reklama

Październik 2014

Laseczki - na Allegro jest znowu akcja promocyjna z kuponem na 20 zł. Trzeba zrobić 2 zakupy przez aplikację mobilną. Do jutra do godziny 23:59 pierwszy zakup.
Pierwszy zakup musi być na kwotę minimum 1 zł (można kupić cegiełkę na jakiejś aukcji charytatywnej). Wtedy dostanie się kupon na 20 zł. Drugi zakup musi być na minimum 50 zł (nie licząc kosztów przesyłki) i wtedy płacąc przez aplikację zaznacza się ten kupon i odejmuje 20 zł :)
https://kupony.allegro.pl/regulamin.pdf
No, kurczę, warto - skoro i tak sporo z nas kupuje przez Allegro teraz.

reklama
Od kilku dni pobolewa mnie jajnik i takie ciepło czuję w nim, zastanawiam się czy pójść wczesniej do lekarza bo moja pani doktor na urlopie a do tej zastępczej jakoś nie uśmiecha mi się iść. .. czy któraś z was tak miała może? I taki śluz brazowy mi się pojawia ale lekarka mi zawsze mówi że póki nie zywo czerwona krew to wszystko w ciazowej normie się miesci... U mnie 33tydzień.

Od kilku dni pobolewa mnie jajnik i takie ciepło czuję w nim, zastanawiam się czy pójść wczesniej do lekarza bo moja pani doktor na urlopie a do tej zastępczej jakoś nie uśmiecha mi się iść. .. czy któraś z was tak miała może? I taki śluz brazowy mi się pojawia ale lekarka mi zawsze mówi że póki nie zywo czerwona krew to wszystko w ciazowej normie się miesci... U mnie 33tydzień.

Kasku lepiej osc sprawdzic. Nie zaszkodzi.

Magdalenka - niestety ceny tu sa dosc wysokie za takie materialy budowlane :/

Madzia - moja to szaleje caky czas, wczorajto nawet strone na chwile zmienila. Zawsze przesiaduje po prawej a tu nagle bach i wypiekanie sie z lewej, ale dzis znowu wrocila do soebie.

U mnie tez klocia w szyjsce, dzis na dodatek cos z prawej stony mnie bolala ze wyprostowac sienie moglam. A teraz czuje skurcze B-H nie bola ale zaczynaja sie powoli...

Spakowalam dzis prsktycznie torbe. Zostaly kosmetyki aleee to juz jutro dorzuce.

Babina: niektórzy wychodzą po dwóch tygodniach na spacer, a niektóry po miesiącu.

Kaśku:
szkoda, że twój gin na urlopie bo najlepiej to zadzwonić i się spytać. Ja bym to sprawdziła.

No wiec zacznę od odp jakie otrzymalam od poloznej:

1. Kiedy mam dzwonic? Czy rowniez mozna bez problemu w nocy?

Umowa obejmuje gotowosc 24 h, dzwonie z info ze odeszly wody lub pojawily się skurcze. Ale nie takie raz na 30 mon tylko przynajmniej co 10 min. Wtedy ona pokieruje mnie przez tel co dalej...umyc sie, zjesc ect.
2. Objawy porodu?

Na moje pytanie czy na pewno bede wiedziala ze to to...odp ze na 100% tego nie da sie pomylic. Zawsze dzwonie do niej, nie robie nic bez jej zgody.
3. Co na porodówke? Swoja zwykla koszula/tshirt czy szpitalna?

Koszulka na ramionczkach ( moja wysluzona), cieply szlafrok i skarpety

4. Co zabrac na pozostalw dni? Koszula i szlafrok czy dresy?

Zdecydowanie koszula i szlafrok, zadnej piżamy

5. Czy wolno pic, jesc podczas porodu?

A Pani nie chodzila do SR??? Tym mnie troche wkurzyla...no ale ok...jesc nie wolno!!!! Zjesc to mam w domu przed wyjazdem, bierzemy 2 butle wody, jedna mała z dziubkiekiem. Można sok jabłkowy i lizaka

6. Czy mozna sluchac muzyki? Swojej?

Tak nie ma problemu, byle cicho.

7. Jak wyglada Pani praca podczas porodu? Czy jest Pani ze mną caly czas?

Generalnie tak, ale czasem wychodzi bo nie chce sterczec nad nani. Zawsze mowi na ile wychodzi i gdzie będzie.

8. Czy mozliwy jest porod w wodzie?

W wodzie tak do wody nie.

9. Czy mogę przyjmować rozne pozycje werykalne i korzystac z rzexzy na sali czy musze lezec?

Jak najbardziej.

10. Golenie krocza i lewatywa? Czy sa obowiązkowe? Jesli tak czy moge je zrobi sama w domu?
Ani to ani to nie jest wymagane. Lewatywe nie zaleca.

11. Jakie rzeczy dla meza?

Nie musi miec nic, chyba ze buty na zmiane.

12. Czy walizja jest ze mna na sali porodowej?

Tak.

13.znieczulenie, kiedy i jaka procedura?

W tym samym czasie moga byc znieczulone tylko 2 pacjentki !!!! Kto pierwszy ten lepszy. Jak chcesz musisz byc w kolejce tamte urodza, dopiero anestezjolog poda znieczulenie tobie. Wymog towarzystwa anestezjologicznego.

14.czy mam miec plan porodu?
Jak chce.

15. Co kobieta moze a czego nie na sali porodowej?

Jesc. Reszta wychodzi w praniu.

16. Czy moge dostac jakies srodki np. Na uspokojenie?

No nieee bo przenikaja przez lozysko i wplywaha na dzidzie.

17. Czy walizka i maly kuferek sa ok?

Jak najbardziej.

18. Jak dlugo ze mna bedzie po porodzie i co będzie robic?

Do 2, 3 h po porodzie. Scisla obserwacja i musi mnie doprowadzić do stanu używalności.

19. Jaka forme porodu preferuje?

Aktywna.

20. Czy mam brac tantum rosse?

Zadnych irygacji!

Aa no i w razie cisnienia to luzik podadza mi leki od twgo jest welfron.

Generalnie spoko babka ale konkret i ostra :). A baba na SR mowila ze taka ciepla delikatna hehe jak na razie taka helga;). Ale nie o to chodzi bo przecież jej zadanie jest pomoc memu dziecku i mi.
Dzis caaaaaaala noc snil mi sie poród a to ze dziecko bylo za duze, a to ze sali nie mogkam znaleźć. ...masakra. Ja wiem ze porod boli ale troszkę mnie ina wczoraj nastraszyla szczególnie o naciecie krocza. Bedzie chronic ale jak zobaczy ze cos jest nie teges to przetnie nie mowiac mi o tym.

reklama
Mizah- koszulkę na ramiaczkach do porodu... Hmmm :) to swietnie bo ja chciałam w takiej rodzic ale sie zastanawiałam czy nie bede za goła jeszcze od gory... :)
Zastanawiam sie tylko czy brac dwa szlafroki- jeden na poród a drugi pozniej... Hmmm

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry