reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

santika witamy spokojni epowolutku zalpiesz na forum hehehe:-) sporo tu produkujemy stron dziennie wiec wrazie nawet godzinnej nieobecnosci jest masa stron do nadrobienia;-):-)
ja sei boje drugiego porodu i widze ze nie tylko ja sie dlugo meczylam ale w uk zanim do cc robia najpierw kleszczowy chyba ze sa bezwzgledne okolicznosci to odrazu cc:tak: ja po 35h skonczylam na kleszczach wlasnie:zawstydzona/y:

reklama
I co Azorek sama zadecydowalas o kleszczach? mialas wogole mozliwosc wyboru czy tylko bylas "swiadkiem" tego co sie dzialo dookola???? moj maly byl ulozony twarzyczkowo i po porodzie okazalo sie ze jak by go probowali wyjmowac to nie mial szans na przezycie, ale nie ma co o tym myslec bo zaden porod sie nie powtarza:)!!!! trzeba byc dobrej bysli! i Amelka miala 10 pkt odrazu czy jakies problemy przez to wyciaganie??

ja mialam porod "na sucho" bo wody mi juz sie saczyly. jak lekarz przyszedl i powiedzial kleszcze to kazalam mu czekac bo moze sie zapre i wypre:-D pilnowal mnie bardzo co chwile sprawdzal lapkami mloda czy dobrze jest i po kolejnych 30 min bezowocnego parcia jednak zabrali mnie na sale. ale w tedy to juz sama chcialam bo sie balam o mloda bardzo:tak: miala 9pkt lekko niedotleniona miala sinawe dlonie i stopki co podejzewam przez brak wod i dluuugasny porod:confused2:

Azorek biedna jestes tyle sie meczylas, to ja myslalam ze dlugo rodzilam bo o 2 w nocy odeszly mi wody o 7 pojechalismy do szpitala (glupol teraz napewno tak szybko tylka z domu nie ruszam!) a urodzilam o 21.03 makabra ile to sie ciaglo 3 zmiany poloznych chyba byly a ja jeszcze rodzilam.....

Lori81 wszyscy mowia ze podobna do meza. A tak ogolnie to od poczatku do dzisiaj kazdy mysli ze to chlopczyk....

Ostatnia edycja:
meczyla nie meczyla ale porod wspominam bardzo milo w sumie:tak:zaraz jak tylko mnie na sale operacyjna wiezli polozna sie smiala ze teraz to pewnie powiem ze wiecej dzieci nie chce rodzic ;-) ja parsknelam smiechem na ile moglam (w drodze na sale kazali mi zapanowac na skurczami partymi zebym im w drodze mlodej nie wyparla;-)) i powiedzialam ze jak trzeba to nawet osmioro urodze hehehe maz sie smial ze mnie pozniej ze walnelam takim tekstem a morfine dostalam dopiero jak mnie szyli wiec nie mozna tego paplania zrzucic na nieposzytalnosc umyslu;-):-D

Witajcie :-) Nie wiem jeszcze czy będę tu stałym bywalcem, choć mam nadzieję, że tak. @ spóźnia mi się jakieś 6 dni (jeśli liczyć cykl 28dniowy). Zrobiłam dzisiaj rano test i wyszły 2 kreseczki :-D chociaż ta druga baaaardzo bladziutka, oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam drugi, ten zrobiłam po południu i wynik taki sam jak rano (test z innej firmy) Chociaż pewności nie mam czuję w kościach, że to ciąża :) Chociaż nie mam żadnych dolegliwości, może trochę tylko takie jakbym miała dostać @ bolące piersi, ociężałość..... Sama nie wiem jeszcze co o tym myślę, pewnie byłabym pewna gdyby nie to że we wrześniu miałam prawdopodobnie bardzo wczesne poronienie- 2 kreseczki na teście, krwawienie nie w tym czasie kiedy powinien być normalny okres a dzidzi brak. Jeśli się nic nie przydarzy to w tygodniu pędzę do lekarza :) Pozdrawiam wszystkie oczekujące :-) (Podczytuję forum od jakiegoś czasu i bardzo tu miło)

Lorelein gratuluje a to mialas miespodzianke:tak:

Satinek, Azorek to wy mialyscie porody:szok:to moj pikus w porownaniu z Waszymi,po 11 godzinach miaam cesarke

A ja jeszcze weszlam zobaczyc co u Was zeby mysli odciagnac od bolacych piersi, chyba bede musiala troche odciagnac bo mi eksploduja:crazy:

reklama
Do góry