reklama

Październik 2014

Ja w przyszłym tygodniu zaczynam 37 i lepienie pierogów innym pomogły to moze nóż widelec i mi! Plan jest taki 100 ruskich, 60 z borowkami i serem, 60 z feta i szpinakiem...

reklama
Podziwiam Was z tymi datami. Ja nie pamiętam żadnych, ani historycznych, ani ważnych dat. Muszę sie na prawdę dobrze skupić żeby ogarnąć urodziny najbliższych (rodzice, mąż). Teściów znam od 9 lat i do tej pory nawet nie powiem Wam w jakim miesiącu mają cokolwiek. To samo z siostra męża, moimi dziadkami i najbliższymi przyjaciółmi. Gdyby nie gooogle kalendarz, to zylabym w stanie wiecznej kompromitacji :-)
A ogólnie pamięć mam dobra, nie mam kłopotów pamietaniem rzeczy do zrobienia na dany dzień, szybko przyswajaniem rozne informacje. Tylko twarzy nie zapamiętuje i czasem sie potrafię zbłaźnic strasznie.

Rjoanka- a o urodzinach Freuda pamiętasz? :)

Domka- jak u Ciebie wykryli tego zylaka? Bo mnie tak ciągnie w kroczu (jakby warga sromowa/sorry ) ze sie zastanawiam czy tez czego tam nie mam... :/

gosiak hehehe to rzeczywiście albo rodz wcześniej albo zaciskaj nogi, po co masz mieć jakiekolwiek skojarzenia ;-)

czarna ja mam podobnie z datami historycznymi zawsze problem, ale o urodzinach, imieninach wszystkich w koło pamiętam, no i mam tak że wiele dat kojarze z czymś, jakimiś wydarzeniami itd. i mnie czasem to wkurza

mizzah myślisz że aż tyle trzeba nalepić :szok::-D ja to tak myślałam o 60 dla nas i już padnę

Dziewczyny, dopiero początek września a tu co druga chce już rodzić. Dzieciaczkom jest jeszcze dobrze w brzuszkach. Dzieci donoszone/przenoszone są ponoć bardziej inteligentne, no i nie po to natura sobie wymyśliła 39 by w 37 popędzać dzidziusie.
Mi też jest ciężko, czasem płakać mi się chce przez swoją bezradność ale chciałabym chociaż do 38+ wytrzymać.
Pierwszego Synka już ponagliłam ale to było 5 dni po terminie a nie chciałam mieć wywoływanego porodu oxytocyną więc po tym jak gin mi powiedziała że przez moje 4,5miesiąca leżenia poród się opóźni bo szyjka mocno zamknięta to biegałam po schodach, piłam herbatkę z liści malin i w noc przed porodem desperacko sięgnęłam po rycynę. O 5.30 obudziło mnie parcie na kibelek a jak już tak sobie nie spałam to się okazało że skurcze mam co 5 min i po chwili już co 4. Nie zdążyliśmy śniadania zjeść i musieliśmy jechać do szpitala a w aucie już skurcze co 2,5 minuty miałam. Z IP od razu wózkiem na porodówkę i o 12.19 29 lutego nasz Synuś był z nami :)
Czarna85 ja mam identycznie z datami, urodziny, rejestracje przejeżdżających aut, telefony a z historii też tylko te 2 daty pamiętam mimo usilnych chęci i prób.

Właśnie dziewczyny tu o rodzeniu a ja odliczam dni do upragnionego macierzyńskiego ;) moze jak juz zacznę prac i wyparzac rzeczy dla córki to wtedy bardziej to do mnie dotrze. Teraz jednak chciała bym moc spokojnie posiedzieć w domu i przed porodem zbierać w sobie siły na te nie przespane noce.

Ostatnia edycja:
Garmelka - wklej koniecznie fotki :) Ja też będę kupować naklejki na ścianę, ale czekam za kolejnymi rabatami na allegro ;)

Laski, prawda taka, że nie ma co się spieszyć. Też miałam wizję urodzenia w 37 tc, ale lekarz mi teraz na wizycie powiedział, że mam sobie nawet w żartach tak nie mówić, bo są dzieci, które nie są jeszcze dojrzałe na tym etapie, a widział nawet takie, które miały problem z oddychaniem urodzone w terminie. Niektóre będą potrzebować jeszcze te 5 tygodni. No i doradził mi nie cudować z liśćmi malin.

Cyntia ale liście malin nie wywołają porodu - mają przyszykować szyjkę - z ciekawostek czytałam podobną rzecz o siemieniu lnianym;) Mają działanie z tego co czytałam na opakowaniu podobne do pokrzywy - czyli oczyszczają organizm z toksyn:) Nie pomogą to nie zaszkodzą:) Ja osobiście bym się nie porwała na olejek rycynowy - szalone to trochę.

U mnie druga porcja herbatki zaliczona i wiesiołek też chociaż dopochwowo odpuszczę chyba - i nic zero przepowiadających dalej:)

reklama
wklejam info:

Przygotowujące do porodu
Liście malin i poziomek. Pisaliśmy już, że napar z liści malin działa rozkurczowo w I trymestrze ciąży, a pod koniec łagodzi odczuwanie skurczów przepowiadających. Fenomen tego zioła polega jednak na tym, że kiedy przychodzi do akcji porodowej napar z liści malin wzmaga działanie skurczów przez co akcja postępuje sprawniej.
Olej z wiesiołka można kupić w aptece w postaci kapsułek. Przyjmujemy go (połykamy) w ilości 3x2 począwszy od 37 tygodnia ciąży. Wiesiołek działa zmiękczająco na szyjkę macicy, dlatego gdy już dochodzi do porodu, szyjka łatwiej się skraca i rozwiera. Kapsułki można stosować także dopochwowo, co ma wywoływać skurcze (od 39tc).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry