reklama

Październik 2011

dziewczyny u mnie tak samo zimno, deszczowo - koszmar jednym słowem, a jeszcze mam małego chorego ;(((((((( Sama tez sie nie lepiej czuję !!!!Oby jutro juz było lepiej z tą pogodą !!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
jejku jak dobrze , ze weszlam do was !! normalnie pol dnia przeryczalam :((( nie wiem czemu , jakby jakas mega deprecha :/
a tutaj czytam , ze nie tylko ja tak mam !!
nie wiem moze taki jakis okres przechodzimy ciazowy ?? oby to przeszlo szybko , bo sama sie z tym zle czuje i nie chce smucic maluszka ...

Pysia kurcze to niefajnie :( no , ale najwazniejsze , ze nic tam nie ma to powinno niedlugo przejsc !! zdrowka :))

Milka kurka snieg ?? :szok: u nas cieplutko i mega duszno , ale co z tego jak ja do du... jestem :((

poprawy humoru dla nas wszystkich zycze !! :)))

Hello!
U mnie tez cos nie za ciekawa pogoda, ale mimo 11 stopni, to nawet dosc cieplo jest bo nie ma wiatru:tak: Za to dopiero weekend ma byc ladny i dobrze ze nie odwrotnie:-)

Ja tez miewam kryzysy ciazowe... ale nie dotyczy to ani wygladu, ani ze z czyms nie dam rady, czy ze cos mnie ominie(przy drugim dziecku to jakos innaczej mam:))... chociaz tak za mna piwko albo wytrawne winko chodzi, ze jednak troche zal:-D... Ale tak naprawde to u mnie glownie sie rozchodzi o to czy z maluchem wszystko w porzadku:baffled:
Marti, jakos mi wczesniej Twoje pytanie o ruchy umknelo, a ja juz sama nie wiem czy to nie sa jakies omamy, a nie ruchy:tak: Ale u mnie juz ciaza dosc mocno posunieta w czasie, bo byc moze nawet przeszlo 1,5 tygodnia starsza niz na suwaku, a to tego druga ciaza, ale ja jakos tak nigdy nie umialam sie wsluchac w swoje cialo, a poza tym w poprzedniej ciazy to moje dziecie totalnym leniwcem bylo, to jak sie mialam nie martwic? Dlatego tak mnie czasem dolki nachodza i nie umiem sie tak do konca ta ciaza cieszyc na codzien... Ale ja juz takim typem jestem ze sie zawsze martwie i dla mnie ciaza to oprocz ogromnej radosci to rownie ogromny stres:baffled:
No i powiem Wam ze jakos teraz tez odczuwam wieksze zmeczenie.... fakt ze po zimie kondycja marna, ale teraz w weekendy jezdzimy z mloda do parku, gdzie jest duzy plac zabaw, moze na kucyku pojezdzic, poogladac rozne zwierzatka... No i tak sobie z nia lazimy, ze po niedlugim czasie jestem mega zmeczona i jak stara babcia sie czuje;-) - dlatego az sie boje pomyslec co to latem bedzie?????

Pysia, no to mimo wszystko mam nadzieje ze teraz z gorki bedzie z tym chorobskiem:tak: Ewentualnie tak jak Milka pisze sprobuj stodal na kaszel... Dla mnie to mega za slodkie jest, ale corce dawalam i pomagal, a to jedyny bezpieczny syrop jaki u nas mozna dla dziecka dostac:tak: Aaa, do nosa to tez polecam sol morska, nie dziala tak dobrze jak inne leki na katar, ale tez jest bezpieczna i jak dla mnie to jednak przynosi ulge:tak:

pryzybela ja też czuję się potwornie zmęczona, zadyszke łapie nawet po przejściu schodów, ale to pewnie właśnie kondycja po 3 miesiącach wylegiwania się. Ostatnio byliśmy na zakupach w sobotę. Pół dnia nam to zajęło i pod koniec myślałam że do auta nie dojdę. W krzyżach mnie w dodatku połamało i cała niedzielę "odchorowywałam".

Jakaś epidemia tu panuje! wszystkie chore! Mam nadzieję że mnie to ominie!!

U mnie całe 2 stopnie na termometrze :-(

Wszystkie koleżanki depresyjne zapuście sobie jakąś durną komedię to się Wam humor poprawi :tak: mnie to pomaga ale musi być na prawdę durna ;-)

U mnie całe 2 stopnie na termometrze :-(

Wszystkie koleżanki depresyjne zapuście sobie jakąś durną komedię to się Wam humor poprawi :tak: mnie to pomaga ale musi być na prawdę durna ;-)

ja juz obejrzalam jak cos polecam Kolysanke :) polska komedia :)Machulskiego
wylam ze smiechu :))

Pryzybela ja tez mam jakies schizy non stop czy z maluchem dobrze wszystko
tylko ja sie chyba za bardzo w siebie wslu****e i ciagle cos nowego widze i sie zastanawiam czy to w ciazy normalne ?? teraz np. jakos ciagnie mnie brzuch , jakby juz za ciezki byl cos takiego i juz strach czy jest ok :/ wrrr nie lubie czegos takiego

Witam kochane!
I ja sie dołączę chociaż nie mam deprasyjnego stanu,aż dziwne co??
Kurcze ja właśnie mam ten problem z twardniejącym brzuchem,to że mega ciągnie mnie to wiecie i to może byc przez to mojo łożysko,ale dlaczego na Boga tak twardnieje??Wizytę mam dopiero 18,ale chyba przełożę-co myślicie o tym twardnieniu?

Milka no wlasnie ja nie wiem co to jest to twardniecie ... mam czasami twardu brzuch na dole najbardziej... ale nie wiem czy to to ??

Witam kochane!
I ja sie dołączę chociaż nie mam deprasyjnego stanu,aż dziwne co??
Kurcze ja właśnie mam ten problem z twardniejącym brzuchem,to że mega ciągnie mnie to wiecie i to może byc przez to mojo łożysko,ale dlaczego na Boga tak twardnieje??Wizytę mam dopiero 18,ale chyba przełożę-co myślicie o tym twardnieniu?

ja nie pomoge , bo jak widac nie znam sie
sama nie wiem czy mi nie twardnieje ?? ehh miliony pytan hehe

reklama
Ból brzucha

Gdy ból jest łagodny i szybko mija, nie musisz od razu biec z tym do lekarza, bo to prawdopodobnie nic groźnego, a np. efekt rozciągania więzadeł. Bądź jednak czujna i dobrze obserwuj swój organizm, by nie przeoczyć prawdziwie alarmujących sygnałów. Uwaga Reaguj od razu, gdy poczujesz:

przewlekły ból brzucha, połączony z odczuciem stwardnienia (napięcia) macicy
ostry ból po jednej lub obu stronach macicy – objawy te mogą zapowiadać kłopoty (ciąża pozamaciczna, poronienie, przedwczesny poród)
ból podbrzusza o charakterze skurczowym, któremu towarzyszy ból barków i odbytnicy (zwłaszcza podczas oddawania stolca), może oznaczać ciążę pozamaciczną
ból w górnej części brzucha, w okolicach wątroby, może oznaczać zaawansowane zatrucie ciążowe (gestoza). Duże obrzęki
Wskutek zatrzymania wody i większej ilości krwi oraz ucisku naczyń krwionośnych przez macicę, mogą ci puchnąć dłonie i nogi (zwłaszcza kostki i łydki). Obrzęki te pojawiają się zwykle wieczorem, ale po odpoczynku, zastosowaniu zimnych okładów czy specjalnego preparatu – ustępują. Takie obrzęki nie są powodem do niepokoju.

ufff tu chyba wszystko jest :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry