reklama

Październik 2014

Czarna - moja mama jest szwaczką i nieraz widziałam w jakich warunkach na poszczególnych etapach różne tekstylia się walają, plus ręce niezawsze czyste szwaczek, krojczych. A co się dzieje w takiej Tajlandii czy Iniach to ciul wie ;) Sklepy to pikuś ;) A małe dzieci lubią brać takie kocyki do ust.
Ja będę prać wszystko. Kołderki nie - bo nie będę kupować ;)

Justine - będzie ok. Wyniki nie są tragiczne, więc na pewno łatwo je opanujesz :) Trzymam kciuki!

Co do upławów, to przedwczoraj w nocy miałam takie dziwne, że przez moment zastanawiałam się czy popuściłam czy aby wody mi się nie sączą (tfu tfu odpukać), ale jest ok, sytuacja się nie powtórzyła.

reklama
Witajcie

Czarna - zapomniałam napisać ją będę rodziła jednak w szpitalu miejskim nie w pf moja doktorka jest tam zastępca ordynatora;-)i woli mieć mnie na oku:-)

Przepraszam dopiero teraz czuje że żyje dzisiaj cały dzień umierałcm od tej duchoty:-(i do tego męczą mnie mega wzdecia że ledwo chodzę :-(

Postaram się Was wreszcie nadrobić jak znajdę więcej sił i czasu

Spokojnej nocy życzę

Pscolka te pończochy to mi gin zalecił i poszłam do porządnego sklepu medycznego i tam mi pani zaproponowała pończochy z firmy Pani Teresa, kosztują 60zł ale są bardzo fajne,nie babcine. Tylko trzeba zwrócić uwagę żeby zmierzyli nogę cm a nie dobierali na oko.

Noc straszna, co chwilę się budziłam. To jakaś rodziła potem dzidziuś płakał. Właśnie był obchód, jutro zobaczą jak sytuacja i może pójdę do domu. Dostałam dodatkowo żelazo bo hemoglobina już 10,7. No i się ucieszyłam bo właśnie mój lekarz przyszedł na dyżur :-) nie miał czasu ale później ma podejść pogadać

marrika trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyś wyszła do domu jak najszybciej, a żelazo na pewno w poprawieniu wyników krwi :)

Ja dziś zadzwoniłam do poradni diabetologicznej, udało mi się wcisnąć na wizytę już dziś :) Pielęgniarka chciała mnie zapisać dopiero na poniedziałek, ale w związku z tym że wyjeżdżam na tydzień nad morze, wyprosiłam ją o rejestrację na dziś i udało się na 13:15 ;) Zobaczymy jakie zalecenia dostanę od lekarza.

Justine - gdy z miesiac temu byłam z P. u diabetologa w poradni przyszpitalnej na Arkońskiej, to parę dziewczyn w ciąży chyba miało jakieś wspólne szkolenie. Widziałam, że każda z nich dostała paczkę z glukometrem.

Marrika - też trzymam kciuki za szybki powrót do domu i formy :)

Po wczorajszej wycieczce komunikacją miejską pobolewają mnie stawy - w stopach, kolana, ale o dziwo i w dłoniach - chyba od napuchnięcia. Nie mogę zdjąć obrączki :/ A do tego dziąsła mnie bolą i często krwawią. Super uroki.

Cyntia ja się zarejestrowałam do poradni w Policach bo moja lekarka i pielęgniarka z przychodni na Kadłubka polecały właśnie tamtą i dr Molędę, mam nadzieję, że uda mi się uwinąć z wszystkimi formalnościami (wizyta, szkolenie, itp.) w tym tygodniu, bo jakoś nie widzi mi się rezygnacja z wyjazdu :/ Bidulko, szkoda, że się nie dogadałyśmy to bym po Ciebie podjechała i byś nie musiała autobusami na zajęcia jechać :)

Madzia u mnie też zaczął się kolejny tydzień, tylko że 26 ;) Ja też mam jakiegoś lenia, nie mogę zwlec się z łóżka ;P

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewuszki!

Madzia - a ja właśnie mam powera od rana, już gotuję zupę, potem w planie jest gulasz, tylko jeszcze nie wiem z czym, a potem muszę wysprzątać taką większą komodę w salonie (czytaj: wyrzucić zbędne rzeczy), bo już znowu nie mieszczę się z rzeczami dla Małego :baffled: a dopiero zaczynają mi przychodzić wszystkie zamówienia typu pieluchy, ręczniki, pościele itp. więc czarno to widzę. Teściowa chyba dostanie zakaz przynoszenia mi jakichkolwiek rzeczy których nie będę używała przez pierwszy rok życia. Jak chce kupować to niech kupuje ale trzyma u siebie bo ja przez to nie mam miejsca na bieżące rzeczy :crazy:

Mona - no to szkoda, myślałam że może się spotkamy na porodówce, ale tam przynajmniej będziesz mieć czujniejszą opiekę. Dobrze że Ci powiedziała o takiej możliwości.

Cyntia - a co będziesz używała zamiast kołderki skoro nie kupujesz?

Ale się dziś wyspałam, ponad 9 godzin! Chyba mój organizm próbuje wyspać się na zapas, bo śpię jak dziecko :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry