reklama

Październik 2014

reklama
Hihihih to ja sie zastanawiam ile rodzilabym Tymka gdybym nie pila lisci malin :P .... a tak poważnie chyba tez kupie i bede pic i ten wiesiołek calkiem interesujaco brzmi ;) tylko czy ja go tu dostane ....

Olej z wiesiołka działa przede wszystkim wywołując mikroskurcze macicy - dlatego też jest polecany kobietom starającym się o dziecko, ale tylko do dnia owulacji, bo po może wywołać poronienie albo utrudnić implantację.
Liście z malin też wspomagają skurcze, działają uelastyczniająco na macicę i szyjkę - ale przy regularnym i dłuższym przyjmowaniu.

Rozmawiałam o tym z ginem. W donoszonej ciąży pewnie nie ma szans na wywołanie porodu, ja wiem, bo to nie ten rodzaj skurczów ;) Ale jak lekarz kazał mi nie cudować i zdać się na naturę, to jakoś wolę go posłuchać - mimo że w sumie czasem dalej się waham momentami....

I coś też mi się ostatnio obiło o uszy z siemieniem lnianym, ale nie wiem co to mogłoby pomóc. Kotulcia, doczytałaś gdzieś? Ja brałam przy staraniach na poprawę śluzu płodnego i działał rewelacyjnie. Mieliłam sama ziarna i zaparzałam wrzątkiem. I nawet mi to smakowało!!

Jutro będę mieć 3 paczki w domu, w tym z Gemini!! Ale się ekscytuję!!

A w ogóle to ucho mnie boli :baffled: I idę jutro do lekarza, brrrrrrr.

Gosiak - może ktoś z Polski dośle Ci Oeparol (olej z wiesiołka w kapsułkach)?

Witam się wieczornie

moja szyjka samoistnie się zmiękczyła :szok: Jestem właśnie po wizycie u gina i niestety ale muszę więcej poleżeć by dotrwać do terminu. I jeszcze muszę się skonsultować się z diabetologiem bo mi za bardzo cukier skacze po jedzeniu :-( A myślałam, że dotrwam jakoś na chodzie do 38tc

Także ja pierogów lepić nie zamierzam, żadnego seksu w czasie pełni księżyca. Leżę i pachnę :tak:

Cześć dziewczyny ależ naprodukowalyscie od rana :-) ja jestem po usg i spotkaniu z lekarzem ... Mała sie odwróciła główka w dół uffff.... Ulżyło mi wazy 2900 kg i ma 32 cm w obwodzie główki:-) wiec cesarka mnie nie czeka ... Ciśnienie w normie tylko ta nieszczęsna tarczyca znowu skacze 3 tyg temu wynik 2.9 a dzis 4.4 bede miała znowu podwyższona dawkę leków ... A tak wszystko ok ... Co do herbaty z liści malin ja juz pije regularnie od 1.5 tyg jedna filiżankę .. Ile trzeba wypijac 1?2? Wyczytałam ostatnio zeby przy końcówce zwiekszyć dawkę .... Co do olejku powiem wam ciekawostkę moja znajoma 2 tyg temu w 39 tyg juz miała dość polozna polecilA jej wypić i po 2 godz dostała skurcZy na drugi dzien urodziła synka :-) ja w środę zaczynam 37 tydz :-)

Mroczko - to świetnie że mała sie odwróciła, jedno zmartwienie mniej :tak:

Co do liści malin to nam połozna polecała żeby je pić... i do tego sperma- podobno rewelacyjnie przygotowuje szyjkę... :szok::-D

ALe burza :baffled: nawet księżyca nie widac więc może ta pełnia się nie liczy...? ;-)

reklama
Mroczko, daje rade jakoś, dziekuje. Bardzo mnie boli prawa pachwina, az promieniuje po całej klementynie ale pewnie dzidzia uciska w jakis nerw...

Wawka- to musisz troche wyluzować i zrobić sobie domowe spa:) kiedy masz następna wizytę??

Cyntia- do mnie tez jutro przychodzi paczka z gemini:)) zaszalalam i dużo rzeczy mi przyjdzie, M.in. Pas poporodowy:) muszę jeszcze sobie jakieś majtki poporodowe uciskajace kupić i czarny stanlej do karmienia:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry