reklama

Październikowe Mamy 2010

a u mnie tak jak u dawidowe zupełnie dziecku nie przeszkadza czy jak ma mokro czy kupę. i podobnie kalkuluję, że nie wychodzi mi tak dużo tych pieluch, więc nie eksperymentuje, zresztą zawsze staram się upolować jakąś promocję, większość opakowań było z promocji w lidl i w realu.
a efe ile waży Oluś?

reklama
wow Efa to moja jest o numer do tyłu i miesiac starsza od twojego. Jeszcze jakies 10 dni dwójki i 4 duZe paki 3 czekaja.

Laura teraz spi a ja czekam na kuriera z ksiazka. Kótras czytała "Dzieciozmagania"? Kolezanka poleciła i podobno fajnie i smiesznie sie czyta. Zaszalałam ale i tak na necie taniej bo 45 zł a w ksiegarni 60. Kolezanka dołaczyła z ksiazkami dla siebie i przekroczyłysmy 200 wiec kurier gratis.

Dawidowe ja tez czekam na "Dzieciozmagania" :-)Miałam "Ciężarówką przez9 miesięcy" i naprawdę polecam. mam nadzieję,że 'Dzieciozmagania" będą również pomocne :-)

Maja mi nigdy nie sygnalizowała,że ma kupkę czy siku- zawsze siedzi grzecznie;-) sama muszę zaglądać i sprawdzać co to w pampersach słychać ;-)

ja żałuje ze jak byłam w ciazy to nie miałam tej ciezarówki no ale teraz to juz sie nie opłaca kupowac. Ale druga moze sie przyda. W sumie to juz poznałam sie z dzieciem na wylot i duzo tez mozna wyszukac na necie nie mowiac jak bardzo nieocenione jest nasze formu.

Nasz Bartuś też dużo kupek robi. I nie musi sygnalizować bo słychać jak robi kupę, z takimi bąkami idzie :D Pieluch idzie od groma bo i sika bardzo dużo.
Wyprawiłam moich chłopaków na dwór a sama posprzątałam i wypoczywam teraz.

a u mnie tak jak u dawidowe zupełnie dziecku nie przeszkadza czy jak ma mokro czy kupę. i podobnie kalkuluję, że nie wychodzi mi tak dużo tych pieluch, więc nie eksperymentuje, zresztą zawsze staram się upolować jakąś promocję, większość opakowań było z promocji w lidl i w realu.
a efe ile waży Oluś?
Niedużo waży, tylko 6 kilo. Ale już się "trójeczki" trochę wrzynają, a kupcie są takie duże, że w czwórkach będzie Olkowi wygodnie. Już przymierzałam, dobre będą.
dawidowe pisze:
wow Efa to moja jest o numer do tyłu i miesiac starsza od twojego. Jeszcze jakies 10 dni dwójki i 4 duZe paki 3 czekaja.
Może to wszystko zależy od indywidualnego podejścia mamuś? W sumie to mi się ponad miesiąc temu już wydało, że "dwójki" są za małe i teraz dwie paki ich czekają, aż Tomkowi się zechce pójść do sklepu je wymienić na "czwórki". Kiedyś już wymieniał "jedynki" na "dwójki". Ale głowy nie dam, że koniecznie trzeba było przejść na większe pieluszki. Po prostu te paski klejące robią się jakoś daleko od siebie i między nóżkami zaczyna się odciskać.

malutka80 pisze:
Nasz Bartuś też dużo kupek robi. I nie musi sygnalizować bo słychać jak robi kupę, z takimi bąkami idzie :D Pieluch idzie od groma bo i sika bardzo dużo.
Wyprawiłam moich chłopaków na dwór a sama posprzątałam i wypoczywam teraz.
U nas też słychać, jak robi kupę. Ale czasami mi się z pierdnięciami myli ;-P

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
Testuję właśnie pieluchy Dada.Wczoraj jak mąż założył,to mały miał po zdjęciu zaczerwienione nóżki,tak od góry.Dziś jednak cały czas jak ja zakładam to nic nie zauważyłam na nóżkach.Pampersy mam jeszcze 2 ale kolejne opakowanie kupie już 3 i przymierzę czy dobre.Zobaczymy tylko czy zostaniemy przy pampersach,czy jednak Dada.Ja wolę Pampersy,bo sa bardziej miękkie w porównaniu np do Dady i Belli no ale są też droższe więc zobaczymy.Chusteczki z Dady najlepiej mi się sprawdziły więc może i pieluchy?

Przez ostatnie 2 dni robiłam porządki w szafach.Znalazłam wszystkie ciuchy ciążowe i większe i mam zamiar powystawiać częśc na allegro,bo mam kilka bluzek i spodni w dobrym stanie więc pewnie się sprzedadzą.U małego w szafie też posprzątałam wszystko,spakowałam wszystkie małe ciuszki.Część zostawie na przyszłośc dla koleżanek,część na pamiątkę,część też chyba sprzedam i jedna paczka takich mocno spranych ciuszków,które tez wcześniej miałam od kogoś zaniosę w poniedziałek do MOPSu.Na pewno ktoś sobie weźmie.Dziś czekają mnie 3 pralki prasowania...masakra,nie wiem jak przez to przebrnę,no ale trzeba bo nie lubie jak mi zalega taka sterta.Dobrze,że niuniek ostatnio pięknie śpi w dzień i mam sporo czasu na ogarnięcie domu,no i w nocy też daje się wyspać.Od ponad tygodnia przesypia cale noce i mam nadzieję,że już mu tak zostanie bo jest cuuudownie się wyspać:-)Aha i jeszcze apropos karmienia piersią wam napiszę juz tutaj,bo to jedno zdanie i nie będe skakać po wątkach.Przestałam ściągać mleko,zrobiłam zapas do 21.01 czyli do ukończenia przez małego 4 miesięcy i już więcej nie będe mu dawać swojego,tylko przechodzimy całkowicie na mm.Tak jak myślałam rzuciłam się na jedzenie.W sklepie jak patrze na półki to język mi ucieka,bo wiem że już mogę wszystko.Tym sposobem jadłam juz czekoladę,gołąbki,leczo..piłam zwykła parzoną kawę,pepsi,fantę.Jutro bedę robić kotlety z piersi z kurczaka,zykłe w panierce i tez wreszcie sobie zjem,a na poniedziałek kupiłam juz produkty na spagetti. Mój mąż się śmieje,że teraz to pewnie troche mnie przybedzie hihi.A co mi tam,zrobie sobie tydzień łasuchowania,a potem będe już uważać,no i czas zacząć ćwiczyć.A i kupiłam sobie dziś Vitapil na wypadanie włosów,bo mam wszędzie dywan ze swoich włosów.NIe karmię już więc mogę łykać,dam znać czy działają te tabletki jeśli jesteście zainteresowane :-)Buziole i miłego wieczorku życze

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki najlepsze zyczenia na Nowy Rok 2011!!!
my spedzilismy spokojnie w domku, ogladalam w tv koncert z warszawy-poniewaz goscmi byl zespol Roxette ktory zawsze uwielbialam
icon_wink.gif

Max sie ekscytowal...mala nie spala...przebujala swieta i sylwestra w bujaczku-rewelacja
poza tym corenka jest super
06.gif

je dobrze, pije herbatke koperkowa raz dziennie, jest bardzo grzeczna ...albo spi, albo siedzi spokojnie
probuje juz gadac do nas i wydaje rozne glosy. albo zasmiewa sie i poznaje swoj glos-bawi sie nim
od kilku dni tez zauwazyla swoje raczki, probuje nimi chwytac zabawki, wklada je stale do buzki,...teraz jak pisalam na laptopie..probowala chwycic moj lokiec i wciagala w kierunku swojej buziulki. slodka.
niestety ja nie wiem co jest nie tak mamy od przed-swiat dalej problem z cera. na czole i skroniach, czerwone, wysusza sie i luszczy...wyglada jak skaza-ale policzki ma wolne od tego...tylk czolo, skronie i na szyi troche.
ja juz od tygodnia nie jem nabialu i problem nadal trwa...troche to blednie a potem znowu sie nasila
przemywam gotowana woda mineralna i natluszczam oliwka z oliwek.
biedna mala, czasem wyglada to okropnie.
poszlam do lekarza, mowie mu ze odstawilam nabial a on ze musze jesc nabial i ze nieprawda z tym mlekiem i dal mi jakas masc z parafina...taka wielka butla czy to pomoze nie wiem...ale mysle, ze lekarz nie ma racji
dosc poczytalam o tym ze moze niemowle do 6mcy albo i dluzej nietolerowac bialka i zeby wtedy jak najdluzej karmic piersia...i jak najpozniej wprowadzac stale pokarmy-ok 6-7 miesiaca
moj synek tez to mial ale o wiele mniej...nie wiem czy ma to cos do rzeczy ze on urodzil sie w porze wiosennej wiec zime zaczal majac 6miesiecy...bo ja jeszcze podejrzewam suche powietrze- i kaloryfery...nawilzam ile moge pomieszczenia i wietrze...no zobaczymy...trzeba czasu...
HELP jestem otwarta na wszelkie rady
48.gif

mala robi 1-2 kupki dziennie...pampersow tez sporo zuzywamy, konczymy wlasnie dwojki i przechodzimy na Pampersy3

druga sprawa to to, ze...nie moge schudnac
37.gif

karmie mala tylko piersia a ta waga cholerna u mnie stoi w miejscu
41.gif

z pierwszym dzieckiem to juz w 3 miesiacu wazylam jak przed ciaza a tu mam nadal 8kg wiecej
37.gif

kolezanka mnie pociesza ze ona najwiecej schudla w 6 miesiacu bo mala wiecej jadla i byla juz wiosna
moze cos w tym jest...bo ja z Maxem po porodzie mialam cale lato przed soba...ach sama nie wiem
jem nie duzo, rano bulka z szynka albo dzemem i kawa zbozowa, potem jakies jablko i herbatniki, obiad albo zupa albo ziemniaki i mieso+surowka zazwyczaj buraczki lub marchewka,seler...kolacja kromka chleba, czasem paroweczka...owoc i herbatnik przed snem...pije wode i herbatke afrykanska ...jedna cappucino bezkofeinowa dziennie...tak mniej wiecej to wyglada
wiec nie wiem co by mala jeszcze uczulalo i dlaczego nie chudne moze faktycznie ta pora roku i zbyt duzo siedzenia w domu
nienie.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry