reklama

Październik 2014

reklama
katinka - my (zamiast kojca) wydzieliliśmy część pokoju i kupiliśmy taki drewniany płotek mocowany do ściany z bramką. Teraz przy dwójce to będzie jak znalazł:-D A i mam nadzieję, że w przyszłości z niedużą stratą uda się sprzedać:tak: Tego płotka było tyle, że jeszcze wystarczyło na bramkę do przedpokoju i kuchni i jeszcze jeden element mamy wolny:-D A na wyjazdach to łóżeczko turystyczne za kojec służyło.

a tak z innej beczki to macie już wybrane łóżeczka?
ja byłam wczoraj w IKEI i jakoś nic mi się nie podobało... my mamy nasze łózko białe, białą szafę i komody i chciałam też białe dla Zuzanki ale w internecie widziałam ładniejsze i to w podobnej cenie.

co do spania to właśnie idę sobie uciąć drzemkę po tej " wyjątkowej" nocce :crazy:

co ty na to i jest z Wrocławia i białe:

Super komplet łóżeczko i przewijak Radwanice • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

Łóżeczko dziecięce Wrocław Krzyki • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

Łóżeczko tapczanik 2w1 BIAŁE Wrocław Stare Miasto • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

może coś się spodoba, mi to pierwsze wpadło w oko!!!

Pściółka ja dostałam ten kojec, po jednym dziecku jeszcze jak byłam w Holandii od siostry mojego byłego męża. Za darmo może być, nawet z materacem i matami na niego coś w stylu kołderki 90x90, turystyczne też mam (szwagier załatwił z Lidla po znajomości + fotelik na duże dziecko, taki z odpinanym spodem na później za 50zł za wszystko - nie wnikam jak to zrobiła ta koleżanka ale paragon mam).
Chcę tylko aby fajnie wyglądał ten kojec dlatego sama chcę uszyć wszystko, Cyntia mnie zainspirowała a że umie i lubię to niech odwiedzający mają na czym oko zarzucić prócz małego...

Ostatnia edycja:
Na poczatku ciazy miałam w kółko problemy z gardłem lekarka poleciła mi orofar w sparyu ale nie ten max. Pomagał choć aptekarka kręciła nosem jak zobaczyła receptę... Bo niby nie powinnam ale myśle ze lekarka wie co mi podaje :) ponoć jeszcze spray tamtum werde mozna używać bez obaw.

Hej ciężarówki;-)
Ja póki co spie az za dobrze ale rano budze sie obolała;-/
potem tez pewnie nie bede mogła spac.Z aga jak o 2 w nocy doatłam skurczy to film włąsnie oglądałam i potem poszłąm spac az po porodzie,a urodziłam o 11.55 takze ze 24godz bez snu i 10 godz porodu.Masakra.

Ja mam łózeczko-kołyske pomalowane stoi w garazu ale małzonek uparł sie ze on sam zrobi szuflade,bo ta w komplecie do dupy i wg to jest facet,wiec czekam az kupi dechy i zmontuje szuflade;-)

Witam się i ja po dłuższej przerwie. Ostatnio nie miałam czasu nawet do Was zaglądać, bo miałam gości. Moja kuzynka z Włoch przyjechała, a ostatnio się z nią widziałam 12 lat temu. Była ze swoim mężem i synami, którzy nie mówili po polsku, więc było dosyć wesoło. Zobaczyłam, że mojej córci brakuje rodzeństwa, bo jak odjeżdżali to płakała, że znów zostanie sama i nie będzie miała się z kim bawić.

W sobotę robiliśmy 4 urodzinki Oliwki i muszę się pochwalić, że sama zrobiłam tort i wszystkim bardzo smakował. Nawet dostałam komplement od teściowej, że się wyrobiłam w pieczeniu. Jak goście próbowali tortu to od razu pytali, gdzie go kupiłam. Generalnie jestem antytalent do pieczenia (nawet takie z proszku mi nie wychodziły:-D) i dlatego jestem taka z siebie dumna.:-)

Co do robótek ręcznych to ostatnio zrobiłam Oliwce napis jej imię nad łóżko z filcu. Literki wyszły super, ale jak to ja krzywo przykleiłam :-p
IMG_1045.jpgIMG_1047.jpg

Ja śpię jak zabita. Miałam jedynie takich kilka dni, ze budziłam się ok. 4 nad ranem, bo mała wyczyniała gimnastykę poranną. Teraz albo już tego nie robi, albo ja już się przyzwyczaiłam.

Babina
trzymam kciuki &&&, poobserwują Cię troszkę i będziesz bardziej spokojna

Rjoanka
ja już mam wypukły pępek. Ogólnie mój brzuch już jest mega wielki, a niech Lili pomieszka sobie w willi do porodu.

Gnagna, Agniecha
duuużo zdrówka!!!!!

Madzia
super łóżeczko, a nie myślałaś o takim, które można później przemienić na tapczanik?

Załączniki

• IMG_1045.jpg
    IMG_1045.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 74
  • IMG_1046.jpg
    IMG_1046.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 68
  • IMG_1047.jpg
    IMG_1047.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 79
katinka - też jestem za wszelkimi robótkami ręcznymi:tak:

judy = tantum verde stosuję i potwierdzam, że można. Szymkowi też psikam przy ząbkowaniu, bo maścią już nie daje sobie smarować:no:

domka - szczęściaro, ja w szpitalu nie mogłam zasnąć, a 5 dni byłam:crazy: teraz planuję zabrać opaskę na oczy i stopery, może się uda

Witam się i ja po dłuższej przerwie. Ostatnio nie miałam czasu nawet do Was zaglądać, bo miałam gości. Moja kuzynka z Włoch przyjechała, a ostatnio się z nią widziałam 12 lat temu. Była ze swoim mężem i synami, którzy nie mówili po polsku, więc było dosyć wesoło. Zobaczyłam, że mojej córci brakuje rodzeństwa, bo jak odjeżdżali to płakała, że znów zostanie sama i nie będzie miała się z kim bawić.

W sobotę robiliśmy 4 urodzinki Oliwki i muszę się pochwalić, że sama zrobiłam tort i wszystkim bardzo smakował. Nawet dostałam komplement od teściowej, że się wyrobiłam w pieczeniu. Jak goście próbowali tortu to od razu pytali, gdzie go kupiłam. Generalnie jestem antytalent do pieczenia (nawet takie z proszku mi nie wychodziły:-D) i dlatego jestem taka z siebie dumna.:-)

Co do robótek ręcznych to ostatnio zrobiłam Oliwce napis jej imię nad łóżko z filcu. Literki wyszły super, ale jak to ja krzywo przykleiłam :-p
Zobacz załącznik 632752Zobacz załącznik 632754

Ja śpię jak zabita. Miałam jedynie takich kilka dni, ze budziłam się ok. 4 nad ranem, bo mała wyczyniała gimnastykę poranną. Teraz albo już tego nie robi, albo ja już się przyzwyczaiłam.

Babina
trzymam kciuki &&&, poobserwują Cię troszkę i będziesz bardziej spokojna

Rjoanka
ja już mam wypukły pępek. Ogólnie mój brzuch już jest mega wielki, a niech Lili pomieszka sobie w willi do porodu.

Gnagna, Agniecha
duuużo zdrówka!!!!!

Madzia
super łóżeczko, a nie myślałaś o takim, które można później przemienić na tapczanik?

Oglądałam też takie,ale jak narazie zostałam przy tym,i chyba nic się nie zmieni,chociaż kto wie.W sierpniu chce go zamawiać ;)

Hej dziewczyny :)

Ja cały weekend spędziłam poza domem. Sobota nad morzem, pogoda nie dopisała, słonka nie było, tylko duchota niemiłosierna, więc tylko nawdychałam się jodu :) A wczoraj obiadek z teściową i spacerek. Pod koniec dnia skwar dawał mi się we znaki, aż dwa razy zrobiło mi się trochę słabo, mam nadzieję że te upały szybko się skończą.

My mamy w planach pokój w stylu marynistycznym, ozdoby w większości mam zamiar zrobić sama, żeby trochę zaoszczędzić bo i tak wydatków jest sporo. Już udało mi się zrobić obrazki z filcu.

Oprócz tego chcę zrobić karuzelkę i matę edukacyjną z polaru i parę zabaweczek, które zawieszę na szczebelki łóżeczka. Literki z imieniem chyba kupię drewniane, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam. Już nie mogę się doczekać efektów, mam nadzieję, że uda mi się stworzyć taki pokoik jak sobie wymarzyłam :)

2014-07-07 10.07.45-1.jpg

Syla jak zobaczyłam Twój śliczny filcowy napis z imieniem córeczki poważnie się zaczęłam zastanawiać czy też takich nie zrobić, wyszło Ci to naprawdę bardzo ładnie :)

Co do mebelków już mamy szafę, którą udało nam się trafić na promocji za połowę ceny Meble młodzieżowe - DECCO WHITE - Szafa S1-90 Decco White - BAGGI, w przyszłym miesiącu chcemy kupić białe łóżeczko-tapczanikŁóżeczko-tapczanik Colors › Łóżeczka dziecięce, łóżka piętrowe, pokoje - meble młodzieżowe i dziecięce do niego kupimy przewijak na łóżeczko, jeszcze parę półek i mamy zamiar jeszcze kupić niewielką sofę.

Gnagna i Agniecha kurujcie się, zdrówka Wam życzę :)

Babina taka wizyta w szpitalu tylko wyjdzie Ci na dobre, wszystko posprawdzają i będziesz dużo spokojniejsza :) głowa do góry :)

Załączniki

• 2014-07-07 10.07.45-1.jpg
    2014-07-07 10.07.45-1.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Witam Laski:) J nie śpie już od 6:( w nocy też za bardzo nie spałam bo znów się źle czuje:(
Aj jak tylko mąż wyszedł do pracy równiutko 6 dzwoni domofon- szwagierka, bo ona się o mnie martwi więc posiedzi ze mną. Nosz ku*** a może ja nie chce...
Lubie ją ale od kiedy jestem w ciąży to jej odbija ciągle chodzi i tego Ci nie wolno tego nie wolno, zmień lekarza bo jej się nie podoba, kiedy zabiore ją na Usg.. Za dużo piję, za mało jem, kobiecie w ciązy nie wypada ubierać różowej koszulki:angry:
Każdą rzecz którą kupie dla syna musi skomentować, a tekst po co wydajesz tyle pieniędzy na dziecko, kupisz jak urodzisz- słysze codziennie:baffled: Aj zawsze się z nią dogadywałam bo to fajna babka, ale już mam jej dość. Mąż uważa że przesadzam bo ona się martwi, ale ile można... Gdyby się tak martwiała to nie przychodziła by na cały dzień siedząc przed telewizorem i patrząc jak ja sprzątam ( bo mi głupio że bałagan) żądając co chwile kawy, kanapek, a może po ciasteczka skoczysz??
Musiałam się wygadać....

A co do pępka to też mam jeszcze wklęsły ale już niedługo:) Dziurka mi się rozciągnęła.... Ogólnie brzuch mam duży bo aż 112 cm na wysokości pępka hmm może tu to 12 kg:) Często słysze pytanie czy to nie bliźniaki:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry