reklama

Październik 2014

reklama
Garnelka ja dla córci miałam taką szczoteczkę silikonową zakładaną na palec i tym jej masowałam dziąsła a potem myłam. Nie miała smoczka i nie jadła na noc nic z butelki. Nie "poiłam " jej a kaszkę podawałam łyżeczką. Jak miała roczek to już w ogóle przestała używać butelki, pojawił się tylko niekapek i nadal łyżeczka. Pierwszy leczony ząbek miała w wieku 5 lat :-) I do tej pory było ich tylko dwa, a moja córa uwielbia chodzić do dentysty - nigdy nie płakała;-)

Ja jak czytam że wy spakowane do szpitala to mam trochę doła bo ja dopiero zamierzam na tip top zaopatrzyć się i spakować na początku sierpnia po wypłacie:) I nadal nie mam łóżeczka...

Syla - to zdiagnozowali jednak padaczkę u córeczki? Ale z tego, co pisałaś to ona ma strasznie długo trwające te drgawki. Atak padaczki tak długo może trwać? Moja babcia ma padaczkę typu petit mal, a dobra koleżanka mieszaną - petit mal i tę toniczno-kloniczną i da się z tym normalnie funkcjonować.

Ruda - to bardzo dobry wynik :)

Slonko - To oszczędzaj się! A lekarz nic nie wspominał o zakładaniu krążka?

Domka - kciuki!!

Pauletta - gratki wejścia w III trymestr!! Zaszalałaś z wagą, nie ma co :-D

Zapytałam dzisiaj pediatrę na zajęciach na SR o termometr dla noworodka i on poleca dobry douszny, czyli skuszę się na taki douszny Termometr Microlife NC 100 bezkontaktowy - Sprzęt medyczny | AptekaGemini.pl Microlife ma bardzo dobre opinie w sumie w necie.

I co mnie zdziwiło, to, że zwykłym nie mierzy się w tych czasach temperatury w pupie (a ja tak myślałam :P), tylko pod paszką lub w pachwinie.

IMG_20140625_134353.jpg Nie wiem czy sie doda foto. Bo na tablecie nie umiem chyba :-)

Załączniki

• IMG_20140625_134353.jpg
    IMG_20140625_134353.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 107
Wawka - co do tych bezdotykowych do czoła, to ten lekarz mówił, że jak najbardziej, ale trzeba mieć wprawę i niedoświadczonym mamom poleca do noworodka ten do ucha.

Pauletta - niby tylko 3 kg, ale brzusio jest. Ładny :)

reklama
Magdalenka trzymaj się dzielnie , ja tez co dopiero wyszłam ze szpitala. Podali mi sterydy Celeston na rozwój płuc u Synusia. Nie martw się wszystko będzie dobrze .

Ja nadal nic nie mam kupione ale chyba powinnam już się rozglądać ;-)bo widzę że niektóre z Was już nawet torby maja spakowane.

Poniżej link do koszuli do porodu może któraś skorzysta:

Koszula do porodu / karmienia z rozwiązywanym dekoltem *różowa* :: Pierwsza-Wyprawka PL

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry