reklama

Październik 2014

reklama
Właśnie wróciłam od lekarza. Dziś nie miałam usg, tylko badanie na fotelu i tętno małego. Wszystko ok. Odnośnie wyniku krzywej, dostałam skierowanie do diabetologa. Trochę się uspokoiłam, choć od piątku miałam doła i jestem strasznie płaczliwa. Ale stwierdziłam, że muszę wziąć się w garść bo nie ja pierwsza i nie ostatnia z cukrzycą ciążową.

Uff... nadrobiłam:-D

garmeka - ja jestem u teściów, dlatego tylko wieczorami piszę, bo za dnia bieganina, ale to nie historia na wątek otwarty. Przez usg brzuszne też widać szyjkę. Mój gin jak się okazało sprawdzał szyjkę tylko nic mi nie mówił. Co do obwodu, nie mam tutaj centymetra, ale chyba Cię pobiję:-D. Co do KTG, to takiego profilaktycznego nie miałam. Dopiero jak w 33 tygodniu pojechałam na IP, bo mały mniej się ruszał, a następne to już przed porodem.

Mona - super wieści:tak:

Madziorrek - pozdrowionka i dla Ciebie:tak:

Domka - ale Ty chyba o goleniu mówiłaś, a nie nacinaniu;-). Ja wczoraj spałam fatalnie. Szymek co godzinę jęczał i mnie budził i jakiś mega krwotok mi się śnił, że miałam:baffled:. Ja poszłam kiedyś z guzkiem do lekarza, a ten do mnie, że to pryszcz. Zanim zdążyłam się obrazić, że bagatelizuje mój problem dodał... czyli zatkany kanalik przy mieszku włosowym:-D. A naprawdę był spory (jak fasola) i bolący. I co gorsza to zapalenie wracało w ciągu kilku lat kila razy. Zawsze jak zwiększałam aktywność fizyczną, bo biustonosz o to ocierał:baffled:

czarna - słodkie:tak:... no mój Szymek to w sumie czasem drapał jak mały kotek przy ssaniu cyca:-D. Dekolt często miałam czerwony:cool:.

kotulcia - super fotka, to będzie słodka dziewczyna:tak:

babina - ja to trzecie USG będę miała w 32 tygodniu. Z tego co mi mówiono to także na NFZ ostatnie USG jest do 32 tygodnia. Jeśli dzidzia będzie współpracować, tj dobrze się ułoży to fotki powinny wyjść.:tak:

marrika - te pończochy przeciwuciskowe to samemu można dobrać, czy lepiej jak lekarz doradzi? Mam jednego, ale gigantycznego żylaka na łydce i zastanawiam się co mogę zrobić, żeby sprawy nie pogorszyć. To dobrze, że szybko pod opiekę trafiłaś:tak:

babina - tak jest:tak:. My stosowaliśmy Emolium do kąpieli co drugi dzień. A w dzień kiedy kąpaliśmy w wodzie to balsam emolium. W okresie jesienno-wiosennym do tego tylko krem na twarz, a latem tylko dobry krem z filtrem, krem do pupy i to w sumie koniec listy naszych kosmetyków. Oliwkę mam, ale to do "kwestii technicznych" jak trzeba było kilka razy kateter do pupci włożyć, żeby ulżyć w gazach/zatwardzeniu albo ciemieniuchę wyczesać.

Justine - a mówiłaś lekarzowi jak zostało przeprowadzone badanie tej krzywej cukrowej? Czy to normalna procedura? Bo ja się z taką nie spotkałam...

Pscółka - nadrobilas- podziwiam:) no z tą długością szyjki przez brzuch to go jutro spytam... Bo wkurza mnie to ze mnie dogłębnie nie bada... :)

Agniecha - ja ogólnie cienias jestem jeśli chodzi o ból ale powiem Ci ze nie myślałam o znieczuleniu... Oglądałam te porody na Polsacie i tyle razy sie poryczałam ze wzruszenia, ze póki dam rade to chce Bez - ale pewnie wyjdzie w praniu, no i zobaczę na szkole rodzenia jak beda wyglądały rożne techniki radzenia sobie...

Justine- no wlasnie! To dlatego sie pewnie nie odzywalas... Nie martw sie! Myśle ze Twoje podejście jest prawidłowe- co drugiej z nas cos dolega i musimy sobie z tym jakoś radzić... BedZie dobrze&

Pscółka i spółka opisałam jej całą sytuację i była mocno zdziwiona, ale stwierdziła że raczej to nie miało wpływu na wynik. Poradziła, że jak będę u diabetologa to mam mu też o tym powiedzieć to on jako specjalista w tej dziedzinie będzie wiedział czy powtórzyć badanie czy wystarczy mu dwutygodniowa obserwacja glukometrem.

Garmelka już się cieszyłam, że ciąża przebiega mi bezproblemowo i zapeszyłam. Ale bedzie dobrze, musi być. Włączam afirmacje ;)

Ostatnia edycja:
garmelka - no ja cały czas galoty i wkładki ;-) bez tego ani rusz! Teraz w te upały to śpię tylko w nich, nawet z koszuli zrezygnowałam bo mi za gorąco. Ale u mnie nie mają żadnego zapachu. Zauważyłam że najwięcej mam właśnie po nocy, jak wstaję albo nawet jeszcze leżę w łóżku a wieczorem się trochę "wyciszają".

Laski a powiedzcie co oprócz ubranek trzeba wyprać? Nowe pieluchy, kocyki, pościel, wszystko??? bo w sumie to nie wiem :baffled:Pościel kupiłam taką fajną welurkową na zimę, 1 komplet i jakoś mi szkoda tak na dzień dobry wrzucać ją do pralki, ale pewnie trzeba będzie bo to jednak kontakt ze skórą jest.

Pscólka - a co do tych rajtek na żylaki to mozna samemu w sklepie medycznym - ja wprawdzie nie mam jakiegoś jednego bydlaka, ale za to wylało mi na łydce sieć naczynek i to tak wielkości pięści :( wszyscy sie mnie pytają skąd mam takiego siniaka a to te kurews...e naczynia!!! Ale moja koleżanka pracuje w sklepie medyczno-rehabilitacyjnym i mówiła ze samemu sie kupuje takie rajstopy albo opaski (no ale konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi)

Czarna - to jak juz sobie tak piszemy:) to moje raz maja dziwny zapach a raz nie , ale sa bezbarwne- robiłam wymaz i wszystko ok- lekarz mi powiedział ze to normalne... Najważniejsze żeby nie były zielone i żeby nie było ich tyle ze z wkładki mozna by wykręcac wodę.
Rozmawiałam ze swoją bratowa i mówiła ze ona miała kałuże w gaciach:) biedna... Ale wszystko ok. Czyli taka nasza przypadłość... Hehe

dziewczyny co chodzą do szkoły rodzenia na Borowską - możecie wypytać co i jak z ewentualnym wykupieniem sali poporodowej jednoosobowej żeby tatuś mógł zostać przez cały okres pobytu? My mamy do tego szpitala 60km i mój mąż chciałby z nami zostać te dwie doby a nie dojeżdżać codziennie. Ciekawe jaki koszt - i czy takie sale są wolne czy też takie oblężenie jest...

pscółka z żylakami nie ma żartów - ostatnio u mojego męża w pracy Pani sprzątającej pękł żylak - zalała krwią całą szatnię - straciła ok 2,5l krwi - osoby które przytomnie jej pomogły (podwiązały w odpowiednim miejscu nogę itp) nawet dostały nagrody pieniężne bo babka jeszcze trochę i by się wykrwawiła:szok: nie sądziłam że to tak może się skończyć.

Aaa nie pochwaliłam się że kupiłam pakę ciuszków za 130zł na all za 140 sztuk:))) rozmiar 56-62-68 i w sumie parę rzeczy już mam to tylko dokupię jakieś nowe wyprawki do szpitala i nie szaleję:) Wyszło taniej niż w ciuchlandzie bo jakaś niecała złotówka za sztukę:-)
4396978868.jpg

Wiecie co, dopadają mnie ostatnio ciążowe humorki a raczej dołki:/ Jest mi smutno i źle i chodzę i się żalę mężowi a jak on pyta dlaczego to w sumie nawet sama nie wiem. Na początku ciąży tak nie miałam a teraz mnie dopadło:((

Załączniki

• 4396978868.jpg
    4396978868.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Kotulcia- ja chodzę - Dowiem sie:)
Ale mega paka ciuchów!!!! Zazdroszczę:) a humorami sie nie martw, mi sie wydaje ze każda z nas przez cała ciąże może mieć:) głowa do góry! Tak jak Polozna wczoraj mowila- mamy mieć postawę dumnej ciężarnej - cZyli brzuch do przodu, głowa do góry i bedzie git:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry