• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

Natus jak sie czyta,ze Mala mi znowu posprzatala to az sie ma wyrzuty sumienia co? Chociaz ja tez z tych pedantek. To raczej ostatnio wole na BB posiedziec, a mieszkanko w sobote ogarnąc heheh
no dokładnie, a ja to uzależniona od BB ;-)

Jak Wy to robicie, że Wasze dzieciaczki taką piękną wagę mają?
kurcze, nie wiem jak Ci pomóc, bo ja mam raczej żarłoczka :-( i jak tak czytam takie posty jak Twoje to naprawdę powinnam się cieszyć i dziękować, że to żarłoczek... życzę poprawy!!
Heh! Mogę też trochę posprzątać za Ciebie jak chcesz :P:P Nie mów że byłby szczęśliwy Twój mąż jakby miał taką żonę, bo on na pewno jest szczęśliwy że ma Ciebie za żonę :):D
a na jaki kolor malować będziecie ?
no z tym sprzątaniem to mogłabyś mi pomóc ;-) a czy jest szczęśliwy, że ma mnie za żonę to może... ale na pewno byłby szczęśliwszy gdybym taka była jak Ty z tym sprzątaniem.
kolor pomarańczowy
hej Wam
Nie dosc ,ze budzi sie w nocy co 3h jak Inka od idy ,to niestety o 7mej juz jest wyspany - to tak jak Przemuś od natolin . W dodatku do teraz (bo wlasnie padł) ani myslal o spaniu. Ehhhh zmęczona jestem. Ciekawe czy bedzie to tak jak mówi natolin caly rok?!
mój synek to Piotruś :-) a co do tej koleżanki z tym dzieckiem co co 3h się budziło...to niestety mam smutne wieści... pisała dzisiaj, że jej dziecko znowu wstaje w nocy... ma rok więcej niż nasze dzieci ;-/
a ja dzisiaj dalej się "luzuję":P
mały uśpiony, a ja puszczam filmik do tego piwo i chipsy... czyli wracam do nawyków żywieniowych sprzed ciąży:/
co zaskakujące, przy takiej diecie... chudnę...
no i... chyba zaczynam tęsknić za W....
mimo, że miesiąc temu mialam go serdecznie dość... i dla mojego dobra tak powinno zostać bo jest frajerem.
Ale jednak...:/
zazdroszczę tej diety :-P ja jestem u rodziców, więc na razie nie mogę piwka, bo mama coś będzie truć, że przy dziecku pije ;-) kochana jest, ale mamy inne spojrzenie ;-)
strip normalnie Cię podziwiam, przytulam i życzę, żeby było lepiej!!!
wiedziałam, że miałam coś jeszcze napisać STRIP ochrzań męża jak jeszcze raz zwróci Ci uwagę!

Ostatnia edycja:
reklama
Słuchajcie mamuśki, chciałam was zapytać o zdanie. Mała miała całe stopy i ręce czerwone aż zaognione, na policzku 2 plamki czerwone małe. ta lekarka dziś uznała to za alergię pokarmową na mleko, teraz dałam małej te 80 ml tzn 2 godz temu nutramigenu zamiast bebilonu. obudziłam ją teraz żeby znów dać nutramigen ale nie chce zjeść. biorę ją na ręce i co widzę? rączki lekko różowe w niektórych miejscach zamiast czerwone a tak skóra normalna. na buzi zniknęły te plamki, patrze na stopy a tam... nic. lekko z boku różowe a były aż zaognione. całkiem czerwone całe. czy myślicie, że to możliwe, że ta alergia na mleko ustąpiła po tych 80 ml nutramigenu???? czy dawać go dalej a raczej wmuszać te pare ml czy bebilon? chyba wysypka alergii na mleko nie może zniknąć w 4 godz? jak miała wtedy na pomidora to po tyg lekka poprawa dopiero była ale miała krostki na całej buzi. teraz nie miała tylko te plamki 2 na policzku.

stripmymind- właśnie doczytałam o tym wszystkim co przechodzisz. Szczerze podziwiam i wstyd mi że ja czasami narzekam. Nie mam prawa z tego co widzę... Mam nadzieję, że wszystko się jak najszybciej unormuje i sobie wreszcie porządnie odpoczniesz!
i Efa tak samo...
W tym momencie nie żałuję, że przestałam karmić piersią. Nie wiem jakbym dała radę tak do tej pory wstawać w nocy co 2 godziny i siedzieć całymi dniami na cycu. No a tu jeszcze domem się trzeba zająć i studia. Z moim rozgarnięciem za cholerę nie dałabym rady. Więc jeszcze raz- podziwiam was dziewczyny!

witam kochane. mały wstał o 7, ale tata się nim zajmuje, jak na ten moment już raz karmiłam, a teraz słyszę, że coś zaczyna miauczeć :szok: ehhhhh
a co do niedojadania, to ja nie wiem, on chyba nie głoduje bo już 8200 ma ładnie nabiera ok 1700 gram w 6 tyg bo miedzy szczepieniami widzę przyrost jak ważenie jest.
Tyle, że może on taki duży i się szybko rozwija i tyle je. Moje cycusie takie wyeksploatowane.

A od marca w szkole zajęcia, chyba oszaleje z moim terrorystą małym ehehehe ;-)
co do przyzwyczajania do butli to ja mu daję codziennie nawet taką z uchwytami kupiłam i mały się nią bawi i tyle wypije co mu przypadkiem wleci jak gryzie smoczka

Dzieeeeń doooobryyyy ;-)

witam się po długiej przerwie :zawstydzona/y: dziękuję małej mi za przywrócenie mnie do żywych :laugh2:

idę nadrabiać zaległości, szczególnie fotki Waszych Maluszków :tak:

u nas wszystko ok, mała jest jedną wielką piszcząco - krzyczącą kulką i oczkiem w głowie mamusi :-)

Witaj Alicja! Kurczę przywołałam cię w myślach:tak:. "Dałam" Ci czas do końca tego tygodnia i miałam zamiar cię przywołać:-). Super,że jesteś i że z Isią wszystko w porządku.

Dzieeeeń doooobryyyy ;-)

witam się po długiej przerwie :zawstydzona/y: dziękuję małej mi za przywrócenie mnie do żywych :laugh2:

idę nadrabiać zaległości, szczególnie fotki Waszych Maluszków :tak:

u nas wszystko ok, mała jest jedną wielką piszcząco - krzyczącą kulką i oczkiem w głowie mamusi :-)

Fajnie, że wróciłaś! Mam nadzieję że tym razem nam tak szybko nie uciekniesz znowu stąd! :)

Witaj Alicja! Kurczę przywołałam cię w myślach:tak:. "Dałam" Ci czas do końca tego tygodnia i miałam zamiar cię przywołać:-). Super,że jesteś i że z Isią wszystko w porządku.

emilab
byłam pierwsza heh :D :)

My sobie pospaliśmy do 8:30, tzn mały obudził się jak mąż wychodził ale sam jeszcze zasnął- nawet jedzenia się nie domagał :)
Powoli będziemy się szykować do wyjścia, bo o 12:00 mamy wizytę w szpitalu u pani nefrolog aby zrobić usg brzuszka. Dlatego proszę trzymajcie kciuki za nas, żeby wszystko dalej było okey i nic złego się nie pozmieniało!

reklama
Mamaagusi ,a tak teraz sobie pomyślałam,skoro u was takie kłopoty z przyrostem wagi,podejrzeniem alergii itp.,to czy nie mogłabyś swojej Malutkiej dawać Sinlacu?Nie uczula,dzieci ponoc ładnie na nim rosną(tak Lolisza pisała,a zna się:)).Może chętnie by jadła?Tylko jak ta twoja lekarka dziwna taka....bo przeciez wszystko powinno się niby konsultowac ze swoim pediatrą.A zmienic nie możesz(lekarki,of course;))?Mi sie wydaje,że im szybciej,tym lepiej,no,chyba,że nie masz możliwości...Niby Sinlac jest po 4 mcu,ale wiem,ze niektóre dzieci dostawały go wczesniej,bo jest w miarę bezpieczny .
Mała Mi ,ja tez trzymam kciuki,oby nadal wszystko ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry