reklama

Październik 2014

garmelka - hihi nie bedziesz patrzec na to czy za gola nie jestes :-p a tak powaznie to latwiej bedzie malenstwo do kontaktu skora w skore polozyc ;-) ja pamietam, ze martwilam sie ze lakier z paznokci od nog mi odprysnie jakos dzien przed i nie dam rady juz domalowac... hahahha. A co chcesz wyparzac ???

Mizaah
- tylko sie cieszyc ze konkretna babeczka sie trafila, a mysle, ze takie przy porodze duzooo pomoga !

reklama
Mizzah - a to nie ta sama:-D, to widocznie położne takie muszą być, żeby zmotywować babki do wysiłku;-). Waga może się wahać, a wzrost można ocenić na podstawie długości kości udowej, czyli FL. Mati ma ciut poniżej średniej dla tego wieku ciąży, Szymek miał mocno poniżej i urodził się faktycznie kurdupelek 53 cm, co nie przeszkadzało w tym, że zakładałam mu ciuszki na 62:-D.

kaślu - tylko na IP powiedz że byłaś u gina i powiedział, że jak się to będzie jeszcze utrzymywało to masz jechać na IP, żeby Ci nie powiedzieli że IP nie zastępuje wizyty u lekarza;-).

O kurcze blaszka ! Cyntia, Pscółka to będę miec kolosa :/ Bo waga wyszla 50 centyl, a kosc udowa ok 95 ....oł sit!

Edit: sprawdzilam glowka tez ok 50 centyla

Ostatnia edycja:
My na spacer po kilku dniach wyszliśmy.

Mroczko duży ładny brzusio :-D

Garmelka najlepszym rozwiązaniem jest sterylizator. Ja mam taki zwykły do mikrofali. Nalewam trochę wody i na kilka minut do mikrofali. Bez żadnego gotowania szybko i wygodnie.

Pscółka - no tak, to jakie ciuszki zabrać do szpitala?? No bo spakowalam 56 wiadomo, ze po 2 tygodniach juz nie pasują, ale taki rozmiar byl norma - tak zawsze mi sie wydawało. To w związku z ta kością udowa to mam wypakowac 56 i spakowac 62 ????

Mnie sie wydaje, ze nie mozna sugerowac sie rozmiarem z metki. Moja mloda uridzila sie z waga 3200 (37tc) i wiele ubranek rozm. 56 bylo poczatkowo za duzych. Fl od poczatku miala tydzien "starsza". Nie byla chyba szczegolnie duza tylko termin porodu zgodzil sie z tym liczonym wedlug fl.

reklama
Mi się dzisiaj śnił poród. A w dodatku już tak 3 dni pod rząd burzę się z bólem brzucha,jak by skurcze,delikatne,nie bolą.Do terminu zostało 5 tygodni także to chyba takie przepowiadające..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry