• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2011

Rudson,Ty to może w ogóle nie idź na zwolnienie,urodzisz w piątek po pracy(bo jakże by inaczej),w niedzielę już Cie wypiszą a w poniedziałek normalnie do roboty....tylko niech się koledzy na niańkę zrzucą.....

żarty żartami,ale tacy ludzie chyba nie zdają sobie sprawy ile czasu i uwagi wymaga malutkie dziecko...

reklama
A wlasnie, jesli chodzi o prace, zastanawialyscie sie juz na jak dlugo chcecie isc na urlop macierzynski? I kiedy?
Ja zdecydowalam ze conajmniej 9 miesiecy bede siedziec w domu, jak sie uda finansowo to moze nawet rok (ale chyba sie nie uda :( ), no i jako ze zadnego zwolnienie lekarskiego nie dostane, to chyba wykorzystam reszte urlopu na 2 tyg przed terminem a potem macierzynski.

A z "ciekawostek" moja kumpela ze studiow (bylysmy wtedy na 3 roku) urodzila synka jednego dnia, nastepnego byla na egzaminie :szok: wszyscy byli w niezlym szoku!

cytryna - w PL jest macierzyńskiego 20 tygodni na 1 dziecko a potem tylko wychowawczy za free :-)

ja pewnie pociągnę trochę wychowawczym ale to zależy jak będziemy stać z kasą :tak:

A mi tokso dopiero w srode zrobili,na moje zadanie .Nie mam kontaktu ze zwierzetami ,ale jem carpaccio i to jest ryzyko.
A wie ktora kiedy dostaje sie zastrzyk przy rh-.Jakos tak po 20 tygodniu chyba.Zapomnialam sie zapytac,a lekarka nic sama z siebie nie powiedziala:-(

Sivi wspolczuje pogody :(( dawaj do nas pojdziemy na plaze :)

Rudson o kurka niezli ci ludzie z twojej pracy ... chyba sami nie wiedza co mowia :/

Rudson,Ty to może w ogóle nie idź na zwolnienie,urodzisz w piątek po pracy(bo jakże by inaczej),w niedzielę już Cie wypiszą a w poniedziałek normalnie do roboty....tylko niech się koledzy na niańkę zrzucą.....

żarty żartami,ale tacy ludzie chyba nie zdają sobie sprawy ile czasu i uwagi wymaga malutkie dziecko...

oooo plan super hehe

A mi tokso dopiero w srode zrobili,na moje zadanie .Nie mam kontaktu ze zwierzetami ,ale jem carpaccio i to jest ryzyko.
A wie ktora kiedy dostaje sie zastrzyk przy rh-.Jakos tak po 20 tygodniu chyba.Zapomnialam sie zapytac,a lekarka nic sama z siebie nie powiedziala:-(

hmm wlasnie dobrze , ze mi przypomnialas , bo ja tez musze dostac ... z tego co wiem to troche pozniej chyba jakos 24 moze i nawet 28tc
zapytam sie gina jak bede o ile nie zapomne , bo osttanio to wszystko mi z glowy wylatuje jak tylko zamykam drzwi za soba i gina hehe

A wlasnie, jesli chodzi o prace, zastanawialyscie sie juz na jak dlugo chcecie isc na urlop macierzynski? I kiedy?
No ja bym chciała wykorzystać te 20 tygodni. Ale w ogóle nie wiem jak z powrotem do pracy... czy lepiej zostać w domu z maluszkiem, czy iść do tego kołchozu (sklep spożywczy w środku miasta) i się męczyć tam :-(
Nie wiem jak to jest gdzie indziej... ale ja w pracy dużo doświadczyłam upokorzeń, nacisku ze strony kierowników (brak przerw, co raz to szybsze tempo pracy) i nieuprzejmości...

...także ja wolę bym mamą na pełny etat :)

Milka - A tu to zalezy od firmy dla ktorej sie pracuje. ja mam 6 miesiecy platne ok 3/4 pensji, kolejne 3 miesiace jakies grosze (chyba 1/3 pensji) a potem do roku bezplatny. A chcialabym jak najdluzej jesli damy rade :)

mariolciaaa - ja tez chetnie bym byla mama na pelen etat na dluzej, ale finansowo nie wyrobimy raczej...

Ja prędko do pracy nie wrócę poprostu nie będę miala z kim dziecka zostawić, wiec dopóki nie pójdzie przedszkola czyli tak koło 2-3 latka będę w domu

Zapomniałam wam się pochwalić ze ta moja koleżanka kupiła dla mojego dzidziusia 1 spodenki w ramach 1 zakupu mówi ze nie mogła sie powstrzymać super miło mi się zrobiło:-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry