reklama

Październik 2011

małosolne też bym zjadła, ale dzisiaj mam taki dzień że prawie na wszystko mam smaka... chyba przez to ze głód mnie zzera, w lodowce pusto i czekam az maz wroci z pracy zeby na zakupy jechac.... na obiad robie eksperyment , kupiłam z winiar pomysł na chrupiące fileciki z kurczaka z sosem czosnkowym zobaczymy co wyjdzie

u mnie wlasnie sie robi duzy sloj ogorow:)

agadaria nie wiem czy to nie od lodów... zjadlam je przedwczoraj i wcale mało tego nie było :szok: w dodatku wybrałam się na dwór w cienkiej bluzce z długim rękawem, a za cieplo nie było :( Tragedia. W dzień lepiej, a na wieczór znów masakra... gardło boli niemiłosiernie :(((( dobry ten mąż jak wszystkiego nie widzi tylko jak koło kompa porządek hi hi :-D

bidulko,kuruj sie,ja w lutym tez po kilogramie Grycana mialam zawalone gardlo:):):)

Ja jestem, ale pogoda piekna to pewnie malo która przed kompem siedzi....mam dzisiaj straszne smaki, marzy mi sie kalafior....

Ja juz po zakupach,mnostwo pieknych warzywek na rynku...

jagmar a ja mam dość choróbska... raz lepiej, raz gorzej, z kołdrą nie rozstaję się... a Ty co brałaś na przeziębienie??

pysiu,ja bralam Tantum verde forte na gardlo,mozna to stosowac i pomagalo.Do tego mleko z czosnkiem i miodem obowiazkowo i niestety lozeczko i pilocik przez kilka dni:)
Kup sobie tez syrop Bioaron na wzmocnienie,tam jest wit.C ale kurcze w jakiejs takiej fajnej postaci ze dobrze sie wchlania,przynajmniej ja mialam takie wrazenie,ze pije i zdrowieje.Rutinoscorbin tez mozesz lykac;)

A ja na ryneczku kupilam ogorki,juz sa zalane,kupilam szczaw i mloda marchewke na zupke,mlode ziemniaczki na obiad z indykiem i koperkiem..no i standardowo salate,rzodkiewke,szczypiorek i ziola mam na oknie ,wiec suroweczka bedzie jak ta lala:)

Asiu,te kopniaczki beda coraz mocniejsze!!!!Ja od tygodnia mam takie mocniejsze,odczuwam kiedy spi,a kiedy sie "prezy",jak popracuje,polaze to wlasnie mlody (nie wiem dlaczego wciaz pisze w rodzaju meskim)daje znaka ze jest zmeczony;) no i dzis rano mialam mega przyjemna pobudke;):):):)

Ostatnia edycja:
reklama
pysia - ja brałam na gardło Hascosept w sprayu i można w ciąży używać. Ból gardła można złagodzić płucząc je kilka razy dziennie wodą z solą lub sodą oczyszczoną, z dodatkiem miodu i cytryny czy naparem z szałwii.

Ja napawam się spokojem :-D Milena z dziadkami w górach :-) cisza i spokój...

agadaria a to tantum verde to brałaś w sprayu? tego mleka z czosnkiem i miodem już mam dosc pomału ale piję, zatykam nos i piję... czuję się gorzej niż wczoraj... gardło boli, a wczoraj jakby mniej :( Dzięki jeszcze raz za rady. Z domu nie wychodzę przez najbliższe parę dni, muszę się wykurować... zadzwonilam do lekarki, mam parę leków bez recepty które mogę brać i potem męża wyślę do apteki....
Jejku nawet obiadu mi się nie chce robić :( czuję się jak trup
hmmm... lekarka powiedziala, żebym do ssania wzięla cholinex a na necie wyczytalam, że niezbyt w ciąży... że tylko w przypadku konieczności... hmmm.... no już sama nie wiem :(

ja tez odradzam cholinex...w ogole w ciazy odradzam tego typu tabsy...

tantum verde FORTE mozesz spokojnie brac,tak to taki w sprayu
jest tez zwykly tantum verde,ale ja wzielam forte,dwa psikniecia i caly dzien bolu z glowy...
niestety w ciazy musimy zwyczjnie wylezec przeziebienie...aha!na kaszel pilam syrop z cebuli:)

Macie jakies fajne pomysły na karczek?? mąż kupił mi kawał mięcha i chce go na jutro na obiad zrobić, zawsze kroiłam na grubsze plastry i pieklam dusiłam i robiłam sosik, ale moze macie jakies inne sposoby?? jesli tak to prosiłabym o wpis na kulinarnym;-) widzialam jeden wpis ale nie mam tyle czasu na zalewe, chyba ze wystarczy ze przez noc postoi

Ostatnia edycja:
Macie jakies fajne pomysły na karczek?? mąż kupił mi kawał mięcha i chce go na jutro na obiad zrobić, zawsze kroiłam na grubsze plastry i pieklam dusiłam i robiłam sosik, ale moze macie jakies inne sposoby?? jesli tak to prosiłabym o wpis na kulinarnym;-) widzialam jeden wpis ale nie mam tyle czasu na zalewe, chyba ze wystarczy ze przez noc postoi

Aniu,zrob wg mego przepisu ta zalewe,tylko daj ciepla wode(nawet lekko goraca)i wiecej soli,ona wtedy szybciej przejdzie...Nocka wystarczy:)
Do tego obierz ziemniaki,pokroj "w cztery",wrzuc do miski,polej olejem.Porwij folie aluminiowa,ja robie takie kawalki ok.12 na 12 cm,biore folie na reke,wrzucam na to po4-5 kawalkow ziemniakow,sole wtedy,zawijam i ukladam wokol rekawa z karkowka...
Ziemniaki po upieczeniu(pieke tyle samo czasu co mieso w 180'C)beda z jednej strony przypioczone-identyczne jak z ogniska!!!!!

Nakladam wszystkim pieczone ziemniaczki,kroje plaster karkowy,do tego surowka i sos czosnkowy.
Sos robie dwojako:albo 3 lyzki majonezu+3 lyzki smietany(jogurtu) rozcieram z sosem czosnkowym Knorra
albo biore jogurt naturalny,wkrajam 3 zabki czosnku,miazdze,sole ipieprze no i na koniec drobniusio siekam koperek i dodaje...

To jeden z ulubionych obiadow corci:)

Cześć dziewczynki :)
U mnie hmm po staremu:)Trochę zmian, m miał zostać na 2 miesiące ale dostał propozycję nie do odrzucenia i jedzie na statek w przyszłym tyg :(( Nie powiem żebym byłam zadowolona, bo nie jestem przyzwyczaiłam się do myśli że zostanie aż do lipca :( No ale trudno taka praca, dom w budowie kasa potrzebna.Ehhh
Ale byliśmy wczoraj na wyprzedaży artykułów dziecięcych, bo przenoszą sklep i wysprzedawali rzeczy w cenach hurtowych więc troszkę kupiliśmy ale to opiszę w odpowiednim wątku:))
Brzuszek rośnie, cycki bolą masakrycznie a zwłaszcza sutki :((
Zaraz spadamy na grila do znajomych ale pojem hmmhmmm :)

reklama
aniu,zrob wg mego przepisu ta zalewe,tylko daj ciepla wode(nawet lekko goraca)i wiecej soli,ona wtedy szybciej przejdzie...nocka wystarczy:)
do tego obierz ziemniaki,pokroj "w cztery",wrzuc do miski,polej olejem.porwij folie aluminiowa,ja robie takie kawalki ok.12 na 12 cm,biore folie na reke,wrzucam na to po4-5 kawalkow ziemniakow,sole wtedy,zawijam i ukladam wokol rekawa z karkowka...
Ziemniaki po upieczeniu(pieke tyle samo czasu co mieso w 180'c)beda z jednej strony przypioczone-identyczne jak z ogniska!!!!!

Nakladam wszystkim pieczone ziemniaczki,kroje plaster karkowy,do tego surowka i sos czosnkowy.
Sos robie dwojako:albo 3 lyzki majonezu+3 lyzki smietany(jogurtu) rozcieram z sosem czosnkowym knorra
albo biore jogurt naturalny,wkrajam 3 zabki czosnku,miazdze,sole ipieprze no i na koniec drobniusio siekam koperek i dodaje...

To jeden z ulubionych obiadow corci:)

dzieki wielkie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry