reklama

Październikowe Mamy 2010

Zajrzałam na chwilkę, bo mam przerwę na karmienie ;-)
Galaretka z kurczaka zrobiona, karp w galarecie się ścina, piernik upieczony, pierniczki dobranocki upieczone (dziękuję Kochana), mąż uciera lukier, choinka stoi, znaczy jak co roku 2,5m jodła kaukaska, światełka się palą i wisi kilka bombek, resztę zawieszę gdzieś w "międzyczasie". Jak dam radę upiekę jeszcze dziś szarlotkę.
Jutro pieczenie karkówki i schabu ze śliwką, smażenie karpia, dorsza i robienie ryby po grecku- a może dziś zrobię, żeby sosem przeszła?
Uszka mam kupne, podobnie ruskie pierogi i pierogi z kapustą i grzybami, kilka krokietów.
Właśnie mąż skończył z lukrem i wiąże nitki na cukierkach. Postawił sobie za punkt honoru zawieszenie 100 sztuk ;-)

Jak fajnie jest karmić piersią... można bezkarnie sobie posiedzieć :-)

reklama
Efa, z okazji Twoich urodzin oraz imienin zyczymy Ci z Pawelkiem:

kolejnych 365 spokojnych i calkowicie przespanych nocy,
utrzymania obecnej wagi ciala,
znalezienia fajnej i dobrze platnej pracy,
podwyzki dla meza,
0 kolek u Olusia,
zdrowia i radosci kazdego dnia
oraz
spelnienia najskrytszych Twoich marzen.

STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!:-):tak::happy2:

witam nocnie! sukces!!!!!!!!!!!! wyrobilam sie z porzadkami bo niunia spala 3.5h popoludniu:))))))))) zrobilam mase rzeczy, udekorowalam druga choinke dla Leane w jej pokoju, i zdazylam wyrwac sobie brwi:))))))))))wygladalam juz jak zwierz!!! remont nieskonczony ale to juz po swietach bo maz ma tydzien urlopu i w sumie zostaly drobiazgi:))))))moje dziecko zaczyna robic sie przylepka mamusi ze szok!! chcialam polozyc ja na chwilke bo zabolaly mnie lapy od noszenia wkolo choinki to sie wydarla ze masakra bo w ramionach jej dobrze bylo:)))))))) mimo to nie wzielam jej pnownie tylko polozylam obok na jasku:))) dzis z nudow czytalam jej bajki i pokazywalam ksiazeczki to az dech wstrzymywala z wrazenia jak kartki przewracalam i obrazki sie zmienialy:))))))))

zdjecia powrzucam mze jutro jak znajde chwilke a jak nie to w poniedzialek na spoko, bo jutro wiadomo -latanie po kuchni, moja mama spi u nas , w sobote do tesciowej jedziemy a w niedziele (WE FRANCJI NIE MA 2 DNI SWIAT JAK W PL!!!) bedziemy sprzatac stare mieszkanie bo w poniedzialek zdjemy klucze:)

w koncu stres sie konczy

EFUS ZYCZYMY CI SAMYCH CUDOWNYCH DNI KUPE SZMALU TONE ZDROWIA I ZEBY OLUS ROSL I PRZYSTOJNIAL I POWALAL NA GLEBE WSZYSTKIE LASECZKI:))))))
progress.gif
Edytuj Zgłoś

Cześć super-mamuśki!
Wpadam na chwilkę,aby się przywitać bo akurat się doje,a tak to czasu brak.W tym roku Wigilia u nas i jeszcze jutro Chrzciny też w domu,więc roboty sporo.Gdyby nie moja mama to bym chyba zginęła:-)
Wczoraj mój Krzyś pierwszy raz się śmiał w głos,tzn wcześniej już mu się zdarzało wydawać przy uśmiechu jakieś dzwięki,ale wczoraj to się dosłownie zanosił ze śmiechu,a my oczywiście razem z nim.Co do włosów,to wychodzą garściami niestety,wrrrr....Nie biore żadnych witaminek bo karmię jeszcze piersią...jeszcze bo chyba dzień odstawienia zbliża się wielkimi krokami,jeszcze z miesiąc....półtora może...Lecę poczytać reszte wątków.

Efa wszystkiego co najlepsze,spełnienia wszystkich marzeń i pragnień!

Dla Was wszystkich kochane: Zdrowych,,spokojnych Świąt w rodzinnej,ciepłej atmosferze :-)

Efa z okazji Twojego urodzinowo-imieninowego Święta życzymy Ci z Frankiem(oraz z Jakubem i Arturem) duuuużo zdrowia, tyle samo pieniędzy, jeszcze więcej radości z Olusia i... spełnienia WSZYSTKICH Twoich marzeń!!!!

reklama
Sugar, no właśnie myślałam jak tam Ci te "pierniczenie" wyszło wczoraj :-) Smacznego!
Efa, potrójne najlepsze życzenia od naszej rodziny!!! :-*

Choinka ubrana, Mała właśnei usypia. Zaliczyłam godzinną wizytę w łazience rano, bo tyle zajeło mi doprowadzenie się do porządku. Wygladałam jak troglodyta... Teraz już lepiej :-)

Zajrzę tu pewnie jutro, a póki co - świątecznie całuję!! :-*

PS
Nie mogę się obżerać za mocno bo ludzie pomyślą że w kolejną ciążę zaszłam.... Ech.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry