reklama

Październikowe Mamy 2010

Pytałałam sie mojej internistki na temat wypadania włosów. Ona sama od miesiaca po urlopie wychowawczym i ma małego synka. Powiedziała ze po ciazy włosy wypadaja poniewaz podczas ciazy włosy był wzmocnione przez hormony i nie wypadały. Człowiek tak ma ze ilesc dziennie włosów musi wypasc a poniewaz przez 9 miesiecy nic nie wypadało to teraz wypadaja tez co powinny przez czas ciazy plus te biezace. Dlatego tyle ich jest. Zadne preparaty nie pomoga. Trzeba to przejsc i juz. Moja tez ma ciagle w raczce pod szyja az strach ze jej kiedy szyje podetne. Wydaje mi sie jednak ze od paru dni troszke mniej. No coz trzeba przeczekac.

Mnie tez ta duza butelka aventu sie nie podoba a lovi bardzo. Teraz jak bede kupowałą to lovi chociaz te canpolu i rossmana tez mi sie podobaja. Jedna mam ale za syzbki smoczek i mała wytrzeszczu oczu dostała od połykania i sobie zostawiłam jak bede zageszczała kleikami.

reklama
Mnie się ta większa butelka z Aventu jakoś nie podoba a ja jestem taka dziwna że musi mi się coś podobać to wtedy się rajcuję tym haha :D

Myślałam, że tylko ja tak mam i już się o siebie martwiłam ;-) ale skoro jest nas więcej, to może znajdzie się lekarstwo ;-)

Witam się serdecznie w wigilię wigilii Bożego Narodzenia z nad rytmicznego zasysania mojego laktatora.
sugar_and_spice pisze:
Dobrej nocki życzę, ja dziś opiekę nad Artkiem zostawiam mężowi.
...no, to Artek od 21 przespał do 5 rano- taki prezent zrobił Tatusiowi :-)

Ależ jestem podjarana dzisiejszą krzątaniną przedświąteczną! DOBREGO DNIA!!!

ja tez juz na nogach bo moje dziecko od 8 w szampanskim humorze. Narazie spokojnie musze troche ogarnac sie i zjesc sniadanko a o 12,45 wychodze niczym wielbłąd hihihihi. Czuje ze tortownice bede niosła na głowie niczym moje dwie szwagierki wiadra z woda. Kiedys zobaczyłam i myslałam ze mi głowa odpadnie. A one np z parteru na 3,5 pietro niosły balie z duza iloscia mokrego prania do powieszenia do tego jeszcze niosła np swoje 6 miesieczne dziecko na reku.

dzień dobry!
Fajnie Kruszyna ze się zameldowałaś i dziekuję za zyczenia :-)

moja fryzjerka potwierdza to, co pisała Dawidowe o wypadaniu włosów, ale powiedziała też, ze można pobudzić skórę głowy do tego, żeby w te miejsca szybciej rosły nowe włosy. Są dwie rzeczy które na to fajnie działają.
Pierwsza to taka maska na głowę, stosowana nawet u ludzi po chemioterapiach!
Wax Treatment, odżywcza maseczka - wosk do włosów, 240 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
dla jasnych, ciemnych włosów, różne objętości.
Druga to ampułki
Farmona Radical, kapsułki intensywnie regenerujące do włosów, 21 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
i cała ta seria.

Ja mam tę maseczkę - już kiedyś ją stosowałam i rzeczywiście działa super.

Witam Was po dłuższej przerwie. Nie pisałam, ale to nie znaczy że nie czytałam. Czytam codziennie i podziwiam Was, ja jakoś ostatnio mam przez mojego terroryste mało czasu. Co biorę się za sprzątanie to mały wyje!! Jakoś nie czuje świąt, nie wiem jakoś tak już chyba rok temu miałam, nie ma tej magii. W tym roku pierwszy raz będę na dwóch wigiliach bo i u mnie w domu i u teściów! W ogóle to pisałyście dużo o swoich małżach, ja z moim też jakoś nie możemy się dogadać ech..ale nie będę biadolić!
Ten remont nas wykańcza i psychicznie i finansowo po prostu!!
Synek mój natomiast przeziębiony, kaszle, ma katarek i często psika - biedaczek!!Dobranocka podziwiam siostre, te domki cudowne, i tak już myślę o przyszłych świętach, jak już będziemy sobie mieszkać osobno, będę mieć własną kuchnie to może się skusze na zrobienie czegoś fajnego. Chociaż na pewno takie jak Wam mi nie wyjdzie:)

Muszę się pochwalić, że mam skończoną już łazienkę i kibelek:) są piekne! Meble do kuchni też już zamówione, wczoraj co do wydawania kasy to też poszło 6000zł na sprzęty agd, także dziewczęta powoli widac koniec tych meczarni tyle że jeszcze kredyt nas czeka:/

No i dzieć się budzi.... życzę owocnych przygotowań
Pozdrawiam świątecznie:*

Ostatnia edycja:
swietnie na wypadanie włosów podobno działa umycie włosów w całym jajku (nie samym zółtku). Kolega myje tak od miesica i ma znaczna poprawe. Wiadomo wypasc musza ale nowe beda zdrowsze. Ja po powrocie umyje.

melduje z rana : ubralismy choinke !!! do 2h w nocy walczylismy :)))) ale jaja niezle- otwieramy pudlo z choinka 180cm pt"zrob se sam" -wszystkie galazki osobno, pniak w 3 kawalkach i sami skladalismy choinke po galazce ! jaja niezle!!! dziss oczywiscie Leane w salonie oka nie spuscila z lampek choinkowych:))

Ja też dziś na chwilkę, sprzątam, gotuję, zajmuję się małą. I tak pewnie do nocy :) A wieczorem mam jeszcze spotkanie przed chrztem, nauki jakieś czy coś. Bo w pierwszy dzień świąt chrzcimy :)

reklama
My jeszcze choinki nie ubraliśmy, ale za to warzywa na sałatkę już się gotują. No i tort jest w drodze. W Wigilię będę znowu o rok starsza, hehe... a po tym torcie o kilogram grubsza!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry