reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
ja jeszcze w ciazy dostałam od mojego przyjaciela dwie pary spiochów bo jego dziecko niestety nie nosiło i ubranka był z metkami. Jeden to cos ala strój mikołaja a drugie białe z mikołajem i napisem Merry christmes. A na pierwszy dzien swiat moja corka ma biała bluzeczke niebieska spodniczke białe rajstopki (udało sie kupic rozmiar 56 ;-)), czerwone lakierki i taka czerwono rozowa elegancka bluze. Miusze pamietac o aparacie

no aparat to podstawa, tylko Ty to chyba z jakąś torbą podróżną będziesz musiała jechać

juz poprasowałam wszystkie kreacje. Nie wiem jak sie zabiore ale spoko spoko. Mam tobe przy raczce, kosz pod wózkiem i plecak. Miałam dzis popakowac prezenty ale po prasowaniu juz mi niedobrze było. zrobie to jutro no i jeszcze bede robiła czekoladowe ciasteczka owsiane.

Trzymac kciuki aby pieluszkowanie dało rezultaty i ortopeda powiedział wszystko juz ok.

Moriam mój synuś będzie ubrany w biały kaftanik z kołnierzykiem,niebieską kamizelkę,jakieś spodnie i do tego wszystkiego czarna mucha hihi.Tak będzie na wigilii a w pierwszy dzień Świąt to już Chrzciny więc na biało i linki poniżej:-)

Efa co do Chrztu to u mnie mniej więcej tak to wyszło:Czapeczka,szalik i rękawiczki - 25,90 zł
CZAPECZKA + RĘKAWICZKI + SZALIK 3 kol 0-6 mies (1356254025) - Aukcje internetowe Allegro
ubranko do Chrztu 64,90
WYPRAWKA 5cz KOMPLET UBRANKO NA CHRZEST ELVIS (62) (1344449089) - Aukcje internetowe Allegro
kombinezon używany - 12 zł :-)
kombinezon na 68 może być na chrzest okazja !!! (1342675943) - Aukcje internetowe Allegro
szatka i świeca 32,80
KOMPLET DO CHRZTU - ŚWIECA+SZATKA+gratisy (1360680885) - Aukcje internetowe Allegro

Do wszystkiego dochodzą oczywiście koszty wysyłki,ale dobrze w miare mi to cenowo i tak wyszło,no i nie musiałam latać po sklepach.

Chrzest w Kościele - 150 zł(nie było co łaska,Ksiądz od razu sypnął cennikiem :-)))
Przyjęcie - ciężko powiedzieć - przyjmuje w domu 10 osób plus nas troje,a jedzenie to wiadomo i tak by się robiło na Święta
Tort - zamówiła i zapłaci za nego teściowa

Jeżeli chodzi o nowy wątek,to można spróbować.Dzieci są w podobnym wieku ale różnych rozmiarów,w dodatku jest coś takiego jak - niechciane prezenty.Ja narazie nie mam nic do zaoferowania,ale może z czasem się coś znajdzie.No i mój syn wchodzi dopiero w rozmiar 62 a jutro skończy 3 miesiące,także jest przykładem na to,że dzieciaki są faktycznie różne :-)Małe i duże i wszystkie koooochane!

Dawidowe - kciuki zaciśnięte!

Ostatnia edycja:
Dawidowe kciuki zaciśniete.
Moriam moja w Wigilie będzie miała białą bluzeczke z szarą sukieneczka (zestaw) do tego białe rajstopy i kupiliśmy czarne lakierki z kokardkami :). Na reszte dni tez mam sukienki.
Ulisia watek do wymian jest super . U mnie dopiero rozmiar 62 zaczynam i tak dużo ciuchów 62 jest na nią za dużych.

MORIAM ja moja chyba wystroje w pizamke bo godzina wigilii to ona juz odjedzie wiec prezenty odpakujemy z nia w swieta rano jak bedzie rozbudzona:)))a co do przeprowadzki to juz rzygam tym syfem i mimo iz zostalo malo juz to cgodze wsciekla bo nie moge spokojnie nic zrobic, ciagle cos robie i to przerywam bo mloda w dzien malutko spi.jak uda sie nieraz ze sama sie bawi to szybko zalatwiam sprawy telefonami albo cos robie.jeszcze pare rzeczy majsterkowych i spoko, ale np lampy zawiesimy po swietach bo maz nie ma czasu w dzien bo praca a wieczorem od 19.30nie mozna wiercic itp.kartony i wory skonczone to najwazniejsze, zostalo posprzatac, powiesic firany, ubrac choinke hehe chyba po swietach:ppppp

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry