reklama

Październik 2014

Cześć dziewczynki:-) czy któraś z Was moze sie orientuje jaki rozmiar czapeczki jest dla noworodka w Uk bo nie mam pojęcia jaka spakować a właśnie zaczęłam pakować sie do szpitala:-) pozdrawiam :-)

reklama
Garmelka z doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze jesli chodzi o ten laktator, to mozna gotowac wszystko oprocz zoltej czesci zawierajacej silnik :) jesli masz pudelko, to tam chyba wszystko bylo opisane(choc nie wiem, co zalcaja).

Rjoanka ja tez w sumie nie woem, czemu mi sie spieszy. Nie czuje sie najlepiej, ale po cc bedzie jeszcze gorzej. U mnie problem polega na tym, ze ja nie chce rodzic. Ani sn ani cc. Dla mnie to trauma, wiec chwilowo wypieram rozwiazanie.

ja chcę już urodzić, bo źle się czuję, ciągnie mnie cały czas u dołu ten brzuch, spać średnio, wysiedzieć też. i ta myśl że i tak mnie to czeka, więc chyba wolałabym mieć to juz za soba, a przede wszystkiem nie chciałabym chyba wywoływanego porodu, jak sobie przypomnę te kroplówki i masaże szyjki :no:

Czyli nas które mogą trafić na 1-go listopada jest trochę ;) sama tez urodziłam sie w swieta i zawsze był problem z wyprawieniem urodzin itp wolała bym jednak październik :) co ma byc to bedzie ;)

garmelka - tak to ja ugotowałam aspirator do nosa "Sopelek":-D, faktycznie po wyjęciu z garnka wyglądał jak sopelek:-D. Jak nie ma info w instrukcji to tylko wyparzam.

rjoanka - o tak, w pierwszej ciąży korzystałam do bólu z tego błogiego lenistwa:tak: ile książek przeczytałam.... Teraz już nieco bardziej mi się spieszy do porodu, żeby wrócić do sił i nie oglądać życia mojego starszaka jak przez szybę tj. z kanapy w salonie:-(.

magda - mój miał obwód główki 34 cm

kaśku - oglądałyśmy kilka dni temu;-)

Garmelka - jaz poczatku jak przechodzilam na butelki wyparzalam wlasjie we wrzatku, ale paluchy poparzone mialam wiec kupilam szybko wlasnie sterylizatro do mikrofali. 3 minuty i mam spokoj. Ktoras z dziewczyn o nim wspomniala wiec i ja jak najbardziej polecam. A jak tak jednorazowo torzeczywiscie zalac wszytsko wrzatkiem w garnku i łowić ;)

Martina - no ja tez sie odfryzowac musze ale to jakos pod kiniec miesiaca ;)

Rjoanka - ha to tak jak ja, nastraszyli krotka szyjka, wiec nastawiam sie na wczesniejszy, szybko do tego porod, ale zobaczymy co czas pokaże

Magda - a kupowalas tu w uk ?? To newborn bedzie oki bo te 0-3 juz troche wieksze

Judy- nie kracz 1 listopada bo jak bym miala przenosic jak Tymka to tak mi wypadnie, ale chyba to i tak lepiej niz 31 pazdziernika w urodziny ex co ? :P

Marika - mi po porodzie to najbardziej brak bylo ruchow w brzuszku. I lapalam sie na tym ze trzymajac Tymka obejmowalam brzuch czekajac na ruchy :P

reklama
PSCÓŁKA- no niestety pierogów nie umiem nigdy mi nie wychodzą:-)
GRAMELKA- Małż wczoraj mi zrobił przegląd miejsc których ja nie ogarniam wzrokiem i wszystko oki:-) Ja właśnie zamówiłam takie pieluszki z gemini zobaczymy jakie będą.
No ja muszę wytrzymać jeszcze ten weekend bo mam dużą impreze u małża zjazd rodzinny będzie dużo osób w lokalu i mój bardzo by chciał być więc muszę dożyć w dwupaku:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry