reklama

Październik 2014

Gemini juz realizuje moje zamowienie od 15:-p

Ja po Wizycie, maly uparcie wiekszy o tydzien wiec mysle ze jednak wczesniej urodze:-) waga 1500haa i podobno juz wszystko u mnie gotowe do poroddu wiec sie cisze ze wizyta udana.;-)

reklama
Ania978 witaj w klubie ją też już po sterydach;-) bolał cię tyleczek po zastrzyku?

Ją dzisiaj wyszłam na zakupy pierwszy raz od wyjścia ze szpitala i leże i zwijam się z bólu spojenie boli i podbrzusze:-( jutro leże cały dzień

rjoanka - tak "dziecko drogie" to bardzo adekwatne:tak:. Potwierdzam, te jednorazowe majtki są odradzane właśnie ze względu na kiepską cyrkulację powietrza:cool:

czarna - niestety czasem stopa (dłonie) zostaje ciut większa po porodzie:baffled:

magdalenka - to my trzymamy kciuki, a Ty trzymaj nogi zaciśnięte &&:tak:

Ja od czasu jak jestem u teściów to codziennie już magnez i nospę łykam, bo brzuchol co wieczór pobolewa. W sobotę wizyta, ciekawe jak tam moja szyjka?

marrika - to faktycznie ciąża z przygodami, oby to był już ich koniec:tak:

cyntia -. U nas nie ma czegoś takiego jak fartuch dla męża, był ubrany w swoje ubrania. Ja też używałam tych gazików włóknikowych, nie są takie szorstkie.:tak: aczkolwiek do przemywanie dziąsełek się nie nadadzą

mroczko - witaj i gratki. ja przy ponad rocznym starszaku to wymiękam. Już nie mogę doczekać się powrotu do domu, męża i niani (teraz u teściów jestem)

wawka- oj ja już przebieram nóżkami, żeby się pakować i ubranka prasować:-D, ale najpierw do domu muszę wrócić. Ja też piję taki mix kawowy:-D, czasem 2 razy dziennie. Z Szymkiem od 5 miesiąca już nie piłam kawy, ale teraz tak się nie da. Aktualnie Szymek chory, a ja jestem po 3 nieprzespanych nocach. W głowie już mi się kręci masakrycznie. Oby dzisiaj trochę pospał, bo się wykończę.

ruda - ja już mam wyprane ciuszki, bo prałam przy okazji ciuszków dla starszaka. Leżą sobie zasunięte w poszewce. Nie sądzę, żeby coś im się stało...

domka - te witaminy dla niemowlaczków nie są na recepty. Ze szpitala dostaje się tylko zalecenia co dawać i od którego dnia:tak:

mroczko - a nie masz na sutkach jakiś pęknięć lub białego/żółtego nalotu, czasem może grzybica się przypałętać...

https://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ&feature=youtube_gdata_player

Zobaczcie to! Piękne!
To położna chyba i niezwykła kąpiel maluszka :-)

Enya powiedz mi czy twój lekarz już ci powiedział czy przy ciąży na heparynie wskazane jest cc czy może sn. I czy to może wiesz czy przy cc rzeczywiście lepiej jest zrobić w narkozie? A i wczoraj przeczytałam że tną pionowo a nie poziomo! To masakra, ciekawe jak to jest. Zapytam lekarza w sobotę bo mam iść się pokazać.

Ostatnia edycja:
Cyntia85-nic nie mówił o krążku i narazie mówi że taka długość szyjki nie jest tragiczna,gorzej że młody uciska szyjkę i że się zrobiła tak miękka ale miejmy nadzieję że jeszcze parę tygodni wytrwam

Chcecie się pośmiać????
Naszła mnie dzisiaj ochota na spaghetti i postanowiłam, że zrobię przy okazji romantyczną kolację dla męża:)
Zrobiłam zakupy, pięknie udekorowałam stół ( uwielbiam to robić), nawet ubrałam sukienkę:)
Po 18 wchodzi mąż wiec wstaje żeby nałożyć jedzenie, on prosi żebym usiadła i że nałoży sam bo ja zrobiłam ok:)
Po minucie wraca z kuchni, uśmiech od ucha do ucha, siada przytula mnie i mówi że musimy jeszcze trochę poczekać na kolację:confused::confused::confused: pytam dlaczego?
- Zapomniałaś ugotować makaron:)
Popłakałam się ze śmiechu:) Czy wy też tak zapominacie o wszystkich w ciąży?? Inna sprawa, że nienawidzę gotować i robię to rzadko bo przeważnie to mąż gotuje:)

Ostatnia edycja:
Ruda: niezła jesteś :-D Ja wychodząc do dentysty nie dość, że nie zamknęłam drzwi od domu to jeszcze zostawiłam w nich klucze od strony klatki schodowej :szok: Czasem boję się moją córką zajmować taka gapa jestem :tak:

reklama
A tam gotowanie:D

W ciąży z młodym poszłam na wizytę u gina, więc część z badaniem na samolocie więc władowałam się na fotel, umościłam nogi jak zwykle i widzę że lekarz nadchodzi i nagle dopadło mnie olśnienie - mówię do gina że jeszcze chwila i zwlekam się z samolotu a on pyta co się stało a ja na to że zapomniałam ściągnąć majtek:-) Zaczął się ze mnie śmiać i pyta: "stringi czy calaki" ja zdziwiona mówię "calaki" a on że ze stringami to dałoby radę coś pokombinować:-D

słonko Ty mi się nie waż w kolejkę wcinać - zaciskaj nogi;) Z szyjką nic nie wiadomo - raz miękka, raz twarda, raz krótsza a raz dłuższa:) Mi gin kazał oszczędzać się do następnej wizyty (34tydz) i mówi że już w domu jesteśmy:)
Mimo że całą ciążę z młodym miałam przeboje i skurcze przedwczesne to po odstawieniu leków jak już mogłam rodzić nagle ani skurczyka:-D I we tu ogarnij ocb:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry