemy ze snem ? nie wiem ,ale juz by moglo minac , bo rano ledwo na oczy patrze! dzisiaj sie budzil od 4 czy jakos tak co chwile doslownie ...
z tego co czytam bardzo duzo dzieci na tym etapie nagle sie popsulo ze spaniem wiec moze jednak jakis skok jest i to przez to ? no bo dziwne , ze tak nagle dzieci spiace juz ladnie od dluzszego czasu znowu zaczynaja sie budzic czesto :/

Mati fajnie , ze juz po chrzcie :)oby sesje sie udalo dokonczyc !! :)
co do rzucania sie na butli , to moj pije tylko cyca , ale robi od jakiegos czasu dokladnie to samo co twoja na butli ... moze taki okres poprostu ? :)

dziewczyny ja już sama nie wiem, moja Emilka nie ma żadnych plam, sama nie wiem czy to może byc skaza białkowa, widziałam dzieci,które to miały i wyglądało to zupełnie inaczej...
Ja to wogóle myslę że to co ona ma to nie jest alergia, a już na pewno nie pokarmowa moim zdaniem. to są dwie jednakowe plamki jedna na buźce a druga na nóżce obie okrąglutkie jak od cyrkla. Ja uważam że to jakiś liszaj...bo taki jest z wyglądu... ide pojutrze do lekarki jeszcze raz i dokładnie z nią to omówię.

o dokładnie znalazłam tutaj takie coś i Emi miała to na buźce, i na nóżce, ale teraz zrobiło sie blade, a na buzi juz praktycznie nie ma....
Liszaj płaski - Zdjęcia wysypki skórne | Helionica

Ostatnia edycja:
hej :)

ja dzisiaj dostalam link od dobrej duszy :) i zakupilam to krzeselko
Chaise haute Isis (Babybus) - La chaise haute de bébé - chaise haute, chaise bébé, chaise haute bébé, chaise haute bebe chez Autour de Bébé
promocja rewelka prawie z 200e na niecale 50 e :) wyglada porzadnie i mam nadzieje , ze bede zadowolona jak przyjdzie :)
no faktycznie, przecena konkretna, takie zakupy to też bym zrobiła ;)

a wiecie że to już w tym tygodniu jest tłusty czwartek:szok:

a jutro walentynki, ciekawe czy mój się domyśli i coś kupi? ja mu kupiłam 3 pary bokserek ze śmiesznymi napisami, w tym jesne z plemnikiem który ciągnie smoczka a obok napis to mój przyszły syn;-)-nie żeby coć już było na rzeczy:-D

znalazłam artykuł w którym pisze, że kolka właśnie może być reakcją na alergen i przy tym moga byc zmiany skórne i nadmierne ulewanie i to by sie w 100% u mnie pokrywało, u nas zmiany skórne są,bóle brzuszka i problem z gazami jest, i ulewanie po każdym posiłku jest...
tak więc ja od dzisiaj odstawiam alergeny czyli nabiał, jajka, orzechy, cytrusy, kakao. itd. akurat dobrze mi to zrobi. teraz tylko myślę w takim razie co mogę jeść..;/ rozumiem że żadnego mleka do kawy nie mogę ani żadnej śmietanki? i czy chleb mogę w takim razie? przecież tam tez jest białko...

Ewa ja pieczywo jem normalnie. Kawa tylko z mlekiem sojowym bądx ryżowym, kupuje w takich malych kartonikach ze słomką i starcza mi na kilka kaw a raczej do inki uzywam bo kawy nie pije w czasie karmienia. Ja ostatnio nawet wędliny sama robie do chleba aby miec pewnosc,że nie ma tam jakiegos alergenu.
Na obiady jem mięso z ziemniaczkami i marchwią - wszystko na parze, oprócz tego zupy, perogi, ryż z owocami.
Ze słodkości to ciasto marchewkowe ( przepis wrzucałam na kulinarny), banany, jabłka, kisiel ze starym jabłuszkiem, galaretke owocową z bananami :-) Chociaż nie ma to się ni jak do czekolady ;-)

Wiesz Ewa moja córa np. ma ładna buzie, żadnej wysypki tylko kupy brzydkie i ma alergie na białko mleka krowiego, wiec u każdego inne objawy. Życzę wytrwałości w diecie jak cos to pytaj śmiało, ja już trochę siedze w tym temacie.

to co Atram napisała to prawda, najwiecej laktozy jest w pierwszym mleczku. Ale u Ciebie nie wiadomo czy nietolerancja czy alergia na mleko prawda? Jak nietolerancja laktozy to lepiej, bo to mija szybciej samo z siebie.

reklama
maggie mialam taka sama metode na karmienie piersiuą małego hehe ale szybko wyczaił, że cos kombinuje i normalnie za dnia odciagam a w nocy to bez problemu je :-)

Piszecie ze bedziecie podawac kaszke na noc ale jaka te ryzowo-mleczne co są;>? Ja Szymkowi wczoraj podałam do mojego mleka kleik ryzowy łudząc sie, że tym razem pospi dłuzej i niestety normalnie za 3 godziny wstał a potem to juz co dwie :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry